Starostlivosť o pleť

Príspevok v téme: Starostlivosť o pleť
Dark Luce

Ahojte :) Volám sa Lucia a mám 21 rokov. Takmer 4 roky som užívala hormonálnu antikoncepciu. Vtedy som nemala takmer žiadne problémy s pleťou. No ako náhle som ju pred pol rokom vysadila nadobro, po 3 mesiacoch začala moja pleť bláznieť. Je mastná, mám veľmi rozšírené póry a robí sa mi veľa čiernych bodiek na a v okolí nosa. O vyrážkach už ani nehovorím. Nemôžem sa ich zbaviť. Nemám ich len v tzv. "T zóne" ale aj na lícach a sem tam sa nejaká objaví aj na krku, čo je veľmi nepríjemné. Snažím sa pleť každý večer poriadne odlíčiť a následne použijem čistiacu vodu clean and clear. Bola som aj u kožnej doktorky, ktorá mi predpísala eclaran. Kedže mám veľmi citlivú pleť, na niektorých miestach mi ju strašne vysušuje. Potrebovala by som teda poradiť, čo by som mala robiť prípadne doporučiť nejaké produkty. Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek radu, veľmi si toho vážim! Prepáčte za dlhý príspevok -_- :)

Lucia Bomova

Ahoj,ja som tiez Lucia,natukaj si do googlu kozmetika inge,je to na Exnarovej ulici,pani sa na teba pozrie a povie ti co mas robit,mne velmi pomohla,je fakt dobra

in blossom

Ale pozor, treba pozorne citat etikety, lebo mliecne je skoro vo vsetkom. Napr. aj v slaninovych cipsoch, to by mi nikdy nenapadlo. Staci, ze je niekde susena srvatka a uz je to mlieko, ktoremu sa snazime vyhybat. A teda, odhadom v 90% spracovanych potravin som to videla, aj v pecive, rozkoch (ja mozem len bezlepkove a tam sa mliecnym proteinom vyhybaju, zvacsa to totiz ide ruka v ruke, lepkove a laktozovo/kazeinove alergie), sladkosti, tycinky, ale aj slane a aj tam, kde by ste to fakt necakali.

in blossom

Vysadit mlieko a mliecne vyrobky, vsetky a striktne. Za tyzden bude plet krajsia, za 2 uzasna. Ale nesmies si dat vobec ani stipku. Ja som mlieko musela zo zdravotnych dovodov vylucit a poviem ti, nikdy som nemala krajsiu plet ako teraz a kazdy si to vsimol. Plet je okrem toho ze bez vyrazok, je taka hebka, ziariva, skratka taka krasna, aku som vzdy obdivovala u niektorych ludi. Podla mna ma drvive mnozstvo ludi problem s mliekom (tymto novodobym ani nehovorim) a tych zopar stastlivcov, co problem nemaju s jeho metabolizovanim, tak maju krasnu plet a aj v puberte mali, osobne take baby poznam. Zvacsa maju taku tu snedu plet.

Nejem dlhodobo ani lepok, kvoli alergii, ale jeho vysadenie neurobilo nejaku vyraznu zmenu, ale to mlieko ano. Teda hlavne syry, kedze mlieko ako take som ani nezvykla, ale maslo, syry... Taku krasnu plet som nemala ani v 15tich ani 20tich ako mam teraz v 30tke, taku babikovsku.

Neviem na 100% ci to je tvoj pripad, ale ked som pozerala na nete nejake blogy, tak kazda jedna, co mliecne vysadila pisala, ze po tyzdni az dvoch mali neuveritelne peknu plet. Ale musis to fakt striktne, ja som skusala aj take, ze cheat day, ael akonahle som si dala napr. syr, tak ta plet bola zas taka mastna, zasednuta, unavena, vyrazkova a zas trvalo minimalne tyzden, kym sa uzdravila akoby, asi tolko trva, kym sa tie mliecne bielkovinove somariny dostanu uplne z telesnych systemov.

hegi27

Ja by som odporučil emmi-skin ultrazvukový prístroj na ošetrovanie a čistenie pokožky. Keby ste mali záujem o bližšie informácie napíšte mi rád vám poskytnem bližšie info.

sylviah

mne pomaha micelarna voda zn. Balea a cistiaci olej rovnakej znacky, kupis v DM drogerii. musis upravit aj stravu, nejest mastne, korenene jedla, vynechat sladkosti. Mliecne vyrobky tiez zhorsuju akne.

DarkLuce

Ďakujem krásne za všetky rady :) Určite poskúšam podľa vašich odporúčaní a uvidím čo mi najviac vyhovuje. Mixu používam, ale len ako vodu na odmaľovanie.

Igor Maly

ak mozem poradit tak co mna dostalo z akne tak kozmetika Natinuel-kontakt 0911987564 na 100% dievcata,mna tam dokopala moja priatelka a som jej vdacny

Igor Maly

ak mozem poradit tak co mna dostalo z akne tak kozmetika Natinuel-kontakt 0911987564 na 100% dievcata,mna tam dokopala moja priatelka a som jej vdacny

simusaaaaas

Ja mam 24 rokov a plet ako 15 rocna pubertačka..som zufala, viem ze mam dost rokov na to, aby som sa nelutovala, ale je to tazke...mastenie pleti nastastie ustupilo, uz sa nemusim pudrovat kazdych 10 min. lenze plet mam strasne zanesenu, upchate pory, stale sa mi robia vyrážky, jeden zapal sa nedolieci, vznika dalši..mam aj stare jazvičky, plet je celkovo hruba a hnusna....
Chodila som ku koznej, mala skinoren, duac, eryfluid atd..plet mi to aj vyliečilo, lenze ked som ich prestala pouzivat, vsetko sa vratilo, uz sa mi nerobia tak casto podkozne vyrazky,no stale dookola mam upchate pory po celej tvari...
Ake vysetrenia by som mala podstupit na odhalenie pričiny ???? Kozna lekarka to nikdy neriesila inak ako kremom, lebo mi pomahal, no ja si myslim, ze niekde je velky problem...

lienka_1

Ahoj, ja používam kozmetiku Nuance a som spokojná. Je síce pravda, že už viac ako 7 rokov neužívam HAK a predtým som nemala až také veľké problémy s pleťou teda okrem klasickej T-zóny. Ale tak uvidíš, treba asi skúšať čo ti najviac vyhovuje.....ja som chvíľu skúšala používať tie malé vzorky krémov čo dávajú a to sa mi celkom osvedčilo, lebo nie každý krém mi sadol.