Zakladam tuto temu lebo ma to neskutocne stve... proste kazdy druhy sa dnes rozvadza vobec nepozeraju na deti a rodinu....Kazdy si hlada stale nove a nove znamosti... Preco v dnesnej dobe nemozeme zit ako nasi rodicia co vedeli aj drzat spolu neutiekli pri prvom probleme?? Nechapem....
Preco dnes vztahy nic nevydrzia a ludia si stale hladaju noveho partnera??
Zdradca dobre si jej teraz nalozil, presne to si zasluzila. Moj muz tiez sem tam urobi hrubku, ale v zivote by ma nenapadlo mu kvoli tomu nedat sancu! To kde uz sme, za sa clovek skatulkuje s nalepkou hlupak za to, ze spravi v texte par omylov?? Taky obycajny chlap co nema dokonalu gramatiku moze byt ovela rozumnejsi ako daky pako s extra gramatikou bez chybicky, co z toho ked v hlave ma nasrane a akonahle otvori hubu ma clovek chut utiect? Plus zijeme v dobe kde chlapi s ucnovkou a remeslom v ruke zarobia 3x tolko co nejaki kravataci, dokonali gramaticky ´spravni´ jedinci :D Kam to cela spolocnost speje?? Ste uz nacisto zdegenerovani dokonalostou, ktoru nam ponuka FB, Instagram, telka a casopisy?? Je mi vas luto, ubohych ludi, ktori odsudia cloveka na zaklade par sprostych pismen, vy musite mat tak obmedzeny a smutny zivot az sa chce cloveku plakat.
Pre helgaJ. Ano priznavam moja gramatika je strasna. Nikdy som nebol priatel s gramatikou. Ale?
ak zena zacne riesit na muzovi taky detail ako je jeho gramatika. Zaradi ho automaticky medzi hlupakov. Pritom sa ani nesnazi zistit,ci ten muz nema ine prednosti,ktore napr.studovany ing.jszykovedec zdaleka nedosiahne. Prosto uz taky detail ako je i/y ci ciarka, ho radia medzi negramotnych.
pritom ten muz by svojej zene aj modre s neba zniesol, vie opravit v dome co treba a ine veci, je vtipny,spolocensky. ?.....ale negramotny=idiot automaticky
Pritom ak vyznieva zena velni mudro,to odradi kazdeho muza, proste tak to je.
Sorry to je moj pohlad s pohladu asi vacsiny muzov.
ja som sa rozišla s priateľom po 5 ročnom vzťahu kde som na jednej strane bola šťastná ale aj neštastná. Mával svoje amoky kde mi fyzicky ubližoval a trpela som to 5 rokov. A začínam si aj uvedomovať že nešlo len v tom vzťahu o fyzické ale aj o psychické ubližovanie
Zradca, v minulosti ludia napriklad neplatili za byvanie skoro celozivotnou pozickou a mnohi v robote hrali karty.
Zradca, socialne siete a mobilne telefony su aj podla mna kazitkom.
Zradca, zelam Ti este dlhe roky spokojneho manzelstva. (Nemohli by ste vramci komunikacie prebrat aj gramatiku? Si rozumny muz ale pismom posobis ako hlupak. Prepac).
Ja s manzelkou sme spolu viac ako 25 rokov v manzelstve a podla nasich dospelych deti sme asi z inej planety.
Sme spolu,vsetko robime spolu a je nam smutno ked niesme spolu.
Ok k teme.
1. Za cias naseho mladi neboli take sprostosti ako mobil a s nim spojeny net a socialne siete.
Chalani mali viav kuraze. Ked stretol dievca co ho zaujalo,prihovoril sa jej. Bolo jedno ci to bola predavacka,ci nejaka uradnicka. Proste prvy dojem,prve slova,hoc verte totalne obalovacie bludy,no v tej chvili ak bol aj chalan dievcatu sympaticky,to nikto neriesil.
Dnesna doba..... ak sa chalanovi paci dievcamprve co hlada ju na facebooku. Doslova ju spehuje. Ak neni na facebooko proste akoby nezila. Namiesto toho aby ju oslovil, a dobijal ako spravny muz
2. Muz musi zene voniat,je jedno ci je spoteny po praci ci navonany, zena musi muzovi voniatmje jedno ci ma svoje dni,ci je nalicena.....to je chemia co musi proste ladit obom. Zena sa musi muzovi pacit prirodzena nie pod tonou mejkapu.
Dnesna doba.....kym nie som ,,in,, nenosim drahe saty,drahe vonafky apod nie so cool
3. Niekedy ludia viac medzi sebou komunikovali. Bavili sa o vsetkom. Neboli take spolocenske ci nazorove rozdieli.
Dnesna doba.... muzi sa hraju na nieco,co niesu, zeny zase snivaju o tom ake by chceli byt. Pritom staci sa pozhovarat,a ked vie zena muza v tom kecani pribrzdit a nasmerovat spravnym smerom. A ak vie muz splnit aspon trosku stoho o com zena sniva. Spolu to docielia. Len musia byt otvoreny a komunikovat.
4. Zeny sa chceli vydat mat rodinu, muzi rodinne zazemie.
Chalan ked mal po vojne bol v ociach dievcat na vyssom leveli. Vojna s chlapcov spravila chlapov a bolo prirodzene ze chalan po vojne uz mal robotu a hladal nevestu. Vid. Svojich rodicov ci starych rodicov ci nemam pravdu.
