Fitness

Príspevok v téme: Fitness
someoneisback

Dobrý deň,mám 14 rokov a od zajtra som sa rozhodol cvičiť a chodiť každý deň do fitka lebo doma ma to už nebaví a necítim nič,mám cukrovku kvôli ktorej neviem pribrať tak sa vás chcem opýtať či mám mať dietu kvôli fitnessu,myslím či mám povedať mame nech mi varí inač alebo môžem jesť to čo varí aj keď je to trocha mastné.Ďakujem za odpovede a komenty typu ´´Nechoď každý deň´´ si nechajte.

sarah1one

ella811 - to som rada, a ano je to rozdiel ale ty sama musis vediet aku postavu mas a potom si pozriet BMI..ja som ti iba napisala ze ho mas idealny..aby si si to nepokazila...a uvidis sama ake to je, ja ta odhovarat nebudem, ani mi o to vobec nejde(len sama viem ake krizy som pri cviceni zazila) preto som ti na to odpisala, lebo ma stve to, ak niekto je takeho nazoru ze zo dna na den zacne chodit do fitka a mysli si ze bude 4x do tyzdna vo fitku cely zivot a ze mu to tak vydrzi, pritom to nie je pravda(aj profesionlany sportovci/kulturisti ked maju krizu to nezvladaju). Vela stastia ti prajem, ale rada by som bola, ak by si to najprv vyskusala a ah potom niekomu radila o fitku.. :) a ak viem, pisala si, ze debata je z tvojej strany uzatvorena, preco si potom odpisala?

Pekne sviatky aj tebe

ella811

Fajn, že si taká skúsená, áno, je možné, že názor zmením, ale nebudem obhajovať to, že si zmením názor, ale obhájim svoj terajší predsa. Takže viem si taktiež vypočuť tvoj názor, aj ho prehodnotiť a zhodnotiť a máš pravdu v určitých bodoch určite.
Ja si nemyslím, že som najmúdrejšia, neviem ako si na to prišla, z toho, že si stojím za svojim názorom? :-)
Akceptujem tvoj názor, ale svoj diametrálne nemením.
Ja viem, že BMI mám fajn, ale BMI určuje nepresné hodnoty, keďže je rozdiel mať 60 kilovú babu, čo je atlétka, vyšportovaná, veľkú časť váhy tvoria svaly a 60 kilovú babu čo má na sebe tuk hlavne a je celá mľandravá. Čiže ním sa vôbec neriadim. :-)
Škole sa venujem som jednotkárka a to sa veľa neučím, vysvedčka zatiaľ vždy čisté, tak dúfam, že mi to vydrží. Doma pomáham tiež.
A som rada za tvoj názor, nadávať na teba nejdem ani náhodou. K tomu nenadávam. :D Tak možno vyskúšam aj tvoju variantu, uvidím, ale teraz chcem skúsiť to fitko. Tak prajem ti pekné vianočné sviatky, čo sa blížia a veľa úspechov v tvojej aktívnej činnosti v cvičení.

sarah1one

ella811 - Ja si myslim ze mam viac skusenosti s cvicenim ako ty, kedze sa tomu venujem 6 rokov (skoro 7) intenzivne...je super ze si presadzujes svoj nazor, ja som taka ista, ale viem si vypocut nazor aj inych a zamysliet sa nad niektorymi vecami, hlavne ak ini ludia maju viac skusenosti ako ja (nemyslim tym len cvicenie)...tvoj nazor sa aj tak zachvilu zmeni ked zacnes pravidelne navstevovat fitko, uvidis ze chodit do fitka nie je len fyzicky zatazujuce ale aj psychycky a hlavne financne...potom si o tom mozme popisat..ked tam aj realne budes chodit tak ako si tu napisala.. ja som tiez mala v tvojom veku svoju hlavu a myslela som si ze som najmudrejsia...
Tvoja vaha s vyskou su uplne normalne hodnoty...mas idealny BMI index... chudnut. Nechudni. Ako som napisala, na to mas este cas...nepoviem keby si mala 100kg na tvoju vysku. Radsej sa venuj skole a pomahaj doma, chod si zabehat(ako si napisala) - ludia behaju aj v zime, aspon si vybudujes imunitu a nebudes chora...chod si zaplavat 2x do tyzdna na plavaren(vyjde ta to lacnejsie ako si platit permanentku vo fitku) a uvidis ze budes spokojna a fitko ani nebudes riesit...to je moj nazor, zober si z neho co chces, kludne si aj zanadavaj ze nemam pravdu ale ja som ti iba dala objektivny pohlad na vec, nie len ako to vidis ty....Prijemny den.

