Zakladam tuto temu lebo ma to neskutocne stve... proste kazdy druhy sa dnes rozvadza vobec nepozeraju na deti a rodinu....Kazdy si hlada stale nove a nove znamosti... Preco v dnesnej dobe nemozeme zit ako nasi rodicia co vedeli aj drzat spolu neutiekli pri prvom probleme?? Nechapem....
Preco dnes vztahy nic nevydrzia a ludia si stale hladaju noveho partnera??
Z coho vychadzas ze vztahy volakedy vydrzali dlhsie? Co sa rozvodov tyka tak je to Luxus ktory si volakedy ludia nemohli dovolit. Nayse aj socialny Status rozvedenych bol volakedy dost zly.
paci sa mi odpoved Odseba.
Totalne sklamana. Je mi luto, ze prezivas po tak kratkom case manzelstva tolke
utrpenie. Prezila som podobne v podobnom case. Akoby sa mi zrutil svet.
Myslela som si, ze idem zomriet... schudla som 10 kg, vracala som, kade som chodila,
nespala som, triasla som sa ako drahy pes.
Ja som odpustila ale lutujem. Vratila som sa do starych obskakujucich kolaji.
Ak sa vydas cestou odpustenia, musis byt pripravena a tak si dopraj cas.
Premysli to. Budes s nim zit kvoli dietatu a pre svoje dobro. Teraz ale budes udavat
taktovkou ty.
Ty budes stastna a na piedestaly /aj dieta bude stastne/. Pan tato si bude
musiet zasluzit, ze je s vami. Uz nikdy nesklzni do stavu spotenej gazdinej.
Takze, vana plna peny a donaska pizze na veceru./okrem riadnej stravy pre
seba a dieta/. Vela dobrych kremov, mnoztsvo priateliek a zahadnych sms.
Na takychto muzov je treba takto a ked sa nebude pacit, tak dovidenia.
Isla by som najblizsie aj k psychologicke, kadernicke, kozmeticke, k
naozaj dobrej kamoske sa vyrevat.
On aj tak bude podchvilou pozyvat kolegynky na kavu, ci na ine. Muzi
su taki, ale zvaz na vahach.
Je to na Tebe.
A princezna si Ty.
Lebo je to chora doba preto..Ja sama som vydata sotva dva roky a zila som si v bubline stastia a bla bla klise jak das az pokym mi moj muzicek neoznamil ze ma podvadza.Bolest najvacsia pod slnkom..citam fora radim sa s ludmi okolo ci dat sancu alebo odist zo vztahu..Dovera je totalne v keli neverim mu uz ani nos medzi ocami aj ked sa neviem ako snazim a on chce “zachranit”nase manzelstvo vlastne preto nic nerobi..Takze mozes porozmyslat co by si robila ty na mojim mieste..Bola by si s clovekom ktory Ta klamal a vlastne ani nema velmi zaujem to nejakymi cinmi zachranit iba o tom hovori inak skutek utek a trapit sa nad tym ked sa neozve ze ci nieje s nou alebo si slobodne zit..Ja po dlhsch uvahach a bojoch sama v sebe a hanby okolo rozvodu a celkovo soms s rozhodla pre zivot sama zo sebou akokolvek mi trha srdce ze je to stale ten koho milujem..no kedze je pre mna dovera a uprimnost vo vztahu najviac bohuzial statistiky rozvodov o chvilku zvysim..a myslim ze pre mna uz sviatost manzelstva v buducnosti nebude priorita po takej mojej skusenosti..este si myslim,ze mozno sa to da pochopit vtedy ked to clovek sam prezije inak je velmi tazke sa vciti..ale kazdy sme odlisny.Tak vela stastia vo vztahoch.
Lebo hladaju dokonalost, ktoru nam podsuva spolocnost a cakaju, ze partner ich spravi stastnymi. Lenze dokonalost neexistuje, nikto nie je dokonaly. A tak prichadza rychle ´odlaskovanie´ a vytriezvenie, hop na dalsiu/dalsieho nedokonaleho partnera, ktoreho casom odkopnu. Nestastni ludia, cely zivot budu hladat a nikdy lasku a stastie nenajdu, pretoze nevedia, ze v prvom rade treba hladat v sebe
"vobec nepozeraju na deti a rodinu"
→ a podla teba by bolo lepšie keby deti každý den sledovali ako si rodičia nadávajú a bijú sa...?
problem je že väčšina ľudí maju dieťa vo vzťahu, bez manželstva, fakticky cudzí ludia ktorí sa ani nepoznaju a potom sa rozidu a dalšia slobodna mamička..
lebo ženy chcu decko tak rychlo splašiť nejakeho otecka...
a prečo idú zo vzťahu do vzťahu? -lebo nevedia vydržať sami so sebou..
Pretože kedysi boli rozvedení ľudia odsudzovaní, respektíve sa ani dlhú dobu nedalo rozviesť, nie je to tom, že by boli manželstvá šťastnejšie. Už tu neprevláda až tak tá spoločenská stigma, nálepkovanie - "Ti si rozvedený - zlyhal si!".
Neviem či je to dôveryhodný zdroj ale určite to má niečo do seba. Keď si pozrieš strašiu literatúru, uvedomíš si, ako často sú tam námety rozvrátené vzťahy, manželka ktorá trpí manžela alkoholika atď.
Lebo... Je taká doba, materializmus, ľudia sú nešťastní a preto hľadajú šťastie vonku, mimo seba, v druhých ľuďoch a veciach. Odvrátili sme sa od svojho ja, od svojej podstaty, nicime prírodu, samých seba... Som nešťastný s touto ženou, chyba je v nej tak si nájdem novú lepšiu...- bohužiaľ takto premýšľa väčšina ľudí, nechápu že podstata "problému" je vždy len a len v nás. Vždy treba začať od seba