ahojte komu sa uz mam vyzalovat? predstavte si ze mate vztah uz roky, svadba pomaly a vas chlap sa k vam chova ako debil, co ma ubija, uz som jak holden caufield,ale ubija ma to, zabija a nici moju podstatu. kedysi tutut mutu, stale iba pekne slovka, milo sa spraval, a zrazu nepovie nic pekne, ziadna romantika, iba suche odpovede
na dnesnu moju nevinnu otazku,ci by si este raz so mnou zacal,kebyze vratil cas,odpovie stroje neviem a zmeni temu.
ked si vyprosim,aby mi uz nieco pekne povie,poviem mu ,ved teda povec nieco pekne, co ma potesi, potes ma nejako, (kedze on sa sam nedovtipuje)povie bez zaujmu lubim ta..alebo ostane ticho
toto je priiprava pred manzelstvo?
bol to chlap co rozdaval radost,pekne sa spraval, strasne mi to chyba, totalne sa vzdalujeme, AKoby zabudol na mna, uz sa snazim byt taka pekna, ucesem sa krasne, namalujem, topka on sa ani nepozrie ani nepovie,ze aka si pekna, to vzdy sa deje v takomto dlhorocnom vztahu???takyto dlhy vztah som este nemala
aj dnes,dala som mu mikulasa, za okno,ako prekvapko krasne zabalene(lebo zajtra ide prec a nebudeme uz spolu),a on mi nedal nic, ze ci sme deti..ale ja chcem zachovavat take tradicie predsa u nas doma to tak je.
stale ma sere niecim, nic pekne mi nepovie
nepozrie sa mi do oci a nepove nic cim by ma potesil,preco ma netesi?
da sa znova vzbudit laska? ked poviem, ze nech ma niecim potesi, netesi ma nijako, a ja ho hladkam, poviem mu, doslova sa mu prosim, spravim mu aj pekny oral napriklad a on nic, namiesto krvi mu v zilach koluje lad a kamen no nebol takito
neprejavuje mi nijako lasku
raz za tyzden mozno dva mi neuprimne a bez citov povie, lubim ta ako mechanika
okamzte na mna utoci, pokazil sa mi fen dnes, prestal fukat, co mi kupil minule na meniny asi pred pol rokom, a som mu povedala zlatko ten fen prestal ist, je este v zaruke treba ho vymenit a on ze co si s nim robila mas boha pri sebe tebe nieco dat do ruky radsej sa zabit a taketo slovicka a vety pouziva akosi pricasto
ja som z toho cela rozmrzena a mam dost svojich starosti a este necitim ani lasku ked ho ja neobjimem ani ma neobijme ked ho nepohladkam, ja stale som ta co vynaklada namahu, snazila som sa aj nerobit to,nepchat sa mu,ale nepomohlo, bol ladovy ako skala, este horsie to biolo, to potom nas vztah uz bol uuplne na mrtvom bode.co sa s nim porobilo? zazili ste?
zabije ma raz a ubije,
"a predo mnou mal iba kratke znamosti a vraj ich ani nelubil, a nahovoril mi zo zaciatku ze iba mna miluje a vzdy miloval a teraz sa rokmi takto sprava?"
Nechcem Ťa sklamať, ale myslím, že takéto isté veci pravdepodobne rozprával aj tým predošlým známostiam. Takíto chlapi asi vedia, čo chcú ženy počuť a preto im to hovoria aby si u nich vytvorili priazeň.
Úplne súhlasím s tým, čo píše tweetie. Ja so tiež bola obabraná takýmto chlapom, čo je emočne nevyzralý a v čase keď sme mali svadbu mal už 35 rokov a stále bol - a je - taký. Zbytočne som tým stratila kopec času a nervov. Aj keď, on mal iný - postranný - dôvod sa so mnou oženiť a tým bolo to, aby si tu v zahraničnej krajine kde obidvaja žijeme zlegalizoval pobyt (pôvodom je to Čech a nežijeme v krajine EÚ). Tiež bol ku mne rovnako emočne chladný a tiež som mu nebola dosť dobrá. A myslím že napriek svojim rečiam nikdy so mnou naozaj neplánoval naozajstný manželský život ani rodinu, a všetko to bola iba hra a fraška. Predpokladám že niečo takéto u Teba ale nefiguruje. Naozaj by bolo fajn keby si takíto chlapi nehľadali vzťahy a nebrali tým pádom ženám šancu nájsť si niekoho vyspelého a rozumného, kto to s nimi myslí vážne a dobre.
ani sa mi to neda cele citat.. ty sa necitis? precitaj si to, co si napisala... toto si chces zobrat za manzela? ved k tebe nema ziadnu uctu, je to len obycajny chrapun, vyser sa mu na hlavu
Možno má len zlé obdobie a na tebe si ventiluje svoju zlú naladu , kazdopadne takto by to byt nemalo zlu naladu by si na tebe vylievat nemal a ak aj ma dakys problem mal by ti o tom predsa povedat nemal by mat voci tebe tajnosti. Spytaj sa ho na to preco ku tebe zmenil spravanie a sama musis vediet najlepsie ci ist s takymto vztahom do svatby alebo nie.