ella811

Sarah-No čo sa týka toho fitka, tak dosť báb a chalanov v mojom veku na svoj vek nevyzerá dokonca by som im tipla tých 18 bez problémov, áno chodia do normálnych, možno máš trochu pomýlený názor ako vyzerá 14 ročné dieťa. Ale neriešim ja sa s tebou nejdem biť o to kto má pravdu, len vážne dosť veľa ich cvičí vo fitku.
No viem, že zdvíhať činky nie je pre môj vek vhodné a nemám to ani v pláne, ale malé závažia plus vpohode cviky náročnosťou nie sú nič zlé. Tie fitka čo spomínam sú dosť fajn, tréneri tam sú, dokonca majú v meste viacero pobočiek, plus tam chodia normálne dospelí a makajú, kvalitné stroje...atď...
Ja práveže na svoj vek aj vyzerať chcem, kebyže nechcem asi by som sa snažila vyzerať staršie... je už dosť otravné keď mi nejaký pán pri debate povie, že či už maturujem a ja iba vyvalím oči(možno to robí postava, tvár, vyžarovanie alebo to, že celkovo mám radšej staršiu spoločnosť odo mňa, neviem, možno aj zmýšľanie)...a vysvetľovať, že toľko rokov nemám je vážne nepríjemné častokrát.
Ísť s dobou chcú asi všetci okrem mňa, ale doba sa mení a ja si idem vlastnou cestou. Nemyslím si aká som dospelá, veď nie som...:/ Ale áno, snažím sa správať lepšie ako väčšina v mojom veku, lebo na pubertálne správanie a výbuchy nemám veľmi chuť.
Áno činnosti sú, ale teraz momentálne chcem chodiť do fitka, možno časom zmením a začnem behať ale keďže je aj zima, tak ja radšej behám keď sú príjemnejšie podmienky, aj keď viem, že treba vo všetkých podmienkach. No čo sa chudnutia týka, tak budem rada ak schudnem, lebo najľahšia nie som, ale aj kebyže priberiem svalstvo a schudnem tuk, tak sa s tým zmierim, ale určite aj schudnúť by som sa nepohnevala. No mám výšku 169 cm myslím, možno o trochu viac, menej neviem. Skôr viac. Váhu 58 kg, tiež raz trošku viac, menej...Mám aj svalstvo, tuku nie veľa pokiaľ vidím, snažím sa aj doma cvičiť, keďže už nerastiem nejako, tak nechcem začať rásť do šírky. Na bruchu tuk mám jemný, ale nevidno ho vôbec aj také tie obrysy tehličiek vidno, alebo tak a nohy mám širšie boky po mamke, zadok, stehná také normálne ale také že veľkosť nohavíc mám 36-38 maax 40 ale to keď sú nejaké slim slim fit, no také asi ani nemám..
No ale táto téma má byť o pomoci chalanovi a rade a nie tu riešime stále výmeny názorov...Tiež vidím, že ty máš úplne rozdielne názory na túto tému ako ja, ale ver mi, že nemám v pláne preháňať s ničím, tiež ani zdvíhať ťažké váhy, ani si nijako ublížiť...Ďakujem za tvoj pohľad na vec, vidím, že ty neustupuješ, lebo si presvedčená a svojej pravde, no to už nie je moja starosť. :-) Seba už tu ani rozoberať nechcem, lebo my dve sa nepohodneme....takže takto.
Z mojej strany uzatváram diskusiu. ;-)
Pekný deň. :-)

sarah1one

ella811 - a este dodam, ze je nieco ine chodit do fitka za ucelom schudnut, aj ked mas malo rokov...ale to by sa malo aj tak s trenerom... ale ked to nepotrebujes a mas stihlu postavu tak naco tam chodit...myslim si ze nemas dovod a moc by si toho nespevnila, kedze si este vo vyvine a skor by sa mohlo stat, ze by si chudla

