neviem čo ďalej

Príspevok v téme: neviem čo ďalej
Leyla22

Ahojte, som 2 roky po strednej, medzitým som pracovala ale veľmi som chcela ísť na VŠ...Teraz mám 22, som prváčka a zistila som, že som si nevybrala dobre. Je jednoduché povedať skonči to, ale môj problém je, že som strašne sklamaná...hlavne zo seba...za ten čas čo som pracovala, som nazbierala veľa zlých skúseností...malý plat, žiadne zmluvy, závistlivý kolektív...priatelia sa porozchádzali a ostala som akoby sama...a teraz, keď sa mi splnil sen, som zistila, že som si nevybrala ten správny odbor pre seba...Teraz mám v hlave totálny zmätok, chcela by som pokračovať, konečne mám pocit, že som urobila životnú zmenu, našla si nový okruh ľudí, ale čo z toho, keď viem, že budem robiť niečo iné a nebaví ma to...Titul z mojej školy by mi nebol úplne na nič a tak vôbec neviem, čo ďalej... Hlavne viem, že by som si chcela urobiť školu, už sa nechcem vrátiť do toho starého kolotoča, ale neviem, či tu len nestrácam čas...Do zahraničia by som sa nemala s kým vybrať a budúci rok nemôžem začať odznova, lebo už budem mať 23 a študovala by som takmer do 30...Ja viem, že sa musím rozhodnúť sama ale už som z toho nešťastná....Budem vďačná za každú radu, názor ktorý pridáte.

Sally357

Layla ozvi sa mi, nieco ti poslem, mozno ti to pomoze pri rozhodovani.. mozeme to aj prebrat
sallyhope357@gmail.com

Leyla22

Tomáš, ďakujem za radu :)
Verbena - blbých nazývaj ľudí, ktorých poznáš, ja ťa tiež neurážam, prosila som o radu, nie o urážky, myslím, že o tomto toto fórum je. Predstav si, že ja vôbec nie som typ, ktorý veci alebo ľudí označuje ,,pod svoju úroveň" - nesúď, keď nepoznáš. Áno, ja sa ešte hľadám,keby nie tak nepíšem toto tu. O zahraničí som uvažovala ale nie každý je ten typ, ktorý sa vyberie sám, s malou znalosťou jazyka...každý sme nejaký...

verbena

ty snád potrebus niekoho aby ťa za ručičku vodil? dospelá žena 22 ročná? ked nevieš isť sama do zahranicia?
jedna spoluziacka a jedna moja kamoška sa jednoducho zobrali a odisli du USA opatrovat deti, cez agenturu ktora im zabezpečila všetko od letenky cez ubytovanie...
bráni ti iba vlastna pohodlnosť...
máš 22 píšeš ze si robila bez zmluvy, -lebo si blbá, bez zmluvy nepracujem! ja som v 22 mala odpracovane už 3 roky a vlastny byt,
ty skoncis skolu, kolko budes mať? 25 ? 27? podla toho aky titul chces...? potom budes plakať ze si nevieš najst robotu, lebo vsetko je pod tvoju uroven lebo ty mas vysoku mienku lebo si "vš studovana"
alebo ta nikde nezoberu lebo nemás prax... zrazu budes mat 35 a budeš plakať v detskej izbe ze máš dajme tomu titul Ing. alebo Mgr. a nemáš robotu... a nevieš čo so zivotom...

mala si ty isť radšej do toho zahraničia.. zarobila by si si, získala skusenosti a prisla na to čo vlastne chceš od zivota.. lebo zjavne to este nevieš, sla si studovat a zrazu si si zmyslela ze nechces ten odbor na ktory si sa dobrovolne, bez toho aby ta niekto nutil prihlasila... sama nevieš čo chceš...

Tomas12345

No a co kebyze studujes az do 30tky vsak daktori idu len do prveho rocnika VS v 30tke. A navyse aky je rozdiel ci dostudujes skolu do 29 rokov alebo do 30 rokov ? Hovoris tak ako keby ten jeden rok plus minus bol neviem aky velky rozdiel.

Mozno by bolo pre teba najlepsie prejst na externe studium a popritom chodit do roboty, ak nedokazes na plny tak aspon na ciastocny úväzok , popripade nejake brigady.