Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo nieje dovolené mať viac žien v manželstve?

Príspevok v téme: Prečo nieje dovolené mať viac žien v manželstve?
radodajkozvedavy

Bez ohľadu na kresťanstvo a iné viery a náboženstvá sa normálne pýtam, prečo muž nemôže mať už keď je ženatý aj iné ženy? Keď sa mi zapáči iná žena či viac žien prečo sa musí týrať tým pocitom viny že keby som s nimi mal pohlavný styk tak je to zlé , niečo čo nieje dovolené? Prečo? Keď občas zatúžim po inej prečo musím tu túžbu v sebe udusiť a šancu na chvíľkové potešenie zadusiť lebo je to hriech, je to spoločenský odsudeniahodné? Prečo keď máme len jeden život musíme slúbiť v manželstve vernosť len jednej žene keď okolo nás behá toľko žien ktoré by stálo zato okúsiť aspoň raz? Prečo muži ktorí sa toho dopustia a dovolia si niečo také a príde sa im nato sú spoločnosťou odsudzovaní a zavrhnutí? A pritom toľko ľudí sa nevery dopúšťa a mnohým sa nato ani len nepríde.
Tak prečo je to tak?
ďakujem za názory

LAXMI

Takeho by som sa opytala, naco potrebuje s niekym byt a zit, zdielat s nim nieco, ale nieco zdielat s inymi.

Existuju profesionalky na tento ucel, ale to je asi velmi nakladne, vsak?

0vecka

LAXMI co ma robit chlap ktori nieje schopny spavat len s jednou ale ziadna nechce spavat/zit s takym ktory chce viacere.

akoze mne by sa moc nepacilo kebyze si to moja partnerka rozdava s inymi ale ak by to nebolo stylom ze chodi s nim na dovolenky teda ze si buduje paralelny vztah popripade ze by to bolo nejako pravidelne napr kazdy tyzden ale napr ze si niekde proste vrzla ked som tyzden nebol doma, nic by nechytila a neotehotnela by tak by som sa na to povzniesol a bral ju takou aka je a nevyzadoval od nej nejake moralne hodnoty ktore su aj tak zastarane.

inak len tak BTW u nas doma periem ja :) a varime tak na polovicu.

LAXMI

Samozrejme 0vecka, len ...

1. Nevstupujem do manzelstva a netvarim sa, ze som muz 1 zeny, ked nedokazem svoje pudy ovladat.

2. Partnerka o tom vie. Ked to chcem robit, moze to robit aj ona, inak nerobim druhemu to, co nechcem, aby robil mne.

3. Netvarim sa, ze to nerobim kvoli vyhodam, ktore mi z toho plynu. Nech pekne tie milenky peru zasrate slipky, vyvaraju, upratuju a platia hypo, ci polovicu nakladov.

Tebe by sa pacilo, ak by si nejaky samec uzival pozitky s tvojou manzelkou/partnerkou, fiancne by ho to nic nestalo, ani by nemal ziadne povinnosti?

0vecka

Sadl kde vykrikujem? vykrikujes tu hlavne ty. Je ovela viac takychto veci o ktorych sa proste nehovori. Normalni ludia to proste robia a tvaria ze to nerobia. Napr vrtanie si v nose, stanie vo vode, prdenie vo vytahu atd..

inak neviem preco sa vzdy najdu ludia ktori maju nejaku romanticku predstavu clovecenstva a pomaly nasilim sa ju snazia udrzat. Clovek je vysledkom evolucie a pudy proste nezmazes za par storoci. V dnejsnej dobe mame antikoncepciu a testy na pohlavne choroby teda drzat sa 100% monogamne a pritom slintat po okoloiducich fakt nema zmysel. Akoze ty si kludne rob co chces ale neodsudzuj inych.

LAXMI

Uz vidim samcov, ako sa zmieria s tym, ze ich zenu prasi viac muzov, ked uz tu vykrikuju, ze chcu mnohozenstvo :)
Takze nie iba polygyniu, ale aj polyandriu. Myslim, ze by to bolo skvele, keby sa aj o nas mohlo starat viac muzov :) ked to jeden nezvlada.

Na Slovensku je polygamia nelegalna.

Islam sice polygyniu pripusta, ale musi mat najviac 4 MANZELKY a O VSETKY SA MUSI POSTARAT ROVNAKYM SPOSOBOM , drahi pani, nie si iba vrznut tu sem - tu tam.

