Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dlhodoby nepomenovany zdr problem

Príspevok v téme: Dlhodoby nepomenovany zdr problem
Berserk

Zdravim,
Uz je to jedna z poslednych moznosti preto pisem sem, bol som uz na vela vysetreni, tak ak by bol niekto tak dobry a poradil, kde este mam ist.

Popis problemu:
Je toho viac a neviem ci spolu suvisia ale napisem vsetky. Najdlhsi problem je total rozhadzane travenie, uz aj 5 rokov, rano ma vzdy prezenie, vacsinou ma stolica zltu, oranzovu konzistenciu. Raz hnacka, raz kasovita, niekedy vela kuskov, to sa meni. Takto ma prehana aj 6x do dna. Do toho plynatost, stale prdim.

Tlak na hrudi/zaludku
Toto zacalo tak pred 2ma rokmi a odvtedy som zacal behat po doktoroch. Je to hrozne, pocit tazkeho telesa v zaludku ale aj na lavej a pravej strane rebra. Tazke dychanie a pocit na vracanie s tym spojeny. Divne zvuky v celej brusnej dutine(v hrdle, na rebrach, v bruchu, v dolnej casti brucha, proste vsade. Tieto tlaky citim hned po prebudeni, cez spanok ako keby som mal telo v klude.

Vysledky a vysetrenia:
Gastro ct a hadica do zaludka

Tu mi gastroenterolog povedal ze som v poriadky, vraj iba intolerancia laktozy, no aj ked nekonzumujem mliecne vyrobky problemy samozrejme stale pretrvavaju.

Mri chrbtice
Bola mi robena mri na odporucanie ortopeda, pretoze cviky mi obcas ale iba docasne na par hodin ako zazrakom uvolnili ten utlak organov. Vysledok negativny, diag hyperkyfoza, to mi vraj podla ortopeda nemoze sposobovat.

Krvne testy neg, stit. zlaza neg

Neviem uz za kym ist, uz ma to vycerpava po tych rokoch a podla doktorov mi nic nie je. No keby si len na 1 den skusili prezit v mojom tele tak by taketo nieco netvrdili.

BJ_2

Nojo, mali by sme si niekde spravit skupinu, klub tazko chori, ktorym moderna medicina nepomohla, lebo ako tu citam to forum, tak vela ludi tak dopadlo, ze si musia pomoct sami a pritom maju nieco dost vazne. Mozno by bolo aj dobre, keby sa dali dokopy, je to tazke, ked v tom su sami. Mozno zalozit nejaku skupinu, ale chcelo by to aj forum (nie taketo, ale normalne), nieje nieco take uz zalozene?

Poletucha

BJ_2 - bohužiaľ je to tak ako píšeš, zle sa stane hocikedy a úplne nečakane. Manželovi sa to stalo pred troma rokmi, bol 6 týždňov nemocnici a po prepustení mal 50 kg a vyzeral ako z koncentráku. Bola som presvedčená, že ho poslali domov zomrieť. Našťastie onkologické ochorenie pankreasu sa nepotvrdilo ako predpokladali. Ale aj tak mu kolabuje celý organizmus, následkom choroby má cukrovku, neustále tráviace problémy, zničenú imunitu, kruté bolesti ( musí si lepiť morfiové náplasti, aby dokázal vôbec existovať), lámu sa mu zuby....a o psychike ani nebudem písať...je to ťažké aj pre mňa. Ver tomu, že sa snažím robiť všetko, čo je v mojich silách, aby som mu pomohla, študujem informácie, hľadám alternatívne spôsoby, veľmi by som mu chcela pomôcť. Až teraz som v podstate na vlastnej koži zistila, ako funguje naše zdravotníctvo. Bohužiaľ moje zistenie nie je veľmi pozitívne. Je to len neustále behanie po rôznych lekároch v podstate úplne bez efektu.

BJ_2

Poletucha, to mi je luto. Je to bohuzial tak, ze som videl casto odist aj zdravych ludi a pomerne rychlo. Minimalne, ked ta neskoli zdravie, moze prist nehoda, je to hroza tento zivot. Bodaj by bol krajsi, najviac ma boli, ked vidim trpiet deti, nevinne bytosti, co za nic nemozu. Zelam Tvojmu manzelovi vela sil a uzdravenie, zase videl som aj zazraky, ze sa stali. Nadej je vzdy. Nech vyskusa hladovky, hladovky dali do kopy strasne vela ludi. Precitaj si knihy od Malachova a od Partykovej o hladovani. Tam kde nieje ziadna nadej, este moze pomoct hladovka.

