Trápia ma moje myšlienky

Príspevok v téme: Trápia ma moje myšlienky
Anonym2499

Zdravím, písal som tu tohto roku už veľa krát, hlavne v období medzi jarou a letom. Mám stanovenú úzkostnú poruchu, zozačiatku som sa bál rakoviny, neskôr to prešlo na schizofréniu - ktorej sa zrejme bojím stále. Lieky som brával 1 tabletku sertralínu ráno. Mesiac už beriem len polku tabletky pretože som bol na kontrole a psychiatrička zahajila vysádzanie. Aby som opísal čo ma vlastne trápi a sčím si neviem dať rady... Trápia ma moje vlastné myšlienky. Každú jednú myšlienku si všímam, väčšina z nich je zameraná na schizofréniu a veci okolo nej, dosť často mi v hlave "hrajú" rôzne pesničky ktoré som kludne nepočul aj 5 rokov, sú tak "hlasné" že si ich proste nedokážem nevšimnúť. A to isté aj ostatné myšlienky. Už som si týmto kolotočom prešiel XY razy, dookola tie isté vtieravé myšlienky, predstavy že budem niečo počuť, vidieť, že budem schizofrenik. Teraz sú tie myšlienky si dovolím povedať také najhoršie lebo sa dotoho pridalo aj to že pred zaspávaním ako keby som tie myšlienky skoro počul, ale nepočujem ich (to si neviem vysvetliť a práve preto si myslím že mi začína schizofrénia), a samozrejme vďaka tomuto celému bývam depresívny, nesústredený (čo sú tiež príznaky začínajúcej schizofrénie). Ďalej ma ešte trápia myšlienky takého typu že napríklad keď vidím niekoho sa rozprávať tak mi tam len rychlo skočí že čo asi hovorí alebo o čom sa ten človek s niekym baví. Alebo keď ja niečo hovorím niekomu tak semtam mi tam skočí rýchlo ako by ten človek odpovedal. Takže ja už fakt neviem. Nespočet razy sa mi vystriedalo obdobie kedy som tie myšlienky prebojoval a potom aj tak zasa prišli. Teraz som mal skoro 2 mesiace stabilné obdobie kedy som tieto myšlienky nemal, a ak mal tak minimálne a znova sa to vrátilo pretože som si začal všímať svoje myšlienky. Potreboval by som váš objektívny názor čo si o tom celom myslíte, možno aj nejaké ukludnenie že všetko je na svojom mieste a tie myšlienky nespadajú pod schizofréniu. Ďakujem za váš čas.

Tomas12345

No ono nezačalo ti toto horsie obdobie odvtedy , čo si začal vysadzovať lieky ? Vies ono ak ty tie lieky robili dobre, tak načo ich vysadzovat ?

Inak bol si na vsetkych neurologickych vysetreniach od EEG až po magneticku rezonanciu hlavy ?

Tvojh stav musí posudit odborník, mi na nete sa sotva vyzname v tom o aku diagnozu ide, ale kebyže to je aj schyzofrenia tak v dnesnej dobe sa uz schyzofrenia dokaze velmi ucinne liekmi liecit.

VSZgf

Ja si myslím, že všetko je na svojom mieste. Myšlienky (a depresia) sa najlepšie zvládajú nejakou dôležitou činnosťou. Napríklad čítaním knihy, novín, časopisu, hraním počítačovej hry, varením alebo aj upratovaním. Ľahko sa to síce hovorí, ale myšlienky sú ako kyvadlo - keď im dávate energiu a priestor, tak budú kmitať a zoberú vám všetko...