Dievca co nebolo do 25 vydata uz bola podozriva co s nou je. Ak chalan nebol do 25-30 zenaty tak uz aj v robote ci rodine sa na neho pozeralo ze co ma za problem
Dnesna doba..... najprv kariera,postavenie,zazemie, financna nezavislost, uzivanie si slobodneho zivota atd. Dieta po 40 u zien, muzi rodina???? Pritom poznam X mladych uspesnych zien,co zavidia svojim spoluziackam,ci zenam v rodine co maju deti. Dnesny trend je odklad rodenia deti, muzi sa boja zodpovednosti. Neraz sam muz nevie si poradit sam zo sebov, tu chyba vojencina. Muzi su nevyzrety,nesamostatny,mamickiny maznacikovia. Vystupuju ako machovia,no pri prvom probleme vycuvaju ci su strateny.
5. Ludia riesia doslova sprostosti. Niekedy ked sa chalan s kockou dali dokopy, tak chceli byt spolu a snazili sa byt casto spolu. A nejake reci ,, dobrej ,, kamaratky ci kamarata neriesili. Mali plany, sny a sami vedeli aka je pravda. Ak niekto ohovaral,neraz na zabave bola bitka ked si chalan zavolal ,,dobreho,, kamosa a do oci pred kockou musel povedat co o nej kecal,ci ,,dobra,,kamoska. Preto pary neraz aj na cas opustali partie a zili svoj zivot
Dnesna doba....chalan chodi s kockou a kamoska jej povie ze ho videla s inou, ci ,, dobry,, kamos povie chalanovi ze ta kocka je ku*** da kazdemu apod. Pritom nik neriesi ci je to pravda,ci......
Je toho dost a sam ked vidim na svojich detoch tie trendy co su,ako sa opicime po tych sprostych tv filmoch.
Ved ktory romanticky film ci roman nezacina. ONA,stastne rozvedena,ci dlchsie nezije s partnerom,ci vo vztahu jej to neklape a zacne si s inym
Alebo ON, rozvedeny, ci opusteny,ci nestastne v momentalnom vztahu atd.... toto su vsetko navody ako nezit normalny,vekmi odskusany rodinny zivot. Lropaganda ze je to staromodne nemoderne proste na nic.
Sorry za preklepy pravopis a snad to niekto aj bude citat,bo rozpisal som sa. No aj mna to stve kde sa ta spollcnost ruti, hlavne vo vztahoch.
Nevyhovarajte sa na dobu.
Na dobu sa vyhovaraju, len hlupe ovce.
Je uplne normalne, ze kolegovia maju milenky, preco by som nemal mat aj ja?
Je uplne normalne sa rozviest, utekat pred problemom, ved to tak robia vsetci?
Je uplne normalne si najst inu a hlupe si mysliet, ze s tou to bude ine?
Nie, nie je to normalne. Preco? Len preto, ze ostatni su hlupaci a slabosi, budem aj ja? Lebo som hlupa ovca a nezijem svoj zivot, ale riadim sa tym, co robia ini? Robim to, co mi povedia, aby som urobil? Chcem to, co maju vsetci? Dobre a aj zle?
Nie, ja chcem to, co chcem ja a nikto mi nebude diktovat, ako zit a uz vobec nie, ako milovat.
lebo je taká doba a bude to ešte horšie
Verbena - suhlasim, ALE ja by som radsej sla do krizoveho centra, nez strpiet dalej odkundesa len preto, aby som mala kam ist! Aj keby som mala suche korienky obzierat, v zivote by som neodpustila chlapovi len pre to, ze nemam kam ist. A on si je toho dobre vedomy, bude s nou zametat ako so spinavou handrou, ak s nim zostane. Ale kto chce kam...
Larrah..
tam ide o to, že ona s tým deckom nemá kam ísť, vo väčšine prípadov to tak funguje, až ked je vééélmi zle tak sa uskromnia a postačí im ked sa s dieťaťom utiahnu aj do detskej izby u rodičov..
no lenže u väčšiny žien by tým trpelo EGO a tak radšej to uhrá na sebavedomie, pred druhymi sa tvári že mu už služku nerobí,..
možno aj nerobí, žiju vedla seba ako surodenci, resp. podnajomnici v jednom dome,..
takže ešte raz problem je iba ten, že nemá kam ísť...
kedže ženske sa spoliehaju na chlapov, sotva skonci skolu nezarobi peniaze, nezabezpečí si vlastne byvanie, rychlo sa dať nabúchať , lebo hormony udieraju na hlavu, ona chce užaj a hned dieťa.... a potom ak sa muž , frajer nezlutuje skonči na ulici..
Totalne sklamana - na co chces odpustat?? Co neni na tejto planete dost chlapov, aby si si mohla najst normalneho?? Ja nepochopim tieto zenske, padli ste na hlavu?? To vas tak zdeptal jeden debilko, ze nie ste uz schopne bez neho existovat a povysili ste ho na Boha?? Mas pocit, ze si taka skrata a tak sprosta, ze si uz nenajdes ziadneho chlapa nikdy v zivote na celom svete?? Chces stravit zvysok zivota s bordelom v hlave, kde sa bude bit to, ze si mu ´odpustila´ s totalnou stratou dovery a myslienkami na to, co ti urobil?? Lebo ver mi, na to nikdy nezabudnes!! Si masochistka?? Ved to je uplne zdegenerovane!!
Sorry za uprimnost, ale musela som, otvor oci zena!!