Co si myslite o psychiatrickych liekoch? Dokazu pomoct len na urcite obdobie alebo aj vyliecit? Trpim uzkostami a depresiami uz dlhsie obdobie, brala som aj antidepresiva a lieky na uzkost naposledy pred dvoma rokmi no teraz sa mi to znova vratilo a som z toho zufala kedze neviem co robit. Velmi mi uzkost a depresia ovplyvnuju kvalitu zivota a celkovo moje zdravie. Skoro nikdy necitim taku psychicku pohodu a vyrovnanie vzdy je to len o uzkosti pripadne depresii. Myslite si, ze je vsetko v hlave a da sa s tym bojovat aj bez odbornika ci su k tomu potrebne lieky? Vopred dakujem za vsetky odpovede
Uzkost a depresia
Samozrejme že sa dá bez :) Treba zvoľniť tempo, prestať sa stresovať. Treba relaxovať, príroda, cestovanie, priatelia - veci ktoré nás bavia. Dnešná doba je strašne náročná čo sa týka požiadaviek na človeka. Všade chcú aby sme boli, flexibilní, komunikatívni, zodpovední, kreatívni, vynaliezaví a neviem akí. Tí čo to nedokážu končia za pásom. Vyžaduje sa aby sme mali vzdelanie, skúsenosti a neviem čo ešte. Lenže nie každého mozog je na to stavaný. Veci sa automatizujú a ľudia musia zvládať stále ťažšie a ťažšie profesie. Nie každý dokáže zvládať stres dnešnej uponahľanej doby. A presne takto vznikajú všetky tie kvázi psychické choroby, depresie, úzkosti, paniky. Ľudia nie sú chorí, sú len pod veľkým stresom a ich slabší nervový systém kolabuje.
Prídu k psychiatrovi a bum nálepka: Úzkostná porucha
A bum antidepresíva ktoré sú návykové a majú milión nežiaducich účinkov. A to len vtedy sa z tých ľudí stávajú chorí
Ja o sebe viem že mám slabšiu nervovú sústavu, zle znášam stres, veľa úloh prílišnú zodpovednosť. Ale treba sa naučiť zľahčovať život. Proste no a čo že niekto to dáva, nemôžme byť všetci rovnakí. Treba relaxovať, robiť čo nás baví a napĺňa. Tešiť sa zo života. Ak sme zdraví a robíme čo nás baví, máme rodinu a priateľov, tak sme šťastní. :)
Uz som precitala strasne vela nazorov ci uz od odbornikov alebo od pacientou.kazdy vravy zmenit myslenie ale ako to moze clovek zmenit mysel k pozitivnemu ked chce zomriet ked dusa trpi boli . nato nikto neodpovie. Lieky to neliecia skor zhorsia stav terapie kratkodobo. Pytam sa ako stoho vo n?
jjoe - ked sa clovek trapi, mal by zmenit myslenie a nie na to stale mysliet.
Viem co je depresia, sice som si nou nepresla, ale moja velmi blizka osoba nou trpi, no, skoro uz netrpi. A preco? Lebo stacilo iba zmenit myslenie a pracovat s myslou. Jasne ze to ludia si hned myslia ze ked ma clovek depresiu, tak je chory a na liekoch. Ale pri tom staci tak "malo" k tomu, aby sa z toho clovek uzdravil. Viem ake to je, ked uz clovek nevidi ine vychodisko, samozrejme ze siahne po liekoch, lebo vie, ze nic ine nemusi robit. Iba brat tie ako tu uz bolo napisane DROGY a ze bude v poriadku. Lenze co sa stane ked to taky clovek prestane brat? No zblazni sa. A to sa vola zavislost. Preto si myslim ze ludia su v tejto dobe strasne lenivy a myslia iba na svoje pohodlie. Ale zoberte si to, ze aj ked ste chory alebo vas boli hrdlo, tiez ten caj sa neurobi sam a tiez musite vynalozit to usilie na to aby ste si ho spravili, lebo chcete aby ste boli zdravy. To je len priklad. Je to len a len o vas. Zamyslite sa.
