- mozno vyznie naivne a blbo moja otazka, prosim nesudte,, ale dokaze a vie, da sa preplatit nejaky mesacny, (aspon) pobyt pri mori preplatit poistovnou? myslim niekedy v sezone od maja, do oktobra. hocikde.
preplati aspon polku poistovna?
chcela by som velmi absolvovat nejaky liecebny pobyt v zahranici primorsky vzduch,ten mi jedine pomaha,na moje choroby, tam sa citim dobre.velmi tuzim zmenit zivotny styl, chcem vycestovat niekam ,kde sa mi bude lepsie darit.
Chcela by som ist smaozrejme ku moru na dlksie, nielen na mesiac,ale to viem,ze by sa nedalo. Pracovat nemozem , nakoľko som pod chvilkou chora, nemam momentalne ani uzavrte ziadne pioistenie ako pripoistenie, myslim v eagone abo tak, som mlada, ale nepracujem, som na uarde prace,Myslim,ze jedine co by mi pomohlo by byl dlhy pobyt pri mori, sustavny. Mam rozne zdravotne veci nedobre, a blby stav. Keby som mala napisat svoje problemy a diagnostikovane veci, (ale nie som na invalidke, vraj to je dneska bezna, same chronicke veci, chronicke zapaly, hrdla mandli, alergie, zapaly, mechura, obliciek, ekzemy, histainovku, intoletancie potravin, z infekcnych chorob, boreliozu akutne, mykoplazmy , ureaplazmy, yersinie, chlamydie, vsetko v aktivnej forme, imunitny deficit, zenske veci, migreny, a pod. Mozem vrvaim pisat do rana. Nehovoriac o sympotomoch, problemoch a bolestiach.Mam vseobecnu poistovnu, asi rozmyslam,ze prejdem aj do dovery,ale neviem,co si o tom myslite? Tuzim ist zit niekde k moru,kde je aspon lepsi vzduch, vzdy sa mi na ozdravnom pobyte polepsi, lenze tyzden je velmi malo, ale peniazky nemam :( velmi by mi pomohlo,kebyze tam stravim viacej casu, myslite, ze da sa nieco s tym robit,alebo je to strata cas. Alebo nejaky iny ozdravny proces, kueple na svk mi nerezu, a ani som nedostala pozvanku,lebo moja doktorka o ne nepoziadala, vraj to neni na kupele,tak potom,co je na kupele?! Ake diagnoy, nestaci toto?
Kam sa mam ist o svojich moznostiach na ozdravny pobyt informovat a popytat? je nejaka moznost? keby som len mohla ist robit do zahranicia kdesi na juh europy, hnedka by to bolo lepsie,ale robit ist tam nemozem.
Mne ale vzdy zmena tochto vzduchu pomoze ked som prec z nasej krajiny. necestujem vela,lebo na to nemam,ale ked mozem vycestujem a vzdy mi je lepsie. Poradte mi
liečebný, ozdravný pobyt pri mori, poisťovňa preplatí?
Skus ist na vlastnu päst.zaplat si bus a zober stan.napr v chorvatsku by si sa medzi turistami steatila. Alebo chod napr do rakuska pracovat a po nejakej dobe tam poziadaj poistovnu nech ta poslu na kuru.preplacaju cast nakladov kur napr v izraeli. A ubytko si tam zozenies privat aby to nebolo drahe.prajem vela zdravia.
Preco by to malo byt drze,co sa pytam?!co je na tom trufale,?len sa pytam..a zalhcujete moje choroby?ano,vriagdy si mozem najst,ale nie dlhodobe a okrem toho,stale mam zqpaly,to neni lahka diagnoza!!asi ten kto to pise to nrma..nesudte,ludia ensudte!
Tvoja otazka mi pride teda dost trufala,ba priam drza. Vies kolko je ludi co su chori ako ty? Dovolim si tvrdit aj miliony. A predsa nikto nic nedostane zadarmo. V zahranici uz duplom. Tam ti ani ZTP neuznaju,nieto este invalidny.
Tak sa (z)pamataj hlavne ty. Daj si studenu sprchu a mozno zacnes realne uvazovat. Skus loteriu lebo okrem nej si treba vsetko odmakat.
A popracuj na gramatike,mas ju otrasnu.
Ale na "operku" nepotrebuješ žiadny preukaz ani kurz.Teda ak ideš opatrovať deti. Nemusí to byť zrovna k moru, stačí vedľa do Rakúska. Ide o to, že si zarobíš nejaké peniaze a pobyt si kúpiš. Ešte som teda nepočula že poisťovňa deťom prepláca ozdravné pobyty, pravdepodobne išlo o nejakú nadáciu. Ale to je jedno, už nie si dieťa, takže sa ťa to netýka.Ak chceš pobyt pri mori, zarob si naň. Prepáš ale bežné zápaly aj keď chronické, naozaj nie sú prekážkou aby si nemohla pracovať. Určite sa dá zohnať aj fyzicky nenáročná práca aj keď len brigádnicky. Nečakaj že ti dá niekto niečo zadarmo a nevyplakávaj aká si chorá - nemáš žiadnu vážnu diagnózu. Pracujú aj ľudia s ochorením srdca, dokonca ja onkologickí pacienti. Tak sa spamätaj a nečakaj ID alebo že ti nejaký somár zaplatí pobyt pri mori. Ak by si chcela aby ti niekto zaplatil doplnky na podporu imunity(aj to je nereálne), ale dalo by sa to pochopiť. Ale keďže tebe robí dobre len morská klíma a chceš aby ti niekto zaplatil ozdravný pobyt pri mori-tak skús psychiatra. Inak na diagnózu os psychiatra by si dostala aj ID. Prepáč, už som zlá. Ale nečakaj od nikoho nič zadarmo.
