Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matky, prečo nemajú/nemáte rady svoje dcéry?

Príspevok v téme: Matky, prečo nemajú/nemáte rady svoje dcéry?
ciernaovecka

Ahojte,
asi ste už o tomto fenoméne počuli, ja teda som si o tom dosť čítala aj na zahraničných fórach. Matky vždy majú radšej synov, a dcéry bud akceptujú, moc nemusia alebo doslova až neznášajú.

Ja som z dosť velkej rodiny. Mám takmer 25 rokov, Je nás veľa súrodencov, z toho sme iba 2 sestry a 3 bratia. Od mala som vždy bola iné dieťa - všetko som sa vždy rýchlo naučila, v škole ma učitelia chválili a rodičov tlačili aby ma dali na velal krúžkov, bola som dosť úspešná vo všetkom čo som robila, vysokú školu zvládam bez problémov...viem, že toto všetko je dar, naozaj mi veci ľahko idú, nemusím sa tolko učiť atd...nechcem byť úspešná a budovať si kariéru, chcem žiť obyčajný dobrý život s ludmi, ktorých milujem a mám rada...
Lenže, moja mama od malička neznnáša a nikdy nepodporovala čo robím...ak som tancovala, chcela aby som hrala na nástroji. Ak som hrala na nástroji chcela, aby som sa začala angažovať. Ked sa angažujem, chce aby som to robila lepšie, správala sa lepšie, brala to zodpovednejšie, prispôsoobovala sa viac a nikdy nerobila nič čo ja chcem, ale aby som splnala očakávania ludí okolo...vkuse všetko čo robím nestačí a chce viac..
Doma, kedže nás je vela súrodencov, ona pracuje, otec je v zahraničí...bratia- typické, chodia po krčmách, na domácnosť neprispievajú...prídu ožratí domov, nič neupracú, ani len po sebe...raz za pol roka, napr. jeden z nich raz niečo opravil - to ste mali vidieť, ako mama všetkým známym, otcovi, rodine hovorila aký on je úžasný a zodpovedný a ako bez neho by to ona nezvládla a ako on hrozne pomáha a všetko urobí...
Ja a sestra, ale kedže ona má len 14, sme jediné, ktoré doma neustále upratujú, varia, vešajú prádlo, chodia jediné na (veľké) nákupy, ked niečo treba sme tu vkuse my...
Ale všetko je zlé, lebo jej vadí, že to robíme...podla nej a budem hovoriť hlavne o mne lebo ja som staršia a na mna to všetko padá...Podľa nej ja varím len to, čo ja chcem, nevarím z toho čo treba minúť ale varím ( priešmačky)- to nie je pravda, varím vždy iba z toho čo je doma, alebo čo nakúpim kedže to robím iba ja, varím aj velmi jednoduché jedlá...to je jedno, celkovo...vidno že jej vadí, že VOBEC varím...vždy to ohrdne že je to zlé, nudné atd...popritom všeobecne o mne ludia aj ostatní doma hovoria, že super varím, aj ma to baví...a nevarím si len tak, varím ked ona nie je doma a nie je doma, čo jesť...a aj tak je všetko zle...iné mamy majú dcéry, ktoré nevedia v 20tich variť, nič sa im nechce..a ja robím všetko, a ani nečakám žiadne ohodnotenie, pochvalu...ale ked ma má moja vlastná matka denne kirtizovať ešte aj za to že varím, tak to už je sila..
Vadia jej moje vzťahy, že s tým si príliš, hentoho maj radšej, ten je zlý, ten je úžasný ( hlavne je to vždy ten, kto mi napr,ublížil) ..ak niekomu pomáham, tak jej vadí, že to je príliš, že čo si ludia pomyslia...atd...všetko všetko je zle..
A predstavte si, môjmu 18 ročnému bratovi ( ktorý je podla mna psychicky a duševne tak zanedbané dieťa) lebo sa mu nevenovali a nemali nanho čas, ktorý huli, fajčí a pije denne...tomu nepovie makké fn...a mne, ktorá žijem ako priemerný obyčajný človek, ktorý sa snaží nielen príjmať ale aj dávať, aj ked nie som dokonalá, ale aj slúžiť a pomáhať...a to isté platí o rodine, domácnosti , škole a kamarátoch...tak mne je denne, denne vyčítané všetko a všetko je zle a ja som hrozna...
Dokonca sestra to uznala že to je vidno, že mama ma moc nemá rada, hovorili mi to ludia, ktorí videli ako sa ku mne správa..jednoducho to je už za hranicou všektého a môžem jej to akokolvek povedať, vysvetliť, vykričať, plakať, ignorovať, urazit sa...nič nič nič nepomáha...
Prečo a ako vôbec matky môžu takto nemať rady svoje deti ? čo ich berú ako konkurenciu či čo ??

