Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matky, prečo nemajú/nemáte rady svoje dcéry?

Príspevok v téme: Matky, prečo nemajú/nemáte rady svoje dcéry?
ciernaovecka

Ahojte,
asi ste už o tomto fenoméne počuli, ja teda som si o tom dosť čítala aj na zahraničných fórach. Matky vždy majú radšej synov, a dcéry bud akceptujú, moc nemusia alebo doslova až neznášajú.

Ja som z dosť velkej rodiny. Mám takmer 25 rokov, Je nás veľa súrodencov, z toho sme iba 2 sestry a 3 bratia. Od mala som vždy bola iné dieťa - všetko som sa vždy rýchlo naučila, v škole ma učitelia chválili a rodičov tlačili aby ma dali na velal krúžkov, bola som dosť úspešná vo všetkom čo som robila, vysokú školu zvládam bez problémov...viem, že toto všetko je dar, naozaj mi veci ľahko idú, nemusím sa tolko učiť atd...nechcem byť úspešná a budovať si kariéru, chcem žiť obyčajný dobrý život s ludmi, ktorých milujem a mám rada...
Lenže, moja mama od malička neznnáša a nikdy nepodporovala čo robím...ak som tancovala, chcela aby som hrala na nástroji. Ak som hrala na nástroji chcela, aby som sa začala angažovať. Ked sa angažujem, chce aby som to robila lepšie, správala sa lepšie, brala to zodpovednejšie, prispôsoobovala sa viac a nikdy nerobila nič čo ja chcem, ale aby som splnala očakávania ludí okolo...vkuse všetko čo robím nestačí a chce viac..
Doma, kedže nás je vela súrodencov, ona pracuje, otec je v zahraničí...bratia- typické, chodia po krčmách, na domácnosť neprispievajú...prídu ožratí domov, nič neupracú, ani len po sebe...raz za pol roka, napr. jeden z nich raz niečo opravil - to ste mali vidieť, ako mama všetkým známym, otcovi, rodine hovorila aký on je úžasný a zodpovedný a ako bez neho by to ona nezvládla a ako on hrozne pomáha a všetko urobí...
Ja a sestra, ale kedže ona má len 14, sme jediné, ktoré doma neustále upratujú, varia, vešajú prádlo, chodia jediné na (veľké) nákupy, ked niečo treba sme tu vkuse my...
Ale všetko je zlé, lebo jej vadí, že to robíme...podla nej a budem hovoriť hlavne o mne lebo ja som staršia a na mna to všetko padá...Podľa nej ja varím len to, čo ja chcem, nevarím z toho čo treba minúť ale varím ( priešmačky)- to nie je pravda, varím vždy iba z toho čo je doma, alebo čo nakúpim kedže to robím iba ja, varím aj velmi jednoduché jedlá...to je jedno, celkovo...vidno že jej vadí, že VOBEC varím...vždy to ohrdne že je to zlé, nudné atd...popritom všeobecne o mne ludia aj ostatní doma hovoria, že super varím, aj ma to baví...a nevarím si len tak, varím ked ona nie je doma a nie je doma, čo jesť...a aj tak je všetko zle...iné mamy majú dcéry, ktoré nevedia v 20tich variť, nič sa im nechce..a ja robím všetko, a ani nečakám žiadne ohodnotenie, pochvalu...ale ked ma má moja vlastná matka denne kirtizovať ešte aj za to že varím, tak to už je sila..
Vadia jej moje vzťahy, že s tým si príliš, hentoho maj radšej, ten je zlý, ten je úžasný ( hlavne je to vždy ten, kto mi napr,ublížil) ..ak niekomu pomáham, tak jej vadí, že to je príliš, že čo si ludia pomyslia...atd...všetko všetko je zle..
A predstavte si, môjmu 18 ročnému bratovi ( ktorý je podla mna psychicky a duševne tak zanedbané dieťa) lebo sa mu nevenovali a nemali nanho čas, ktorý huli, fajčí a pije denne...tomu nepovie makké fn...a mne, ktorá žijem ako priemerný obyčajný človek, ktorý sa snaží nielen príjmať ale aj dávať, aj ked nie som dokonalá, ale aj slúžiť a pomáhať...a to isté platí o rodine, domácnosti , škole a kamarátoch...tak mne je denne, denne vyčítané všetko a všetko je zle a ja som hrozna...
Dokonca sestra to uznala že to je vidno, že mama ma moc nemá rada, hovorili mi to ludia, ktorí videli ako sa ku mne správa..jednoducho to je už za hranicou všektého a môžem jej to akokolvek povedať, vysvetliť, vykričať, plakať, ignorovať, urazit sa...nič nič nič nepomáha...
Prečo a ako vôbec matky môžu takto nemať rady svoje deti ? čo ich berú ako konkurenciu či čo ??

realnypohlad

ciernaovecka sa pre istotu ani neozve lebo keď vidí príspevky typu "odsťahuj sa" tak také niečo nerada počuje :)

