Som uplne na nic

Príspevok v téme: Som uplne na nic
Lekvador

Zdravim, mam osobnostnu krizu. V 16tich som zacala brat tvrde drogy, 2x som skoncila v nemocnici s epileptickym zachvatom, a od toho ppsledneho zachvatu sa citim akosi obmedzene, neviem skladat slova do viet, pletie sa mi jazyk, nedokazem nadviazat nove kamaratstva, a vidim aj na tych dlhorocnych priateloch, ze im so mnou neni moc dobre, snazia sa ale ja som stale v depresiach, zazivam uzkostne stavy, nedokazem sa na ludi usmievat. Niekedy uz sa citim ako totalny blbec, nedokazem riesit bezne problemy, zamotavam sa a som zbrkla. Ked som skoncila v nemocnici prvy krat, musela som chodit ku psychiatricke, ktora mi zistila adhd. Ja som sa ale neliecila, a tak mi to ochorenie preslo aj do dospelosti. Mavam paranoje, nedokazem sa zabavit v partii kamosov mojho priatela. Vzdy to skonci nejakym fiaskom, priatel zo mna byva znechuteny, neviem, ako dlho nas vztah tento problem unesie.

Neviem co mam robit, skusala som chodit na psychiatriu aj teraz, ale tie lieky mi nepomahali, skor naopak. Potrebujem poradenstvo, ale s mojimi paranojami sa bojim niekam ist, bojim sa, ze sa mi budu ludia smiat....

Este k tomu vsetkemu mame v rodine caste psychicke problemy, ked ma moja mama porodila, vzapati ju zavreli na liecebnu pre schizofreniu. A ja sa bojim, ze sa vo mne zacina tiez rozmahat, myslim si, ze som od malicka zla. K sebe, k rodicom... V detstve ma vela ludi sikanovalo, smiali sa mi ze mi odstavaju usi, ze som tucna, ze nie som pokrstena, ze nie sme krestania, ze som proste taky samotar... Vzdy som bola lahka obet, nevedela som sa branit. Mozno aj pre to som potom zacala s drogami.

A tie mi znicili zivot, vyradili ma z bezneho zivota, uz na strednej som nedokazala normalne fungovat, mala som len par kamaratov, vzdy tiez outsiderov. Citim sa vygumovane, nedokazem sa sustredit, premyslat, riesit bezne situacie. Vykolaji ma aj to, ked musim niekam cestovat. Nedokazem sa normalne kamaratsky bavit s ludmi, mam komplexy, som zla.... Neviem sa ovladat a niekedy robim veci, ktore robit ani nechcem...

Neviem ani preco mam potrebu to sem pisat, mozno aby ste si mohli povedat, ze su aj ludia, ktori su na tom horsie ako vy... A mozu si za to sami. Ano, mozem si za to vsetko sama, som hlupa, brala som vsetko na lahku vahu, moja mozgova kapacita sa zredukovala na tretinu, vyzeram ako troska, spravam sa ako troska, smeju sa mi v praci, aj na party.... A ja s tym nedokazem nic urobit, boli ma z toho hlava a je mi na omdletie, ked si to vsetko predstavim.

Pritom som mohla byt tak dobra, mam talent na hudbu, na malbu, ludia ma mali kedysi radi, mala som vela kamaratov a znamych, vsetci ma ako osobu uznavali... Ale potom som spravila najhorsiu vec na svete, podviedla som svojho priatela a este som sa chcela tvarit ze sa nic nestalo.......... To mi znicilo meno, priatelstva, moju osobnost este viac.... Nedokazem sa pozriet do oci ludom, ktorych sme poznali obaja... Vsetci to vedia, vsetci vedia aka som hlupa, nemozna, nikto ma nema rad... Ani ja sama. Ale nemozem sa zabit, pretoze mam najlepsieho muza na svete, a on si to proste nezasluzi, ale on to uz tiez mozno dlho so mnou nevydrzi,, kedze sa za mna musi kolko krat na party hanbit, ked tam proste robim tiez nejake blbosti a svojou recou tela davam jasne najavo, ze o sebe viem ze som nemozna....

Kiezby sa to dalo vsetko vratit spat.... Kiezby som nikdy nezacala fetovat. Kiezby som myslela na buducnost, kiezby som pracovala na tom, aby som si dnes mohla povedat, ze za nieco stojim.

Ale uz je asi vazne neskoro.

Lekvador

Ahoj
ak to niekoho zaujíma, už je všetko oveľa lepšie. Neobrátila som sa na Boha ani nič také. Začala som brať lieky na ADHD, začala som sa viac na seba pozerať očami mojej rodiny, ktorá ma nevidí často a už si pamätá viac-menej len na to dobré zo mňa. Ani už sa necítim nejak hendikepovane, asi to bol len taký ten abstinenčný stav ktorý trval 3 roky od pravidelného užívania rôzneho bordelu.