Uzkosti a depresia sa daju vyliecit aj bez liekov hlavne depresia sa dá vyliecit zmenou myslenia. Uzkosti sa daju vyliecit tiez zmenou myslenia (Zaobera sa tym psychoterapia) ale aj cinnostiou zamestnat mozog aby sa sustredil na pracu a nie na uzkosti. Mne napriklad velmi pomohlo proti uzkostiam a depresii viera v Boha, a najlepšie ak je tá viera silná a uprimná.
Na uzkosti sa z prirodnych doplnkov uziva magnezium alebo medovka. Samozrejme ze aj liekmi sa daju uzkosti liecit, a mnohym ludom lieky antidepresiva na uzkosti zabrali alebo minimalne ich eliminovali. No dakedy to chce vyskusat viacero liekov lebo nemusia ti hned prve lieky na uzkost zabrat a pomoct.
DIVERGENCIA vidím, že neviete poriadne, čo je to depresia. Takto znevažujúco sa vyjadrovať. Veľmi, veľmi smutné. Áno na ľahkú depresiu stačí psychológ. Na ťažšiu pomôžu AD, bylinky, homeopatia, TČM... Áno AD sú návykové, ale keď iné nepomáha, je to lepšie ako sa trápiť.
a pokial človek nemal nejaku super maga depresiu, vdaka tomu že sa nevedel vzchopiť ale radsej sa lutoval a isiel plačkat ku psychiatrovi hned a ten mu uz vo dverach AD napisal....
tak ked bez AD by to zvladol, ... no vdaka tomu ze ochotne zacal brat tie drogy aj ked nejaku depresiu extra nemal, už ju mať bude vdaka tým zdrvaotnym problemom ktore so sebou prinasaju tie AD....
ale o tom nikto nehovorí....
a človek sa musí trošku vyznať, mať nejake IQ aby to pochopil aj bez toho aby mu to niekto iny povedal... stačí otvoriť oči, čítať, a sledovať ako AD posobí na ludí.. - su to drogy...
drogy určite vyliečia...
ich cielom nie je vyliečiť, ale zničiť cely organizmus aby bol človek odkazaný na lekárov, -lebo velký biznis...
z antidepresív- drogy,
odíde štitna žlaza, človek musí na endokrinologiu a čo tam?
- daju mu lieky,
z antidepresív priberie, lebo mu chutí jesť, a má síce 50kilo nadvahu ale je mu to jedno....začne mať problemy s vysokym cholesterolom a čo? no čo ? ide k Dr. dá mu lieky na cholesterol..
krvne testy ukažu zle pečenove testy -vdaka AD no a tak dr. nasadí lieky na pečen (Lagosa a pod.)
človeku sa z obezity kedže rad papá a aj alebo hlavne sladké- čo maju radi kvasinky, - urobi sa plesen na nechtoch, ide na kozne, zase lieky...
no a samozrejme že opuch nôh- tak doktor napíše lieky na odvodnenie Furosemid a pod...
a kto má z toho profit???? doktori, farmaceuticke spoločnosti...
takže vyliečia antidepresiva človeka? NIE, nevyliečia..
pomože jedine dobrý psycholog, sedenia, a človek sám musí chcieť,
životospráva! je doležitá, zdravá strava, pohyb.... relax,
Tak ja nemam taketo problemy, ale poznam zopar ludi osobne co to maju...ja si myslim ze sa s tym da bojovat aj bez roznych liekov, ale samozrejme nemozem tvrdit, iba si to myslim...vela ludi povie ze treba lieky lebo to je choroba a inak sa neda..ostatny zas povedia ze je to v hlave a da sa toho zbavit bez liekov..
Ale viem to, ze ked mas zacinajucu uzkost alebo slabu depresiu tak sa uzivaju antidepresiva iba par mesiacov a potom sa vraj vysadia a clovek by mal byt uz v pohode..ale ked uz je to u teba pretrvavajuce ze sa ti to vracia, tak neviem...skus to a uvidis...viem o jednom pripade z okolia ze da sa s tym bojovat bez liekov, ale treba mat pevnu volu a pozivitvnu mysel..ziadny stres, nervy, smutok...iba pozivitvne myslenie, robit to co cloveka bavi, kreativita, cvicenie, byt milovany..no v tomto svete je to asi aj nemozne:((( ale vyskusaj :) za to nic nedas, prajem vela stastia