realnypohlad

DIVERENGIA: Presne tak!Konečne rozumná žena s triezvym pohľadom na život.Áno slečinkám by sa nepáčilo vyžiť z 200eur na mesiac to by sa trebalo trochu uskromniť vieš? :) Nemohli by si dovoiť každý druhý deň nové oblečenie každý týžden novú kabelku a podobný luxus :) Poznám ženu ktorá žije v prenajatom byte trojizbovom s dvomi detmi sama lebo ju muž nechal a zaujimavé že dokážu vyžiť z výplaty 520eur(+rodinné priadvky) na mesiac. A pritom to niesu žiadni chudáci deti su vždy primerané oblečené ako všetci a vždy sýte a maju všetko čo potrebujú :) To mi je novinka čo ;-)

DlVERGENCIA

len sa vyhovárate , ako je možné! že ženy rozvedené dokážu ťahať podnájom aj s detmi na krku?!

iba sa vyhovarate, ked ste skoncili skolu, je veľa! zdoraznujem veľa! zamestnavatelov ktorí ponukaju k práci aj ubytovanie , najlepsie podmienky su asi v trnave kde dostanu do podnajmu byt, ale Samsung Voderady tiez nie je zle ani fyzicky narocka robota tam nie je, ubytovanie v domov v Bielom Kostole kde mali kazdy svoju izbu si chvalili kolegyne, ja som bola na ubytovni...
najlepsie je ked sa zoberu 3 kamošky a su spolu na izbe na ubytovni na 3postelovej izbe...

ja som si v 22 zobrala hypoteku, ked bolo treba rok som tahala aj 2 roboty a čo?! lepšie ako trpieť psychoteror od psychicky narušenej matere.. moje milé darebáčky v súčasnosti platím za byt energie+hypoteka → 200€ a 200 € mi ešte z výplaty ostane, to mi akože chce niekto tvrdiť že nevie vyžiť z 200€ mesačne, ?!
zarabala som na poluväzok najprv no nechceli mi dať plny, mala som 250€ + stravne listky a vyzila som z 50 € + listky, za listky som si kupovala stravu, treba si plánovať, zadelit, navariť na 2-3 dni a dá sa v pohode..

ale to by sa slečinky museli rozlučiť s fulservisom ktory maju doma, museli by sa starať samd o seba, ...
tiež by si nemohli kupiť topánky za 100€ tričko značkove za 100€ lebo by zvyšok mesiaca nemali čo zrať...

...tak radšej budu mamičke pri riti, nariekať a stažovať na sa fore....

písala tu minule jedna vš, že robi chyžnu a super zarobí, - tam tusim tiez ponuknu ubytko,.. rovno v hotely si myslim ze maju izby pre personal...snád..

alebo ísť za hranice, aj ked iba do Rakuska zemiaky škrabať v kuchyni za 800€ , máte vela možností..
ja idem pracovať tiež do zahraničia v podstate, tu v mojom meste, kazdy mesiac dole s platom, nechce platit sef, moje posledne vyplaty 370€ , v lete 45C horucavy, v lete 30C , hluk, prach...
v zahraniči zarobim 1500€ v čistom...a do 2 rokov mam splatenu hypoteku...

realnypohlad

gagaga....Pozri mna len iritujú ľudia ktorí sa sťažujú na problémy ktoré si sami vytvorili.Hej takže podla teba je lepšie žiť v rodine kde sa necitím dobre ako sa snažiť dostať sa čo najskor preč?Ona už ma 25 rokov nie 18..Keby šla na rok do zahraničia tak už by nemusela byť pri matke..A aj by si zarobila na to bývanie,Takže mi nehovor že niesu vhodné podmienky či čo..Jediné čo mladým ľuďom bráni prevziať zodpovednosť za svoj život je ich lenivosť a pohodlnosť.A tí čo sa sťažujú na nevhodnú prácu a pod. k ním patria tiež.

gagaga

realny pohlad ty si mala asi velke stastie ked si odisla v 20tke a ja ti to prajem ale nie kazdy sa hned moze stahovat niekedy to trocha trva kym je vhodna praca a podmienky . Pekny den

MaruskaMM

Ide na to dobre, ze sa snazi pochopit jej konanie a prepustit ho.
Nema zmysel utekat. Pred tym neutecies. Toto spravanie by sa ti premietlo do ineho cloveka-partnera, sefa atd.
Ked to pochopi, uvedomi si, kde a v kom je chyba, nauci sa s tym fungovat a aj s nou. Potom moze odist, ak bude chciet a bude mat kam.

realnypohlad

25rocna- Opakujem kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody prečo sa to nedá.440eur?Áno uznávam pre osamelú ženu je to biedny plat ale čo bráni mladému človeku zbaliť švestky a ísť zarábať do zahraničia?No povedz mi čo? Samozrejme radšej ostať bývať v mamahoteli lebo je to pohodlnejšie však? :-) A je smutné ak človek v 25-ke nemá aké také stabilné miesto v živote a ešte sa vyhovára prečo sa to nedá.

