To, čo sa chcem spýtať, je už presne napísané v názve témy. Budem vďačný za každý názor či odpoveď
Prečo si medici myslia že majú každú chorobu o ktorej sa učia alebo o nej len čítajú či počujú
Nestretol som sa este s tym, ze by si medici mysleli, ze maju kazdu chorobu o ktorej sa ucia. Ale je pravda, ze s novymi medikmi, tymi mladymi niesom v kontakte.
V kazdom pripade, vacsina ludi si chorobu nevymysla, ani nevsugeruvava. Nikto nechce chory. Takmer vzdy je chyba na strane lekarov, ze to nevedia zistit, diagnostikovat, a kedze sa im to nechce riesit, tak sa pacienta iba zbavuju, popr. posielaju ho na psychiatriu. Poznam take pripady, a nemyslim si, ze by si to ti ludia vymyslali. Som jednoznacne na strane chorych, nie doktorov. U doktora som sa uz vela krat stretol s amaterskym pristupom, nechutnym egom, proste zlymi vlastnostami, a s neochotou nacuvat pacientovi, alebo hladat diagnozu. Takisto su to casto zaplateni hajzli ,co predavaju ludom neucinne chemicke sracky, podla toho, kolko im ktory dealer priplati. Jednoznacne som na strane ludu, a proti lekarom a modernej medicine. Lekar, ktory vidi, co sa tu deje, by dobrovolne odstupil.
Medici si nemyslia že majú každú chorobu,ale nechcu byt ako pacienti.Boja sa chorob
Pretože tie choroby majú toľko príznakov, že človek sa v tom len ťažko vyzná. Ale že to robia medici to by som nepovedala. Skôr obyčajný človek ktorý sa v tom nevyzná, nie?
Netreba zas zovšeobecňovať. Niekedy sú obavy o zdravie opodstatnené. Často je práve prístup zdravotníckych pracovníkov - ako máme možnosť vidieť v prvom príspevku od "DIVERGENCIA"- príčinou predčasných úmrti na Slovensku a v priľahlých štátoch. Často svojú prácu odfláknu a pacientov aj s ich sťažnosťami odbijú alebo narýchlo určia nesprávnu diagnózu. Potom máme možnosť v médiach nahliadnúť do domácností smútiacich pozostalých takto odbitých pacientov a ich súdne prieťahy s nemocnicami.
DIVIRGENCIA:
Takze nakoniec som si aj myslel ze si to ty, styl toho pisania a skoro na vlas pouzita veta ako ista uzivatelka... vsak WHISPER :D... nechapem tento anonymny, tajny navrat pod inym nickom.
No odpusti si tie tvoje komentare o tom ako za vsetko moze psychika a hluposti, panicka porucha :D dlohodobo zly zdravotny stav ktory som neriesil rok, no postupne sa zacali symptomy zhorsovat a az po dlhej dobe som isiel k posratym doktorom, lebo uz som nevladal, telo ma opustalo nazves panicku poruchu? Peecitaj a zisti si vobec nieco o tej diagnoze najprv nieco ked ako vzdy zhodnotis panicku poruchu. Ale od byvalej sestricky co ine cakat, radsej sa zastane doktorov a zdravotnictva ktore je na urovni tak roku 1985 ako prijat fakt ze je to tu na tak mizernej urovni, ze je tazko sa dopracovat k diagnoze nie to este k liecbe.
áno, súhlasím. ešte som nevidela osobu pracujúcu v optike, ktorý by nenosila dioptrické okuliare... vlastne jednu študentku poznám :)
lebo ked je chorá hlava trpí celé telo...
na fore su všetci chorí, resp,. myslia si to o sebe, a nie su ani medici...
pochodia vsetkych doktorov, (okrem psychologa) a ani jeden im nevie určiť diagnozu, maju psychicke problemy vdaka ktorym si vsugeruju ze im je zle, maju zavraty, ktore nakoniec realne maju lebo si ich privolali - panicka porucha -
a oni tu plačú že nevladzu a nevedia im diagnozu zistit... a doktori ich posielaju za psychologom ale oni budu silou-mocou tvrdit ze su OK,...
pritom je jasne ze nie su, lebo psychicky chorý človek si neprizna ze je chorý...