Dobrý večer prajem všetkým,
na úvod vás chcem poprosiť, aby ste ma neodsúdili, viem, že môj strach bude pre niekoho znieť az hlúpo a banálne, ale verím, že aspoň niekto mi tu pomôže.
Mám 18 rokov a budúci rok končím strednú školu. Mám záujem študovať na vysokej škole, ktorá je síce na Slovensku, ale nie v blízkosti môjho mesta. Cestovanie mám rada, keď cestujem s niekým známym, niesom zvyknutá cestovať sama, samozrejme sama cestujem napr.do školy, ale na dlhšie vzdialenosti cestujem len v sprievode iných ľudí. Štúdium na vysokej si bude vyžadovať veľa cestovania, najmä vlakom a autobusom, ale mojim problémom je úplný chaos a stres z cestovania v cudzom meste, zvlášť cestovanie vlakom. Necestujem vlakom často, vždy som mala skôr z vlakov mensiu paniku, na železničnej stanici vždy panoval chaos, veľa ľudí, tie hlásenia že vlak prichádza na tú a tú koľaj a nástupište atd...nikdy som ani pomaly nerozoznala nástupište a koľaje a vždy som bola mimoriadne vystresovaná, a bála som sa, že mi vlak ujde, že nasadnem na zlý vlak atď...Viem, že vzhľadom na môj vek su tieto veci skôr na zaplakanie, viem, že je to moja chyba, že niesom príliš v týchto veciach skúsená ale neviem čo mám robiť...V cudzom meste budem sama, celkovo to bude ťažké, zvykať si na internát a pod,,ale nič mi nerobí väčšie stresy ako práve toto cestovanie ...Poradíte mi čo mám robiť?