Zaručené rady na bolavé hrdlo

Príspevok v téme: Zaručené rady na bolavé hrdlo
prechladnutaa

dobry večer,
Dnes ma od rana bolí hrdlo, prechladla som, citim aj dutiny, ale kašel nemam a ani nesoplím...
Potrebovala by som nejakú zaručenu radu, čo pomaha na bolave hrdlo, napriklad čo pomohlo vám. Poprosim však niečo take prirodnejšie, z bežnych vecí, z kuchyne...Nemyslím lieky, to mi neradte..maximalne nejaky dobrý sirup ak vám zabral.
Do pondelka musím byť fit..
dakujem pekne za odpovede.

mahusqa95

uf, už len preto neznasam jesen...bez satkay ani nevijdem von :D ale skus njake pastilky mne zabrali napriklad hydropastilky od genericy aj ked som bola zachripnuta...

Ernesto

mandarinka je len taky dezertik oproti pomarancu, fakt si kupuj tie pomarance ... teda aspon mne sa nikdy neosvedcilo nic ine. dokonca ani citron. ten pomaranc musi mat nejake antibakterialne latky, ktore ucinkuju priamo na stenu hrdla. nema to nic s vitaminom C, inak by bol jasny vitaz citron.

este pridam dalsie know-how na ktore som si hned nespomenul.

dolezite je odvadzat hlieny z tela. takze mam vzdy po ruke miliardu vreckovie a fukam do nich alebo vypluvam hlien - znie to nechutne, ale je to dolezite :D hlien obsahuje bakterie, telo ich tymto sposobom snazi dostat z tela von ci uz cez usta alebo nos.

kloktat fakt neustale. kloktanim sa mi podari vycistit dutiny lepsie ako fukanim nosa. lenze som leniva hnida, tak som to nevedel dodrziavat. osvedcilo sa mi preto mat v kupelni pripraveny ultrasilny roztok soli vo flaske. staci mat potom iba pohar pri umyvadle, naliat trochu toho silneho roztoku a nariedit s teplou vodou. chce to trochu pokusov kedy ti intenzita vyhovuje a potom mas po probleme, staci vzdy kloktat, ked si ides umyt ruky. najdolezitejsie je kloktat po prichode z vonku, ked je clovek zasvineny bakteriami z MHD, supermarketov a inych verejnych priestorov, kde vsetci kychaju a kaslu cele dni a zle sa tam vetra

prechladnutaa

Ernesto : ďakujem pekne tebe aj všetkym, dala som si zazvorovy čaj, potom som pila rakytníkovy , mätu taktiež aj lipu..jedla som aspon kilo mandariniek, cesnak, cibulu normalne som si odkusavala. Hrdlo už je celkom v poriadku, už ho skoro necitim, ale spustilo sa mi soplenie-je to dost otravne, ale aspon vidim ze sa dutiny uvolnili a zachvilu to bude prec.
Zabudla som dodat, ze slanou vodou kloktam rano a vecer.

Ernesto

na toto som expert, kedze ma hrdlo boli tak kazdy druhy mesiac minimalne a mam to uz zvladnute dokonale

1. kloktat slanu vodu, ako casto sa len da
2. pomarance - neviem preco, ale tie kysle su fakt dobry cistic a aj bolest uvolnia - fakt netuism preco, je to odsledovane rokmi
3. horuca sprcha a sprchovat si priamo tvar a krk horucou vodou /niekto radil naparovanie, asi to je podobny ucinok/ - rano i vecer
4. horuce caje, aspon dva litre za den
5. ja davam paralen, ale ked nechces tabletky, tak ho nedavaj ale s horucimi cajmi to ma silny efekt
6. na veceru jeden strucik cesnaku si dam k veceri

odporucam ale nabuduce uz pri prvom zaskrabani hrdla hned toto nasadit /okrem paralenu/ a nikdy ti uz nic nebude. paralen nasadit az ked sa to zhorsi a hrdlo zacne boliet.

nemas za co :)

fikifiki

Cokolvek si das do Pondelka fit nebudes. Prechladnutie ma svoj priebeh a trva tak ci tak 7 dni.
Morska sol. Naparuj. kloktaj v pomere 1:1 morsku sol a sodu bikarbonu s 2 dcl vody

skussuks

Kloktaj aspon 5 x denne šalviou zmiesanou s repikom v rovnakom pomere, treba pit čaj s medovky a materinej dušky s medom, hrdlo ukludnuju...vyskusaj aj sprej Florsalmin, je to šalviovy sprej

medikamentus

Kloktaj s odvarom salvie lekarskej na striedacku so solnym roztokom.
Daj si mega davku prirodneho Cecka, Anophyrin, ci Paralen. Vela tekutin,
dzusy, caje, zazvor, vodu ... Vypot sa. Daj si pre seba aspon 3 dni .

hanika7a

Ja na bolesť krku používam osvedčené recepty "starých materí".. Teda bylinkové čaje (šalvia, mäta), kloktanie slanou vodou alebo citrónová šťava s medom. Vždy mi to pomáhalo, aj pomáha. www.damskyweb.sk Dosť som sa dočítala aj na nete o novo-starých receptoch. :) Tak niečo z toho isto zaberie.

Marosko-n

Je to dlhodobé nachladnutie.Hrdlo a dutiny aj celé telo sa zahlieňuju a v tomto hliene sa rozmnožujú vírusy a baktérie. Nežijeme v teplých krajoch.
A ak sa pije málo zdravej vody telo sa nemá ako brániť. Zaručená rada neni, lebo každý máme individuálny organizmus, každý pije iné tekutiny aj iné jedlo.
Najprv treba sa vysaunovať, doplniť chýbajúce vitamíny a stopové prvky.
U nás používame smrekový elixír a GGW liečivú vodu a máme pokoj s nachladnutím, pokiaľ to pri -20 stupňových mrazoch v košeli nepreženieme. Po začatí pitia GGW liečivej vody sme prestali aj v najtuchších mrazoch nosiť šál. A 17 rokov pre chorobu nechodíme ku lekárovi.