DlVERGENCIA

Larrah .... zlatíčko ale ja nemožem za to že v našom meste idú byty v takej cene a v BA od 100 000€ hore...
Apropo sledujem ceny nehnutelností, mestá okolo BA, Trnavský, Nitrianksy kraj a malý domček 3 izbový sa tam dá v pohode kúpiť za 20-30 tisíc...
ja nemusím ani NECHCEM! bývať v smradlavej prepchatej Blave,
bola som tam raz a úplne mi stačilo, nechcela by som tam žiť! a ten čo tam chce žiť, nech dá 150 000 za garzonku, mne stačí byt v malom meste, a zlatíčko nadurdené, mne nikto nepomohol! ak by som vedela ze mesacne naklady na 1 a 2 izbak su rovnake , resp. zálezia od hospodarenia majitela, bola by som dala o 2 tis. viac a kupila 2izbak...

vieš zlatko... ja toto splatím kde mesačne naklady bez vypoteky budu 120€ asi... a dám to zariadene do podnajmu za 300€
no nezarobím na tom snád??? a 180€ mi pojde do vrecka..
zoberiem si hned hypo na 2 izbák , kupim, ten , splatím.. a urobim to isté... ! do nehnutelnosti sa oplatí miláčik investovať...

to že si niekto zoberie hypoteku na 30 rokov neznamená ze ju musi platit 30 rokov,.. sa zobud!!! ty asi moc chytrý nebudes...

ludia si bezne berú uvery, leasingy na autá, ktoré uz po polroku nemaju cenu.. radsej investujem do nehnutelnosti, to má cenu stále..

a to či si niekto hypoteku berie alebo nie, je každeho osobná vec..!

čo ťa serie???? to že niekto je vo svojom vlastnom kým ty sedíš materi pri riti aj v 40tke...?

sickcrow

wau divergencia, teda, klobuk dole... malokto ma odvahu odist od rodicov nech ma doma akekolvek peklo... obdivujem ta, fakt. To s tym bytom, ako si postupne odnasala veci do noveho bytu.. Kopa mladych nadava na to ako zije, ze musia byt s rodicmi, alebo s jednym rodicom, maju kopec vyhovoriek len aby nemuseli opustat zauzivane kolaje, zazemie... strach ich brzdi. Ja som tiez odisla v skorom veku z domu a popravde myslim ze som spravila dobre.
akurat ma mrzi to s tvojou mamou, ze je psychiatricky pacient. Aj ked je aka je, mala by si jej odpustit a nie ju nenavidiet. Si podla mojho nazoru silna osobnost, a verim ze raz aj svojej mame odpustis, nech uz je akakolvek. No niekedy na to treba cas. Ja som si takto postupne po rokoch nasla cestu k otcovi a vies co? neskutocne sa mi ulavilo a myslim ze aj jemu. Tak ti prajem vsetko dobre, mozno je moj prispevok bezvyznamny ale nedalo mi nereagovat

Larrah

Divergencia uz by si si mala povedat dost a stop. Pomaly kazda tema je zahltena tym, ako zijes, kolko zarobis, aky mas byt a ako sa ti dari splacat a ostatni su debili co prejebavaju prachy kade chodia. Ty sa zobud dievca zlate, lebo trafis na hubu a to poriadne. Tvoje prispevky zavanaju chvalenkarstvom a povysovanim sa nad druhych. Uz len ta hlaska, ze byt za 14 000 a s tymto tu machrujes, tlacis kaleraby do hlavy mladym babam, aby brali hypoteky na byty, co 2 izbak stoji bezne uz davno 50 tisic ty si sa asi s konom zrazila?? Kamaratka robi v banke a v zivote by taku hypo nedali ziadnej single babe bez zalozenia nehnutelnosti, krakas dokola ako chora vrana a vies hovno o zivote za dedinou na vychode, lebo jedine tam mozu byt take lacne shitove byty. Sa preber

DlVERGENCIA

ja som tiez odmietla isť na vš, na ktoru ma tlačila mater aby sa mohla po ulici chválit ze študujem, chcela mi do života kecat a , stačilo ze ma na strednu donutila na ktoru som nechcela, na vš som bola chytrá a neurobila om zamerne skušky, dokonca ma donutila odvolanie napísať :-D a ako dovod som musela uviesť velky zaujem o študium na ich univerzite :-D choré... v robote som brala nadcasy, vikendy, dokonca som bola v práci aj po pracovnej dobe aby som domov nemusela ist, ked bolo treba zobrat zmenu kolegyni bez vahania,... raz som prišla z práce večer mala som 20 a začala ma mater ako prepnutá mlátiť vo dverách za vlasy ťahať... to som ju už neznášala a dodnes lutujem ze som na nu policiu nevolala.. dnes je už liečena ako psychiatricky pacient, ... zacala sa liečiť po mojom odchode z domu až...ked som mala 22 zas jej za niečo preplo ako vzdy, vrieskala na mna, zavrela som sa do izby, ona húkala v kuchyni a trieskala všetkým, že mám isť do pi*i !!! zbaliť sa a vypadnuť...!!! OK stačilo!_!!!!! vygooglila som byty, hned som kontaktova maklera a na druhy den som sla na obhliadku a hned som ho zobrala... 2 mesiace ani nevedeli ze som byt kupila :-D dozvedela sa to ked mi moju postu z katastra otvorila,... ja som si dovtedy postupne v igelitkach poodnasala veci do bytu, vlakom, do ineho mesta...kedze som tam aj dochadzala za prácou :-D
poobjednavala som si nabytok cez net, ze mi doviezli domov :-D a DOVI DOPO !!! a mám svätý pokoj,... je to sakra rozdiel...