25rocna

realny pohlad pretoze na Slovensku ked zena nema frajera tak si sama ani byt neprenajme lebo to neutiahne da cely plat na najom . Ja som vo veku autorky a byvam u rodicov tiez prave som skoncila vs tento rok . Zarabam totiz 440 eur prenajom garsonky v nasom meste stoji 350-400 eur jednoizbak este viac alebo mam druhu moznost ist byvat do trojizbaku k dalsim trom cudzimu ludom a mat svoji izbu za 200 eur spolocny zachod a kupelnu s dalsimi ludmi. Paradna buducnost

realnypohlad

Ciernaovecka: Nedá mi nezareagovať.Máš 25 rokov,Vysveli mi čo si robila doteraz?Podľa teba je normálne ak 25 ročná dospelá žena žije doma pri mamičke?Ty sa ideš sťažovať?Povedz mi aký je problém prenajať si aspon ako dočastné riešenie garsónku a bývať tam?Ja mam 22 rokov a od rodičov som sa osamostatnila v 20.A to som nemala také vzťahy ani s matkou ani s nikým z rodiny.Mi chceš povedať, že tam žijete 5 súrodenci natlačení pri mamičke a ty snimi na čele? Veď logicky keď mam zlé vzťahy v rodine snažim sa čo najskôr dostať preč,Píšeš že sa staráš o domácnosť.Áno ale nie o svoju domácnosť!!Vieš kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody že prečo nie ;-) Ty už si minimalne 4 roky mala byť preč a neriešila by si problémy ktoré ani nemuseli byť.Takže ak chceš viesť normálny a spokojný život začni od seba.Určite začni riešiť ten podnájom čo najskôr.Ak nie, tak trp ďalej pri mamičke.Veľa štastia

mamasyn

Matky, prečo nemajú rady svoje dcéry ?
je to diskutabilné alebo je to tak ? Aj ja mám dcéru, s ktorou si nevieme nájsť spoločnú reč, ja ju veľmi ľúbim a ona mňa tiež. Aj moja mama bola a je ku mne chladná a dokáže mi veľmi ublížiť a vzhľadom k tomu, že som také niečo prežívala ja, chcela som sa vyvarovať, aby takto trpela moja dcéra. Veľmi som túžila po dcére a keď sa mi narodila, trápila som sa s tým, či ju mám dostatočne rada. Je pre mňa všetko ale problém je úplne inde. Pre môjho manžela a jej otca bola všetko. Ani by ste neverili, kde je problém. Dlho som pátrala, prečo je to tak a prišla som nato, že nie je to vo mne ale v mojej svokre. Ona nás prekliala a pokiaľ bude žiť bude to tak. Matka môjho manžela ním celý život manipulovala a on sa jej dal, vnášala nepokoj do nášho súkromia odjakživa, chcela dirigovať celý náš život aj sa jej to napokon podarilo, zniesla zo sveta svojho syna a teraz je už pokojná, našla si ale inú obeť a to vlastnú sestru a jej rodinu. Ona sa nikdy netešila z toho, že jej syn žije usporiadaným životom ale neustále poza môj chrbát vŕtala do nášho vzťahu a robila rozbroje, je pravdou, že on sa mal rozhodnúť, pre koho chce žiť. Navonok tvrdil, že pre nás ale vo vnútri to bolo opačne. Mal tiež ťažké detstvo a v poslednom čase neustále vyťahoval na povrch svoje ťažké detstvo a dával to pociťovať svojím deťom. Je to strašne zamotané ale je to tak. Matka, ktorá povie, že keď ho nebude mať ona, tak ho nebudú mať ani jeho deti a manželka myslím si, že je to choré a tak ho doviedla až k tomu, že zomrel no a napokon sa s ním neprišla ani rozlúčiť a pohrebu sa nezúčastnila a dala sa počuť, že je už spokojná. Zničila život trom ľuďom a toto ju uspokojilo. Len nechápem, prečo som to tak dlho tolerovala , nuž preto, že som ho ľúbila ale on nás asi nie. Ja mám svoju dcéru veľmi rada, dala by som za ňu aj život ale nikdy by som jej neubližovala ako ubližovala matka môjho manžela jemu, že ho citovo vydierala.

wtf

Je to jednoduche, tvoja mater je suka ako bola aj moja, zavidi ti mladost a krasu, ziarli na teba. Nahodou ti nezavidi aj chlapov a nebali ich? Na co ti taka mater? Vykasli sa na nu a odstahuj sa co ta po nej? Chces skoncit na psychiatrii s problemami otehotniet a zalozit si vlastnu rodinu? Lebo presne k tomu to speje, taketo krkavcie matere vedia znicit zivot, tomu ver! Odstrihni sa, lebo zle dopadnes. Pre mna moja mater skapala, keby som ju nevykopla zo zivota, bola by som dnes na dlazbe spolu s nou v bahne spolocnosti, stetka a alkoholicka. Takto chces dopadnut?