Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sociálna fóbia

Príspevok v téme: Sociálna fóbia
Tomo1997

Dobrý deň,

mám 20 rokov a posledné 2 týždne som uplne paralyzovaný. Prestal som chodiť do školy, pretože som po psychickej stránke nezvládal stres. Nedokázal som sa sústrediť absolútne na nič, budil som sa roztrasený, nedával som pozor, stále som bol v kŕči. Akoby som prestával komunikovať z okolím, obmedzoval som nejaké spoločné akcie, snažil som sa tomu vyhýbať a v poslednom čase som nechodil aj na prednášky a cvičenia, pretože som sa bál aké scenáre sa tam budú diať.

Keď som teda prestal chodiť do školy, stalo sa to že som dostal taký stav na cvičení že som sa celý triasol, nevnímal nič sústredil som sa len na to že idem odpadnúť, potil sa, srdce mi išlo vyskočiť z hrude a preto som stade musel odísť. Ďalej som nebol schopný pokračovať v ten deň.

Rozhodol som sa teda na odborné vyšetrenie, kde som absolvoval teraipu u pschoterapeuta. Podľa toho čo som mu povedal, mi určil že trpím sociálnou fóbiou a miernou depresiou a odporučil mi psychoterapie.
Od toho zistenia upadám, nič ma nebaví a čo ma najviac mrzí je, že nechcem vyjsť s týmto problémom vonku pred svojím okolím - v škole a tak...

Viem, že tém ohľadom SF bolo založených veľa no ak by sa našiel niekto, kto mi dá užitočné rady alebo si bude chcieť o tom pohovoriť, budem len rád.

DlVERGENCIA

.. a velmi pomáha zviera, ak máte psa zober ho na vodítko a na prechádku medzi ludí... uvisiš ze v jeho spoločnosti sa budeš citiť lepsie..mne to pomaha..

DlVERGENCIA

no a?! to že maš SF nemusiš nikomu na nos vešať... ani ja to nerobím a fungujem.. a predstav si že aj v obchode som pracovala medzi ludmi...

musíš tomu čeliť a nie sa zašivať doma medzi 4 steny, lebo sa to len zhorší až tak že nebudeš schopny ani len okno otvorit...! lebo čo ak ta pri tom niekto bude vidiet z ulice....!

takze moja rada najdi si brigadu v obchode, medzi ludmi, chod medzi ludí, chod sa von prejst, aj ked po tme, ale nebud doma zatvorený... chod s kamosmi na pizzu, premôž sa a chod....

či chceš prežiť cely život zavrety medzi 4 steny a živiť ta bude kto? na krku rodičom...?

janula40

Tak zas raz ma mrzi, ze tu citam coraz castejsie o mladych ludoch, ktori maju taketo tazke stavy (depresie a rozne fobie), ja moc nemam skusenosti, takze ti poradit neviem specialne co by ti mohlo pomoct, ale stretla som sa s ludmi ktori maju aj depresie aj uzkost alebo aj socialnu f. a vela z nic mi povedalo, ze co im dost pomaha tak to je pozitivne mysliet a robit to co cloveka bavi..v ziadnom pripade sa neobmedzovat a hlavne sa nebat, lebo sa treba prekonat. A vela im aj pomaha si povedat ze to je len v hlave, co znamena ze clovek s tym dokaze bojovat aj sam- bez liekov a psychiatrov. Samozrejme, niekedy sa to neda a clovek potrebuje pomoc. To chapem. Ale nie stale a treba sa postavit na vlastne nohy, pretoze byt na liekoch a tazkych liekoch podotykam, a k tomu niekolko rokov, mozno aj dokonca zivota, to nie je cesta.