0vecka

ako som si to tu preletel tak moralne by imho mali byt veci ktore su na prospech vsetkych. Vo vela veciach by sa tu dalo diskutovat ale v dnesnej dobe ked uz pohlavne choroby niesu az takym problemom a to nehovorim len o tejto teme ale vo vseobecnosti by sme mali opustit nejaku stredoveku/industrialnu moralku a mala by sa vyvyjat. Ono je zaujimave ze ta moralka sa aj vyvynula vo vela sferach ale akurat tuto sa to nijak nemeni. Pride mi fascinujuce ze akonahle sa jedna o sex tak vsetci maju na to iny meter. Co sa este nabozenstva tyka tak tu to ma velmi velku vyhodu netreba vysvetlovat moralne zasady, staci povedat, pozri boh to tak chce a basta. To ze boh chcel aby sa kamenovalo za veci ktore su dnes uplne normalne sa uz nejako neberie vazne ale ine veci zase ano. Cize zase mame dvojaky meter.

0vecka

ono tu die imho o vyvoj spolocnosti. Volakedy bolo ovela beznejsie ze majetnejsi muzi mali aj viacero zien. Dnes je to na ustupe ale su este krajiny kde je to tak. Napr v biblii je to uplne bezna prax. Ja viem ze tu mi budu oponovat ze v tychto pripadoch sa jedna o manzelstvo ale aj tak bolo bezne ze niekto mal deti so svojou otrokynou a to nie jedno, navyse manzelstvo len legalizovalo beznu prax. Teraz si zober ze sa rodi viac muzov ako zien. Teda logicky pri tomto modele vznikne velky pocet muzov bez partnerky co vseobecne vyvolava nepokoje a preto sa evolucne vyvynul dnesny model a teda sa na kazdeho dostane. Ludia vytvaraju pevnejsie rodinne zvezky a teda cela spolocnost z toho profituje.

Inak mi pride paradoxne ze prave zeny odsudzuju tento model mnohozenstva kedze im by to v dnesnom systeme velmi vyhovovalo. Ak by sa pokladalo za uspech u muza mat dve zeny tak zaujem o zeny by este vzrastol a fakt by si mohli velmi vyberat a to nie len v roli bokovky.

Na tvojom mieste by som nemal vycitky ak sa ti zapaci aj ina.

Ajja1

Lebo väčšina mužov na SK sa nevie postarť ani o jednu.V posteli to ano,ale ked príde na to aby ju zabezpečili finančne,tak zdrhajú chlapci k mamičke. :-))Kollár je výnimka.

SOAD

Môžeš mať. Pokojne. Ale nehovoríš o nezáväznom vzťahu, ale o akceptovaných bokovkách , zatiaľčo by sa tvoja manželka starala o jednu sortu detí, kým by si si ty plodil ďalšie? Toto by ti dovolila len žena bez sebaúcty. Nikto to nikdy nezakázal. Ide o morálne zásady. Niekde je to posilnené víziou pekla a vidlí. Inde to berú ako povinnosť muža rozosievať semeno. Ale ak si stále chlapec, tak do manželstva nepatríš. Muž má na myslenie rozum, nie penis.

BJ_2

Kafe - nemyslim si, ze je to sebecke. Chciet partnera len pre seba, to je znakom cistoty a mravnosti. Je to tak spravne, i ja to tak citim. Nedelit sa s nikym. Je chore mat manzelku a mat sex s inymi zenami.
Podla coho to viem? Zakladom, naco je vztah muza a zeny, je rodina. A ta ma byt svata. Rodina, znamena deti. Ty by si chcela, aby tvoj ocko, chrapal s inymi zenami? Vzdy, podla toho, ktora sa mu paci? A mamicke v pohode povedal, ze ju miluje, a robil to aj s nou. Zda sa ti to v poriadku? Mne teda nie. Skus sa vzit do vlastnej rodiny, ci by ti to nevadilo na otcovi, keby to robil. Mne teda hej, a poriadne. Fuj....
vadi to kazdemu decku, lebo je to chore. Neprirodzene. Zjavne to priroda chce tak, ze dieta ma iba mamicku a otecka, ktori su spolu iba pre seba. A pokial viem, je to tak, ze vsetko pre deti, lebo su nasou budocnostou. Z tychto smilnych vztahov, sa rodia narusene deti, psychicke chore. Kazde dieta to rani, ked otec beha za inymi. A vadi to aj kazdej normalnej zene, lebo sa uz nemoze citit ako hrda matka. Ale ako nieco podradne, ked otec potrebuje aj ine zeny.