Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo nieje dovolené mať viac žien v manželstve?

Príspevok v téme: Prečo nieje dovolené mať viac žien v manželstve?
radodajkozvedavy

Bez ohľadu na kresťanstvo a iné viery a náboženstvá sa normálne pýtam, prečo muž nemôže mať už keď je ženatý aj iné ženy? Keď sa mi zapáči iná žena či viac žien prečo sa musí týrať tým pocitom viny že keby som s nimi mal pohlavný styk tak je to zlé , niečo čo nieje dovolené? Prečo? Keď občas zatúžim po inej prečo musím tu túžbu v sebe udusiť a šancu na chvíľkové potešenie zadusiť lebo je to hriech, je to spoločenský odsudeniahodné? Prečo keď máme len jeden život musíme slúbiť v manželstve vernosť len jednej žene keď okolo nás behá toľko žien ktoré by stálo zato okúsiť aspoň raz? Prečo muži ktorí sa toho dopustia a dovolia si niečo také a príde sa im nato sú spoločnosťou odsudzovaní a zavrhnutí? A pritom toľko ľudí sa nevery dopúšťa a mnohým sa nato ani len nepríde.
Tak prečo je to tak?
ďakujem za názory

listera

Boris kollar je prasa s kazdou chrape ktora sa mu nuka a robi decka kadial chodi
Sodoma gomora toto...
On je chory na hlavu ako casanova sa divim tym zenskym co sa mu cpu do postele... Ale co by nie ked im zacvaka bohate vyzivne ze.....?

kafe

BJ, mne to príde smiešne riešiť "čo o mne víde napovrch". To si naivne myslí, že "na povrchu" o ňom pláva len svatá pravda? Koľko klamstiev koluje medzi susedmi, klebety a polopravdy, vytrhnuté z kontextu... a to ho netrápi, že ľudia okolo neho NEvedia o ňom pravdu?
Robím si čo chcem (ak sa na tom s partnerkou zhodneme), neubližujem sebe ani druhým (neťahám milenky za nos a netlačím kaleráby o láske a že je jediná s ktorou spím) ALE som priamy k druhým aj k sebe. Dokážem zniesť, že moja partnerka žije intímne s druhým mužom? Sú ľudia, ktorý sex považujú NIE za niečo výnimočné a posvatné, proste normálka, je to príjemné, patrí to k životu ako dobré jedlo, či adrenalín a nemajú problém zdieľať intimitu aj s inými. A doprajú to aj partnerovi. Pozri sa na nudistov, prečo im nevadí chodiť nahí pred druhými? Proste im to nevadí, nahota je pre nich niečo prirodzené, normálne.
Ale dva konkrétne prípady čo poznám, v oboch to zlyhalo na tom, že časom buď milenec chcel viac, nestačilo mu vrznúť si, zaľúbil sa a chcel vzťah, nechcel sa o ženu deliť. Alebo manželka začala žiarliť a zas sme pri tom jednom partnerovi a prečo je to "zlé" mať viac žien. Sme sebci. Niekto sa "deliť" nevie a niekto nechce. Ale slobodu, robiť si a žiť ako sa mi páči (pokiaľ neubližujem druhým), má každý.

taky jeden

Boris Kolár vam pripadá ako spoločnosťou odsúdený? Že sa musí utajovať?

Mne sa skôr zdá, že je to naopak. Keď dnes niekto povie, že spal iba so svou manželkou, tak mu to neveria.

BJ_2

kafe - je to odsudzovane spolocnostou, to chcel naznacit, teda nie ze by to nemohol urobit, ale kvoli tomu, ake to ma dosledky, ked to vyjde napovrch (musel by to tajit, cize stale je to povazovane za nieco zle - a to ho stve, preco je to tak, ze to musi tajit, alebo robit s pocitom, ze robi nieco "co sa nema"... tak chce to zistit, preco sa to "nema robit", preco to tak ludi stve)

kafe

akože, neni to dovolené?? Sa dohodni s frajerkou/manželkou že OBAJA si môžete vrznúť aj inde a vybavené. Kde je problém? Susedia vás budú kontrolovať, či čo?
Niečo také ako "voľný vzťah" si ešte nepočul? Tak očúvaj! Nájdi si sebavedomú frajerku, ktorá je voľnému vzťahu tak isto otvorená a ak dokážeš ty tolerovať, že spáva aj s inými (čo pre chlapa teda problém býva), žite si spolu šťastne a spokojne.

Jeden takýto vzťah som poznala, vychovali tri deti, už sú starí rodičia, ale akosi sa to pokazilo, úcta sa vytratila. Nič moc teraz. Voľný vzťah im skončil, ked žene začalo prekážať, že chlap si našiel bokovku, s ktoru mu bolo lepšie ako doma.
Tiež som počula o kadejakých formách spolužitia, aj ked to "dovolené" neni, ani spoločnosťou akceptované, ľudia tak žijú a majú na háku, čo hovorí okolie. Kto im to akože zakáže?? Máš dovolené všetko na čom sa s partnerkou zhodnete. Nie len sado maso a swingers párty.