Čím viac si k nemu milá tým je to zrejme horšie. Začni sa správať ako on, buď chladná. U mňa to tak.fungovalo vtedy. Keď videl že som odmerana a chladná zas ma skúšal dobýjať. Ale potom som pochopila že to nemá takto význam a že len zbytočne míňam svoju energiu a takéto "hry" ma nebavia. Že chcem rovnocenný vzťah a nie niekoho komu sa treba doprosovat, alebo byť chladná ako on aby si ma viac vsimal. Viem že je to pre teba veľmi ťažké, a že ho miluješ a neviem čo konkrétne by zafungovalo v tvojom prípade, len si pamätám že môj ex mi občas vykričal že som až príliš milá a starostlivá. A to mu zrejme vadilo, zrejme chcel vedľa seba mrchu ale tou som ja nedokázala byť, len sem tam keď som sa hrala tiež na chladnú, ale ako píšem ničilo ma to.
Solituda akym sposobom mam zmenit svoj postoj k nemu ?Ked je takyto chladnejsi?
On sa chce zenit, nie ja vydavat.
Nebol taky chladny, urcite nie, mal ma rad a rozhodne nebol takyto hlupy. To by som si nikdy o nom nebola myslela. Namotal ma na pekne reci, sluby a skutky. Znicil mi idey o krasnom vztahu plnom lasky a romantiky.
Takyto clovek je pre mna kus ladu, necirkuluje mu v zilach krv ale lad.:( neviem ale preco a odkedy sa mu to stalo.
to naozaj staci iba aby nas dostali do postele a uz sa zmenia na nepoznanie?
ako mam bojovat proti jeho chladu?
ferihitka prosim chod uz na tu psychiatriu dat sa hospitalizovat lebo ti dobre drbe
33 rokov este neznamena, ze sa chce usadit - teda hlavne u chlapa, to vobec neznamena, ze sa chce usadit.
Od vela 40tnikov (slobodnych, cize este nezazili manzelstvo a rozvod, lebo fakt ze mnohi rozvedeni casto zatajuju svoju minulost a hlasia sa za slobodnych) som sa dozvedela, ze sa usadia tak mozno v 50tke, teda ak vobec, ved naco, staci im najst priatelku, kt. im navari, uprace, posluzi, ked maju chut na sex a ked sa im zunuje, tak najdu dalsiu. A fakt ze dnesna doba im v tomto praje, zena sa zamiluje a veri v buducnost a chlap si len uziva vyhody, kt. mu zamilovana zena poskytuje.
A spat k teme: asi by som egoisticky mala byt rada, ze takyto hajzlici bez citu a teda ako autorka napisala s ladom v krvi su zadani, pretoze aspon neznicia dalsich par zien, ale neda mi to, pretoze keby som zazivala nieco take ako autorka, tak ja by som to riesila rozchodom a nie svadbou. Podla mna kazda zena chce milovat a BYT MILOVANA, a myslienky, ze zalubenost opadla a teraz uz spustime len reprodukcny proces, ved nato sme tu, hmmm - asi preto potom vyzeraju tie manzelstva ako vyzeraju, a preto sa tolko ludi rozvadza.
Cize otazka pre autorku: tak ako zijes teraz, chces tak zit do konca zivota (alebo pripadne do momentu rozvodu?)?
A este jedna myslienka k takymto vztahom: jedna velmi dobra kamaratka sa akurat snazi rozviest, svojmu coskoro ex davala tolko prilezitosti sa zmenit a on ju pocas manzelstva len podcenoval, tiez jej hovoril, aka je nemozna, ze by mu bolo lepsie bez nej, ze by si nasiel lepsiu... az do momentu, ako podala ziadost o rozvod. Zrazu zvrtol a velice chcel zachranit manzelstvo, hoci fakt zaujimavym sposobom a sice ze pocas hadky jej strelil, sacal do nej, krical po nej...
Preto, ak je chlap raz citovo nevyzrety, podla mna nebude dobry manzel a ani dobry otec. Moj nazor = prec od takeho.
A plus si myslim, ze chlapi by si mohli taketo nieco ujasnit a raz ked nevie mat rad, nevie milovat, tak nech si nehlada priatelku. A ak je neschopny, lenivy, nesamostatny, tak na svoje potreby si moze predsa zaplatit rozne typy pracovnicok presne podla typu jeho potreby (od upratovania az po sex).
taktiez spominas jeho vek 33 ze je suci na zenenie a na deti... preboha kde to zijes? ved nie kazdy to v zivote chce a ty si myslis ze ho do toho dotlacis? mozno to bude chciet ale neskor a uz nie s tebou ale s nejakou inou. ved ked je k tebe takyto chladny tak si myslis ze sa to zlepsi? preco tak silou mocou ches niekoho kto ta nechce?
tak bud zmen svoj postoj a spravanie voci nemj alebo ho kopni do prdele. ved ako si ta moze chlap vazit ked ty si samu seba nevazis? to chces dokedy takto trpiet pri nom? to ze tvoji stari rodia su stastni aj niekolko desatroci, tak to neznamena ze aj ty budes tak dlho stastna s nim. otvor oci dievca a priznaj si pravdu ze uz ta nechce. nemyslim to v zlom ale castokrat same seba klameme aj ked nam pravda bije do oci a vsetko nasvedcuje tomu ze to nieje v poriadku vztah. ako mozes byt vo vztahu kde niesi stastna a spokojna? kde sa len trapis? kdesi som sa docitala ze v poriadku je vztah ak ti zivot zjednodusuje a nie komplikuje. myslim ze mas na viac, nez na niekoho komu niesi dost dobra, lebo takemu cloveku nebudes dobra nikdy. Ak z toho vsetkeho nechces ochoriet tak sa pozbieraj a zacni sa mat rada