BJ_2

zapper - Ako pomahaj, nevzdavaj sa. Len plac nad nasim zdravotnictvom, plac. Ignorovat problem nicomu nepomaha. Ked sa musi polka pacientov obracat na alternativnu medicinu, kde ich ozbijaju sarlatani o vacsinu uspor, tak asi nieje nieco v poriadku. A ked musia pouzivat MMS, vsetko si sami nastudovat, diagnostikovat.... a na sebe skusat.

Poletucha

BJ_2 to mi niečo hovor o nepríjemnosti ERCP, môj manžel bol na ňom 5 krát. Prvý krát pri diagnostikovaní problému a potom mu dávali stenty do žlčovodu. Každý štvrťrok mu pridávali jeden. ERCP je nielen nepríjemné a bolestivé ale aj nebezpečné.

Berserk, môj manžel má tiež stolicu akú popisuješ, viac krát do dňa, kašovitú, oranžovú, olejovitú. To všetko je spôsobené chorobou pankreasu. Takisto bolesti na hrudi, pod rebrami, vzadu na chrbte a sťažené dýchanie spôsobuje chronické ochorenie pankreasu.

A to Vám poviem, že manžel bol zdravý, dlhoročný darca krvi ( má Zlatú Jánskeho plaketu), čiže bol sledovaný pravidelne. A zrazu upchatý žlčovod spôsobil totálny kolaps, skončil v nemocnici a skoro zomrel. Teraz má kopu diagnóz, neustále strašné bolesti a bohužiaľ žiadnu nádej na zlepšenie :(

zapper

Počuj, nad rozliatym mliekom už dávno netreba plakať! Ja som zakladateľovi témy dal šancu a ty sem zaťahuješ skrachované zdravotníctvo...
Čítaj niekedy medzi riadkami, ja som napísal riešenie jeho dlhoročného problému, to znamena, možno aj tvojmu.
Neriešim tvoj vzťah k zravotníctvu, ale k príčine problému, čo tu veľa ľudí sužuje, a robím to už málo kedy, lebo chorích je stale viac.
Už ma unavuje Vám pomáhať , prepáčte mi.

BJ_2

Neplac nad nasim zdravotnictvom? Ked pacient, (ktory casto po dlhom trapeni ani nema energiu), musi vsetko vediet sam (diagnostikovat si problem), a pomoct si (bez diagnozy, bez davok/ oznacenia, ze je zdravotne postihnuty), a este k tomu lekar proti nemu bojuje? (odobera mu energiu, ze si to vymysla, atd... lebo stoji za h...o). A neplac nad nasim zdravotnictvom???? Tak naco tu su? Potom nech idu prec, alebo nech dostavaju 500 eur ako predavacky.

Maju vystudovane vysoke skoly (za statne), maju profesiu a dobre platy. Tak naco tu potom su? To oni mu maju pomoct, maju mu pridat energiu (od toho su plateni, humanitarna praca, pomoc ludom), maju vediet diagnostikovat problem, maju dat diagnozu, aby dostal podporu/ davky, lieky.... nemal by toto robit lekar? Naco tu potom su? Nanic, este demoraziluju pacienta, odoberaju mu energiu, ja by som im nieze dal peniaze, ale zobral... mali by platit statu 500 eur mesacne, ze tu vobec mozu smradit v tych prenajatych priestoroch a vyhrievat sa tam.

zapper

Bersek, Poletucha napísala o svojom manželovi, že mal totožné problémy ako ty.
Všetko mi vychádza na nedostatočné vylučovanie žlče, upchaté žlčovody...rýchla pomoc je pečeňova kúra spojená z likvidáciou hlavne premnoženej E-coli.
Ak vylučuješ dostatočne množstvo žlče do dvanástorníka, stolica je tmavo hnedá, ak málé množstvo, je stolica žlta až oranžová, pri tom ti stúpne aj cholesterol.
Premnožené baktérie E-coli ti spôsobuju, už tebou spomínané problémy, nadúvanie, plynatosť, tlak v bruchu, nedostatočné trávenie a tď.
Nemusíš trpieť, pomôcť si môžeš aj sám, neplač nad našim zdravotníctvom.