snehurva

Ahoj. To ako sa tvoja matka správa rozhodne nie je pekné. Mala by si ťa viac vážiť keď jej takto pomáhaš, ale je zbytočné riešiť to, ju už nezmeníš ani keď urobíš všetko na svete. Poznám to veľmi dobre. Moja matka tiež stále vidí len to zlé. Očakáva odomňa nadľudske schopnosti a ani tie by jej nestačili. Zase na druhej strane viem, že ma má rada, len je proste taká povaha.
No ako ti tu písala vačšina ľudí, najlepšia možnosť je najsť si prácu pri ktorej zarobíš viac a budeš zvládať aj školu a bude ti to stačiť na osamostatnenie. Písala si, že si veľmi šikovná a všetko ti ide bez problémov. Tak by si to mala využiť aj v tomto prípade.
Ja som sa dlho vyhovárala a hľadala dovody a nie sposoby. Nakoniec som vzala život do vlastných rúk. Mám 22 rokov a začala som pracovať ako opatrovateľka starých ľudí vo Viedni . Musím povedať, že som sa toho dosť bála, ale je to zatial naj práca akú som mala. Veľa volna, chill, možnosť zdokonaliť sa v jazyku, dobré peniaze. Dokonca som si tam našla frajera. Plánujem sa tam presťahovať úplne a keď sa naučím jazyk nájsť si tam lepšiu prácu ...Tiež som mohla ostať u mamky a vyplakavať každý deň a prosiť ju o 10 euro na pivo v piatok ..

realnypohlad

DIVERENGIA: To áno a už len tie vety sú smiešne čo píše že doma ich je veľa súrodencov otec pracuje v zahraničí mama jej kecá do toho akeho chlapa si ma vybrať či čo tam píše.Mne to pripadá tak že túto tému zaožila nejaká pubertiačka,Neverím že toto píše vysokoškoláčka.Lebo normálny človek nepôjde hned po strednej na vysokú keď ma zle vzťahy v rodine ale najprv si na tú vysoku pôjde zarobiť do zahraničia.A tí čo tu nadavaju podľa mna nemajú našetrené ani jedno euro.

DlVERGENCIA

tekvvica...
ty moc chytry asi nebudes inak by si vedel ze ked clovek platí hypoteku splaca vlastne!!! ja platím za byt s hypotekou asi 180€ , vies kolko chcu za podnajom!!!???? 350€ !!! z čoho ide polovica penazí do vrecka majitelovi bytu + ked chce niekto do podnajmu musi zaplatit zabezpeku čiže musi mať hned hotovost asi 900€ dopredu...

a ty chytrák, nikde nie je napisane že človek musí! platit hypoteku 30 rokov, je možnost predčasneho splatenia, a ja ju budem mať spratenú o 2 roky! nie o 30 !

chorahlava

angel demon ty si uz chod pre lieky ty chuderka zo stredneho slovenska s jednoizbakom na uver co si mysli ze dosiahla vsetko na svete :-D si smiesna

DlVERGENCIA

realnypohlad..
...v konečnom dosledku zakladatelke témy až tak zle pri mamičke nie je,.. jej príspevok je ako od 15 ročnej pubertiačky, ktorá trucuje , nerváči lebo mama ju nechce pustiť s kamoškami do krčmy na pivo...
keby ju mama posielala do pečka, ako mna, hulákala po nej od rana do večera , keby prišla unavena z roboty večer o 20 a o 3:30 vstavať zas do práce a mater by chytala amoky, zurivost si vybijala trieskanim kuchynskou linkou, bliakanim na cely dom ešte aj o 2 ráno... by si rozmyslela či tam bude dalej bývať...
...ale zakladatelke temy je velmi dobre doma, jedine čo sa tomu decku nepáči je že mamička ju nepochváli - to je cely jej problem...

tak bud nech pohne riťou a odstahuje sa, v 25 by mala mať dosť našetrené aj na vlastny byt , ak nie tak minimálne na zariadenie bytu,
-ja som mala v 22 rokoch za sebou 2 nevyhnutné plasticke operácie na ktore som si našetrila , od 19 som pracovala, stáli ma 80 000 sk, a mala som aj na zariadenie bytu...

tak čo robila doteraz 25 ročná ktorá nemá nič? v 25 by mala kupovať byt za hotové...

podla jednoduchej matiky, keby si odkladala IBA 200€ mesačne od 19 - po skončení školy do 25, mala by našetrené 14 400 €
otázka znie kde su tie peniaze,??? v handrách, v drinkoch, v cigaretlách, kabelkach, topankach, v kravinách....
(ja som byt kúpila za 14 000€ v 22 rokoch)