sarah1one

ella811 - tak to by ma potom velmi zaujimalo, ze odkial mas to, ze vela 14 rocnych deti chodi do fitka.. ja som za 6 rokov, co sa aktivne venujem cviceniu nevidela v ziadnom z x fitiek ktore som navstivila, ze by tam chodili deti...mozno nejake zapadacke male fitka, ktore nemaju dostatok trzby si mohla vidiet svojich rovesnikov, ale ked prides do normalneho fitka, velkeho, kde su aj treneri, (fitko co ma meno) tak uvidis ze tam budes v svojej vekovej kategorii sama. Ak by si si toho viac nastudovala, cvicit aktivne(vo fitku-na strojoch, cvicenia s vahami) sa neodporuca, ak sa este vyvijas...nepoviem keby si mala tych 17,18 - okej ale 14 je velmi malo...ja chapem ze chces ist s dobou, kde aj deti si myslia ake su dospele a ze nechces vyzerat na svoj vek(sama si aj napisala ze nevyzeras), ale ja si myslim ze ked sa nemozes venovat tancu(neriesim z akeho dovodu) tak je dalsich xy sportov a cinnosti, kde si mozes pekne udrzat postavu a vyformovat si ju...

ella811

Sarah1one-no milá Sarah. To, že nechodím do fitka neznamená že s cvičením skúsenosti nemám s ním mám veľké skúsenosti. To, že mám 14...áno VELMI VELA 14 ROCNYCH chodí do fitka. Zaberať priestor? A kto si ty aby si mi hovorila, že ja budem zaberať priestor. Myslím, že je moje osobné rozhodnutie kde a či budem chodiť. Nie nie je to chvíľkové poblaznenie v celom živote plánujem byť zdravá a štíhla takze tak. Ja som nehovorila tiež, že má držať bielkovinové diéty, ale že bielkoviny sú dobré a zdravé, ja napríklad jem vsetko skoro z čoho mi samozrejme nie je zle, ale slaným a sladkým veciam sa vyhýbam. Moji kamaráti nie sú kulturisti, práveže jeden časom schudol okolo 10-15 kg súčasným behom, plávaním, zmenou stravy a cvičením aj vo fitku.
Čo si tam ešte písala. Tanec som tancovala veľa rokov aj spoločenské aj hiphop čiže...prečo už netancujem, to je zložité.
Zaberať miesto nezaberam veď ľudia čo sú vo fitku má majú niekde, sú tam kvôli sebe nie kvôli iným ľuďom. Kebyže má vidíš k tomu 14 mi netipnes ani náhodou lebo aj keď sa nemalujem, vlasy mám svojej farby, tak na toľko vážne nevyzeram. Neviem či je to výhoda alebo nie, ale proste nevyzeram.
A ešte jedna vec. Napísala si celkom dlhú správu, ale ohodnotila si iba mňa a nejaká rada k téme (o Tom toto fórum je)sa tu nevyskytla...;-) čiže do budúcna nehodnot mňa prosím, typy ľudí vo fitku som celkom vychytala lebo to, že tam nechodím zatiaľ neznamená že ľudí čo tam chodia nepoznám a nevidela som ich v "akcií". :-) to ale nehovorím o všetkých a všade inak!!! To je iba časť ľudí.
Čiže toľko, ale každý máme svoj názor.
PS:behať plávať sa dá ísť aj tak ako som písala, tancovať tiež, ale chcem vyskúšať niečo nové, lebo tanec bol môj život ale niečo mi ho znemožnilo a už to je konečne lepšie.
Pekný deň.

sarah1one

ella811 - pekne si sa rozpisala, je vidiet ze s cvicenim nemas ziadne skusenosti a to, co si tu napisala si si niekde zrejme precitala, alebo ti to povedal nejaky tvoj kamarat, ktory sa citi byt kulturista...(netvrdim, ze vsetko co si napisala su blbosti, je tam kusocek pravdy)

To je super ze si bola 2x vo fitku, ale ja si myslim ze by si sa mala venovat skor nejakemu sportu, nie chodit do fitka medzi ludi, ktory chcu pre seba naozaj nieco spravit a ty im tam budes kvoli tvojej fitness chvilke zaberat vsetky stroje....
A k tomu si este dieta! Si vo vyvoji...nech ta ani nenapadne drzat nejake bielkovinove diety a neviem co vsetko...pekne jedz doma to, co mama navari a radsej ako som uz spominala sportuj...alebo tancuj...neries este fitko ked ho nepotrebujes...(ja som osobne este nevidela 14 rocne deti chodit po fitku)

A prislo mi dost usmevne to, ze vies pekne opisat, aky ludia su vo fitku, ked si tam bola 2x v zivote......:D a najlepsie je ta cast ak pises ze do fitka sa chodi kvoli sebe (a vsimas si popri tom inych ludi)

Aaach co sa to deje v tejto dobe ....