už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: už naozaj nevládzem
myonlyhope

Ahojte. Už som naozaj na dne, snažila som sa to všetko riešiť bez antidepresív a ešte stále mam nejakú nádej, že to zvládnem aj bez nich, ale naozaj neviem s kým sa o tom porozprávať pretože rodina nechce ani počuť, že by mi niečo mohlo byť. Potrebovala by som radu na nejakého dobrého terapeuta, poprípade psychiatra na východe Slovenska poprípade v okolí Trenčína. Prosím poraďte, už neviem ako ďalej. Moja myseľ ma prenasleduje a už ma nebavia ani veci, ktoré ma predtým bavili.

Jana Lukacova

otázka 585: mojou snahou je pomáhať ľuďom uvedomovať si, čo sa v nich odohráva, o.i. prijímať a prejavovať všetky emócie, ktoré potláčajú a vykoľajujú ich z vnútornej rovnováhy (kedy prežívajú trápenie). Viac sa dozviete aj tu:janalukacova.com alebo mi kľudne v prípade záujmu alebo otázok napíšte email.

Tomas12345

Ahoj myonlyhope prepac ze ti odpisujem az teraz ale uplne som na toto forum (kedze portal zdravie nema funkciu upozornovania ) zabudol.

Takze co sa tyka tvojho problemu to na zaciatku co si spominala tak mas problem ze sa bojíš neznáma, bojis sa cudzieho prostredia necitis sa tam tak dobre ako doma. Akoze toto ma vela ludi ja tiez nemam rad cudzie prostredie a cudzinu uz toboz nie preto ani necestujem lebo skratka na Slovensku sa cítim najlepsie. Ak to nie je nevyhnutne , neda sa u teba tiez zariadit ze by si žila na Slovensku, respektíve tam kde sa cítis najlepsie ?

Tie stavy co si popisovala v cudzine je pravdepodobne panická porucha, tá sa ale da velmi dobre liecit antidepresivami.

Co sa týka tych strachov pri kontakte s ludmi tiez moze ist o socialnu fobiu , kazdopadne nechapem tej bolesti , to akoze ti sposobuje bolest obycajna uzkost alebo myslienka ?

Antidepresíva by som ti skôr odporucal, podla mna urcite to nebude horsie nez teraz ako si natom , a co poznam skusenosti ludi co uzivali antidepresiva tak velkej väčšine ludí antidepresiva zlepsili stav a mnohých ludi doslova ze vyliecili.

Jana Lukacova

Potrebujete čeliť svojmu strachu a naučiť sa pracovať so svojími emóciami (intuitívne cítite, že tu niekde je zakopaný problém a že antidepresíva ho nevyliečia)...Iní ľudia z Vás radi "sajú energiu", čo prispieva k stavu v ktorom sa nachádzate . Budem rada nápomocná ;)

Kontrol0r

Na nejake šarlatánstva sa vykašli. To sa ti začala prejavovať úzkostná porucha. Ja mám to isté a ešte aj sociálnu fóbiu.

myonlyhope

Ahoj Tomáš, ďakujem za odpoveď. Ono to vlastne začalo sociálnou uzkosťou, asi rok a pol dozadu ked som šla do zahraničia a sama vlastne, vždy som bola pozitivne naladena, nikdy som sa ničoho nebála, odvaha mi nechýbala, ale to že som odišla do prostredia, a zlý kolektiv okolo mňa a žiadna podpora ludi ktorí ma poznaju, to ma dalo naozaj dole, asi dva mesiace som mala také symptomy že srdce mi tak bilo že dovidenia, naozaj to pre mňa bolo nové, veľmi som sa bála, guča v krku 24 hodín, veľmi som sa bála a stále vlastne mimo domova. Ked som sa vrátila domov, trošku som sa s tým naučila pracovať, navštivila som jednu pani, ta mi urobila aj nejaký odblok a podobne. Neskor som začala meditovať a jogu praktizovať na dennej baze a veľmi mi to pomohlo, doslova som opäť začala žiť, to ako som žila vždy vo svojom svete tak zrazu som sa začala otvarať ludom, nerobila mi socializácia až taký problém. No neskor ma začali prenasledovať iné strachy a to proste strach pozrieť sa do oči, najskor to bolo ok, nič vážne, neskor to vlastne už bolo také že jeden deň som citila že mi niečo proste ako keby ruplo v hlave ako sa povie a odvtedy vlastne mam veľké bolesti hlavy,uplne najsilnejšie migrény, bolesti krku a podobne. Vlastne ked príde negatívna myšlienka, hned príde aj bolesť, bola som aj u doktorov ale vraj som uplne ok. Viem, že to začalo psychickou príčinou, proste to viem, cítim to. Ked ma napadne ten strach tak ako keby sa okamžite objavili bolesti na mojom tele, úzkosť príde v sekunde, bolesti take hlavy ako keby ma to až vytrhavalo z reality, do toho vlastne ked sa mi to polepšilo že som sa vlastne prestala báť toho, tak ako keby teraz na čokolvek na čo sa pozriem mi sposobuje bolesti. Viem, že to začalo proste tými strachmi a ma to teraz akoby nadvladu nado mnou. A do toho mi prichadzaju aj iné strachy a bojim,sa, že ma to strhne celú. Nechcem sa tomu poddávať, naozaj nie, ale už aj telo mi ukazuje že nie som ok. Som mladý človek ale už teraz beriem toľko liekov a vitaminov, a viem že mi to prd pomože kým si niečo sama nevyriešim v podvedomí. Ale naozaj netušim ako, citim že potrebujem pomoc, radu, od nejakého profesionala. Som ochotná zapracovať, aby som sa citila lepšie. Bojim sa že antidepresiva zo mna vycucaju všetko čo vo mne ešte ostalo. Veľmi ma to celé trápi. :( Bojim sa o tom hovoriť, ale naozaj tie myšlienky nedokážem zastaviť. :(

DlVERGENCIA

chod za psychologom... psychiatri do teba len lieky budu pchať...
a zbytocne sa budeš zverovať pseudo rodine, pseudo kamoškám...
jednu skupinu ludí tvoje problemy absolutne nezaujimaju a druha skupina ludí je rada že nejake maš... takže tak...

vyriesit si to musis sama.. nikto iny ti nepomoze...ked sama nechces, tak ani ziaden nobl psycholog , psychiater, ci terapeut ti nepomoze... musis od seba zacať...

Tomas12345

Psychiatra ti poradit neviem , ale mozno by som ti vedel dat zopar dobrych rad kebyže napises co konkretne ta trapi.