Takže v pohode ľudia, keď je pre čo žiť a snažiť sa byť lepším človekom, tak sa dá prekonať najrôznejšie prekážky :)

Ooo1o

Keď celé dni nebudeš takto ďalej robiť vôbec nič a len si stále mleť dokolečka toto svoje, tak...tak otráviš všetkých okolo.

TibusBenedicto

Ja som nikdy nemal ten pocit že mám priateľa nakoľko si musím priznať že so homosexuálne doslova fanatický.Milovať ľudí a chcieť im dobre to je GRO môjho poslania na zemi.Mne by nevadilo kebyže mám aj mám aj priateľa z basy.Len nech ukojí moje sexuálne chute a radovánky.Mne nevadí či by bol podnikateľ cigán arab terorista vrah alebo
tyran.Mňa vzrušuje predstava že ma homosexuálny partner bičuje po zadku a chrbte a práve takéto typy ma neskutočne vzrušujú.Skúšal som nejaké finty na chlapov po dedine ale nič.....nikdy som neuspel.Posielal som milostné listy do schránok chlapcom po dedine a zase nič....Skúšal som predávať huby cez facebok a nájsť si homosexuálneho partnera a zase nič.Facebok je to pravé miesto ,človek' nikdy nevie na aké krásne chlapčenské riťky naďabí....Potom som nadával chlapom po dedine do vrahov-nechceli ma vyplatiť.Ďalšieho som skúšal pobozkať za kulturákom v parku...dopadlo to zle prefackal ma.Potom som skúšal obchytkávať ďalšieho nevyšlo to....tak aj tomu som vynadal do sadistov satanov a vrahov že keď mi nepodrží že pôjde do pekla...ale zase nič....nechcel ma??nie som atraktívny???alebo vzdelaný???alebo zlý??BOH vie...potom som si povedal serem na homosexualitu.No tak som sa priplichtil ku skupinke dôchodcov že budem s nimi chodiť na čurbesy s palicou a ruksakom.Zatiaľ mi to ide dúfam že tam zapadnem sme vekovo približne rovnako starý tak mi držte palce

Tomas12345

Takze zhrniem to . V minulosti si zacala brat drogy a z toho mala epilepticke zachvaty a tie ty nejakym sposobom zredukovali mozgovu kapacitu takze sa v sucasnosti spravas cudne a okolie si v podstate s teba robi srandu nie si oblubena a tvojmu partnerovi to zacina vadit a mas strach ze sa z tebou rozide . No a z tohto vsetkeho mas depresie priam az samovrazedne myslenie.

Ono síce to na prvy pohlad nevyzera, ale naozaj obycajnou zmenou myslenia by si mohla docielit to aby si napriek tomuto co aktualne zazivas bola stastna. Co teda je k tomu potrebne ? No jednoducho zamenit zivotne priority za ine .

U teba je v zivote ocividne dolezite to co si o tebe mysli okolie a ake mas aktualne vztahy s partnerom a kedze sa ty v tychto veciach nedari tak si nestastna. No stacilo by aby sa pre teba tieto veci stali nepodstatnymi a razom budes stastna.

Poviem ty co by som spravil ja na tvojom mieste. Vykaslal by som sa uplne co si o mne druhí myslia, a co sa frajera tyka tak ak ma lubi tak so mnou zostane aj napriek mojmu hendikepu a ak nezostane tak ma asi nelubi a nema zmysel sa kvoli nemu trápit.

Nasiel by som si nejake koníčky (citanie knih
pozeranie filmov
sportovanie
surfovanie na nete
chatovanie na socialnych sietach a v diskusnych forach
jedlo
pomahanie ostatnym
spánok
pocuvanie hudby
práca ktora ta baví
lustenie krizoviek, hlavolamy, osemsmerovky
cestovanie
zucastnovanie sa sportovych udalosti futbal, hokej, tenis atd
zucastnovanie sa spolocenskych akcií
navstevovanie hradov, zamkov ,
turistika
ist von s kamosmi
Relax- ist do sauny na masaz ) a popritom by som sa zameral na vieru v Boha tam by som hladal zmysel svojho zivota a svoje stastie.
Napríklad ja som tiez dakedy mal taketo problemy nemal som kamaratov a ani ziaden vztah a do toho este aj chory som bol, no potom som sa obrátil na vieru v Boha a zacal svoju vieru posilnovat a po case sa pre mna viera stala pre mna alfa omega a vsetko ostatne islo bokom, uz som sa netrapil pre ostatne veci ale Boh sa pre mna stal hlavnou zivotnou prioritou a vsetko ostatne som bral uz len ako bonus ktory ak vyjde tak ok , ale ak nevyjde tak nic sa nedeje. A do toho este som si nasiel kopu koníckov(hore uvedene ) a som v podstate stastny. A to som este pred 6 mesiacmi bol uplna depresivna troska.