Prečo si medici myslia že majú každú chorobu o ktorej sa učia alebo o nej len čítajú či počujú

BJ_2

Nestretol som sa este s tym, ze by si medici mysleli, ze maju kazdu chorobu o ktorej sa ucia. Ale je pravda, ze s novymi medikmi, tymi mladymi niesom v kontakte.

V kazdom pripade, vacsina ludi si chorobu nevymysla, ani nevsugeruvava. Nikto nechce chory. Takmer vzdy je chyba na strane lekarov, ze to nevedia zistit, diagnostikovat, a kedze sa im to nechce riesit, tak sa pacienta iba zbavuju, popr. posielaju ho na psychiatriu. Poznam take pripady, a nemyslim si, ze by si to ti ludia vymyslali. Som jednoznacne na strane chorych, nie doktorov. U doktora som sa uz vela krat stretol s amaterskym pristupom, nechutnym egom, proste zlymi vlastnostami, a s neochotou nacuvat pacientovi, alebo hladat diagnozu. Takisto su to casto zaplateni hajzli ,co predavaju ludom neucinne chemicke sracky, podla toho, kolko im ktory dealer priplati. Jednoznacne som na strane ludu, a proti lekarom a modernej medicine. Lekar, ktory vidi, co sa tu deje, by dobrovolne odstupil.

Bnb

Pretože tie choroby majú toľko príznakov, že človek sa v tom len ťažko vyzná. Ale že to robia medici to by som nepovedala. Skôr obyčajný človek ktorý sa v tom nevyzná, nie?

Opso

Netreba zas zovšeobecňovať. Niekedy sú obavy o zdravie opodstatnené. Často je práve prístup zdravotníckych pracovníkov - ako máme možnosť vidieť v prvom príspevku od "DIVERGENCIA"- príčinou predčasných úmrti na Slovensku a v priľahlých štátoch. Často svojú prácu odfláknu a pacientov aj s ich sťažnosťami odbijú alebo narýchlo určia nesprávnu diagnózu. Potom máme možnosť v médiach nahliadnúť do domácností smútiacich pozostalých takto odbitých pacientov a ich súdne prieťahy s nemocnicami.

Kaido

DIVIRGENCIA:

Takze nakoniec som si aj myslel ze si to ty, styl toho pisania a skoro na vlas pouzita veta ako ista uzivatelka... vsak WHISPER :D... nechapem tento anonymny, tajny navrat pod inym nickom.

No odpusti si tie tvoje komentare o tom ako za vsetko moze psychika a hluposti, panicka porucha :D dlohodobo zly zdravotny stav ktory som neriesil rok, no postupne sa zacali symptomy zhorsovat a az po dlhej dobe som isiel k posratym doktorom, lebo uz som nevladal, telo ma opustalo nazves panicku poruchu? Peecitaj a zisti si vobec nieco o tej diagnoze najprv nieco ked ako vzdy zhodnotis panicku poruchu. Ale od byvalej sestricky co ine cakat, radsej sa zastane doktorov a zdravotnictva ktore je na urovni tak roku 1985 ako prijat fakt ze je to tu na tak mizernej urovni, ze je tazko sa dopracovat k diagnoze nie to este k liecbe.

DlVERGENCIA

nechc.. teraz vela ludí nosí aj "imidžovky" takze takzo posudit kto ma realne problem so zrakom a kto sa iba dorába..

NEchc

áno, súhlasím. ešte som nevidela osobu pracujúcu v optike, ktorý by nenosila dioptrické okuliare... vlastne jednu študentku poznám :)

DlVERGENCIA

lebo ked je chorá hlava trpí celé telo...

na fore su všetci chorí, resp,. myslia si to o sebe, a nie su ani medici...
pochodia vsetkych doktorov, (okrem psychologa) a ani jeden im nevie určiť diagnozu, maju psychicke problemy vdaka ktorym si vsugeruju ze im je zle, maju zavraty, ktore nakoniec realne maju lebo si ich privolali - panicka porucha -
a oni tu plačú že nevladzu a nevedia im diagnozu zistit... a doktori ich posielaju za psychologom ale oni budu silou-mocou tvrdit ze su OK,...
pritom je jasne ze nie su, lebo psychicky chorý človek si neprizna ze je chorý...