Je to bipolárna porucha ?

Príspevok v téme: Je to bipolárna porucha ?
mambipolarnu

Dobrý večer.
Mám diagnostikovanú PP a mávam aj depresie. No mávam aj striedanie nálad. Za deň sa mi nálada vystrieda asi 4 krát, bez dôvodu. Chvíľu mám veselú náladu, ústa sa mi nezavrú a z ničoho nič, ani neviem kedy, začnem byť podráždená, nervózna, pesimistická... a o hodinku, dve mám zase dobrú náladu a tak sa to strieda. Nebude to náhodou bipolárna porucha ?

Jana Lukacova

Problémy, ktoré popisujete sú iba prejavom, symptómom neprejavených emócií, ktoré v sebe potláčate (ak by ste ich prejavili, symptómy pominú). Nanešťastie mnohí psychológovia/psychiatri diagnostikujú symptómy ako rôzne psychické poruchy, pričom okolo príčiny chodia viac-menej po špičkách, tj. nepomáhajú človeku, aby pracoval s tým, čo v hĺbke svojej duše prežíva a prejavil to (a to nielen počas psychoterapie)...začarovaný kruh, kedy sú ľuďom na ich problémy predpisované lieky (s nežiadúcimi vedľajšími účinkami), ktoré maximálne tlmia symptómy, ale príčinu neriešia...Skutočné riešenie je pritom také jednoduché a účinné, aj keď čeliť svojim vlastným emóciám je to najťažie, čomu v živote sa potrebujeme naučiť čeliť.

Bipolarka

Ahoj moja.no to je jasna bipolarka mam to iste a je to zaradenie ako F 31.6 bap zmiesany stav..mam rychle cyklovanie nalad..behom dna sa striedaju..a ked nie tak dva tyzdne depka potom zas hyper..no a ten setralin..co dodat antidepresivava sa na bap nedavaju nakolko je tam presmyk do manickych faz..dava sa stabilizator a antypsychotika.. No,ak ti toto len zacalo na zaklade uzivania antidepresiv tak moze to byt aj vedlajsi ucinok ale pozor lebo mna prave doktorka dostala do bap tym ze mi pridavala AD..z depky som teda presla na BAP a to je dozivotne!! Som na invalidnom a ztp-s..takze pozor aj na AD

nestastnaaa

a nie je to jedno ci ju mas alebo nie? vsetky tieto psychicke problemy idu spolu ruka v ruke...napriklad. Mam diagnostikovanu obsedantno kmpulzivnu poruchu, to znamena ze som cely den v silych uzkostiach, ked sa vystupnuju som v takom stave ze panicka porucha moze ist do riti alebo teda nemusi, ale je velmi silna! automaticky teda niesom stastna, cize mam aj depresiu...na zakladne toho sa bojim ist medzi ludi a normalne zit, som hanbliva a teda mam aj socialnu fobiu...a ak je pravda to co pises, pretoze nalady sa u mna menia rovnako, tak mam aj bipolarnu poruchu...No a nie je to jedno? Ked s tym prides k psychiatrovi nic sa tym nezmeni pretoze lieky na PP su zaroven aj lieky na Bipolarnu poruchu... prides s depresiou dostanes sertralin, s panickou poruchou ti predpisu sertralin, obsedantno kompulzivna porucha? Sertralin! A hadaj co sa stane ak prides s tym ze trpis bipolarnou poruchou? zasa ti Predpisu len sertralin....
alebo iny liek SSRI, vsetky su vsak na to iste... je to skratka jedno!

medikamentus

Maniodepresivita to asi nebude. Tam sa tak velmi rychlo nalady nestriedaju, skor ide
o obdobia. Mozno ti to robia zle naordinovane lieky. Porad sa so svojim lekarom.

Zlaticko111

Podla mna si vela z toho namyslas, neries sa tolko naozaj. Lebo si privolas este horsie veci. Zachvilku ta napriklad pichne v bruchu a co si diagnostikujes? A tie zmeny nalad to je normalne, niekto je taky, aj povahovo, ze raz je stastny, usmiaty , dobre ze nie hyperaktivny a staci malickost, ani si to neuvedomi a uz je utiahnuty..to su zmiesane a svojske povahy.. poznam takych ludi...takze niesi jedina

mambipolarnu

No, lenže ja to mám každý deň. Nie len keď mám svoje dni. Mám zrýchlenú reč, zrýchlený tok myšlienok, viac sa hýbem (som neposedná) a z ničoho nič, ani neviem kedy, sa pomaly začína depresívna nálada. Som podráždená, nervózna a niekedy mám takú úzkosť, dobre že sa nezbláznim.