Zial, velmi tazko dostanes pobyt v kupeloch na x-ku tu na SK. aj to sa nachodis po lekaroch, ze budes mat nohy zodrate. V zahranici uz vobec nie.
Ak sa citis tak mizerne a dokazes to dokladovat lek. spravami, pokus sa ziskat aspon ciastocny ID.
Neviem, kolko mas rokov a kolko si odpracovala, zalezi to aj od toho. Ak nemas odpracovane roky, nedostanes bohuzial nic, alebo len velmi malo. Zijeme v kapitalizme.
Mohliby ste sa prosim niektorý aspon zpametat? sak som povedala, ze ironicke komentare a debiliny si radsej nechajte pre seba, ja sa tu pytam seriozne, ci nemate s tym skusenosti, viem,ze detom sa davaju aj pobyty pri mori, jedna znama to tak mala cez poistku, preplatene aspon polku
tak si tu zo mna nerobte srandu,
Jaja15 dakujem za komentar, ja astmu nemam, ale diagnozy v uvodnom prispevku( vecsinou infekcne chrooby a chronicke zapaly)ktore sa mi neustale vracaju a prehadzuju si ma z odde. na odde.
Preto sa pytam, pri mori ten vlhky vzduch mi robi dobre a slnko, tak sa tam citim lepsie, preto velmi tuzim po pobyte tam,ale nemam na to peniazky,a neiem,ako ich ziskat,a na mesac pri mori, by som si musela teda sakramentsky zarobit, min. 2tisicky,a to by som bola ubytovana axi aj iba v nejakom penzione kdesi v centre mesta bez stravy. ze by som si musela daco navarit.ale nevadilo by mi to, chcela by somt aky pobyt absolvovat, najlepsie bez smogu na nejakom ostrove alebo kde, tam sa mi najlepsie dycha.(( ale je to asi nerealne ked tak pozeram tie komentare od vas. Ako cakala som to, ale myslela som,ze predsa sa to da vybavit nejako.
kukala som teraz ozdravny pobyt v kupeloch pri mori v slovinsku na tyzden 650 s ranajkai v centre mesta, takze to su ine palky
nie som cerou kolara, tak neviem ale co mam robit, chcela by som tam velmi ist na sezonu robit, lebo naozaj mi ta klima tam pomaha, aj to teplo, aj morska voda,ked si robim kloktania a zabaly, na hrdlo je vynikajuca aj na moc. cesty, to je pre mna zazrak bozi:( ale skoda,zesom od nej tak vzdialena na svk.
len nedokazem tam robit,co budem robit, ziadne namahave prace nemozem, jeidne niekam do cestovky sa tam zasit, alebo ako delegatka,ale to tiez neviem,ci by som dala,lebo potrebujem mat spanok normalny bez prerusenia, pretoze mam nabeh na epilepsiu.
mala som u zdva zachvaty,ale nepotvrdila sa. a opatrovatelku k moru, to je asi sen iba, nemam ani preukaz a ani zdravotnycky kurz.
Autorke témy: ak nemôžeš pracovať(???), ,mohla by si ísť robiť niekde k moru opatrovateľku detí alebo starších ľudí. Ak by to nebolo aj k moru, aspom si našetríš na takýto pobyt.
Autorka témy, musím ťa sklamať. Nič také ako pobyt pri mori žiadna poisťovňa neprepláca. Na niektoré ochorenia sa dajú vybaviť kúpele - napr.pri astme máš nárok každý rok na kúpele v skupine A(doplácaš minimum) , more nemáme, ale kúpele sú aj v Tatrách. Záleží aké máš diagnózy - musíš byť na ne liečená dlhšiu dobu, skús sa popýtať lekárky.
:DDDD A čo keby ti poisťovňa kúpila rovno dom pri mori ?
sakved mne to tiez odporucaju, ale nemam na to ja si to platit atyzden oka zvladnem, si zaplatit, ale aspon mesiac dva potrebujem tam stravit, ale to tu nikto nepochopi,tu je cisty des a hroza s tym vsetkym. viem,ze sa preplaca kadeco aj priplacaju sa, aj ja u zubarov nechavam aj sto euro,ale myslela som,ci neeistuje nieco take, ako keby mi nejaky liecebny pobyt hradili aspon polovicou, ked mam kadejake diagnozy. Som mozno blba,ale ja nemam stale penaize na to, aby som ich davala do dovoleniek pri mori, ved na jednu dovolenku za 400 e v chorvatsku na tyzden si setrim cely rok! kdeze by som tam mohla byt mesiac :(viem,ze su nejake ck ktore sa tym zaoberaju a specliazuju, a preto i napadlo, cisa neda to nejako cez poistovnu...ved to musi existovat nieco take,a viem,ze niekedy sa to robieva pripadne pre deti,alebo tak a tiez ze ludi posielaju do kupelov aj do ciehc,pripadne slovinska atd.
postacilo by mi najlacnejsi zajazd pri mori,aj v slovinsku,ci chorvatsku na mesiac, urcite by mi bolo lepsie, ale neviem na koho sa obratit.