Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dlhodoby nepomenovany zdr problem

Príspevok v téme: Dlhodoby nepomenovany zdr problem
Berserk

Zdravim,
Uz je to jedna z poslednych moznosti preto pisem sem, bol som uz na vela vysetreni, tak ak by bol niekto tak dobry a poradil, kde este mam ist.

Popis problemu:
Je toho viac a neviem ci spolu suvisia ale napisem vsetky. Najdlhsi problem je total rozhadzane travenie, uz aj 5 rokov, rano ma vzdy prezenie, vacsinou ma stolica zltu, oranzovu konzistenciu. Raz hnacka, raz kasovita, niekedy vela kuskov, to sa meni. Takto ma prehana aj 6x do dna. Do toho plynatost, stale prdim.

Tlak na hrudi/zaludku
Toto zacalo tak pred 2ma rokmi a odvtedy som zacal behat po doktoroch. Je to hrozne, pocit tazkeho telesa v zaludku ale aj na lavej a pravej strane rebra. Tazke dychanie a pocit na vracanie s tym spojeny. Divne zvuky v celej brusnej dutine(v hrdle, na rebrach, v bruchu, v dolnej casti brucha, proste vsade. Tieto tlaky citim hned po prebudeni, cez spanok ako keby som mal telo v klude.

Vysledky a vysetrenia:
Gastro ct a hadica do zaludka

Tu mi gastroenterolog povedal ze som v poriadky, vraj iba intolerancia laktozy, no aj ked nekonzumujem mliecne vyrobky problemy samozrejme stale pretrvavaju.

Mri chrbtice
Bola mi robena mri na odporucanie ortopeda, pretoze cviky mi obcas ale iba docasne na par hodin ako zazrakom uvolnili ten utlak organov. Vysledok negativny, diag hyperkyfoza, to mi vraj podla ortopeda nemoze sposobovat.

Krvne testy neg, stit. zlaza neg

Neviem uz za kym ist, uz ma to vycerpava po tych rokoch a podla doktorov mi nic nie je. No keby si len na 1 den skusili prezit v mojom tele tak by taketo nieco netvrdili.

peterfk

Ahoj Berserk. Mam pomaly rovnaku skusenost ako Ty, teda co sa tyka pristupu lekarov. Tiez dlhodoby zdravotny problem cca 5 rokov nepraceschopny, vsimam si, ze sa to deje viacerym ludom.

www.zdravie.sk

musis si pomoct sam, tak ako ja. Nauc sa hladovat, ak ti mozem poradit, len vdaka hladovkam sa z toho vysekavam.

BJ_2

Poletucha , to vysetrenie je comu sa snazia doktori vyhnut, lebo je dost neprijemne. Nerobia ho len tak. Som si isty, ze vela krat im dojde trpezlivost, spravia len MRI CT a potom posielaju pacienta na psychiatriu respektive mu povedia, ze mu nevedia pomoct, a tak... vlastne ziskavaju cas tym, ze beha po lekaroch hore dole, kym sa z toho nezruti, alebo mu neprepne. Vela ludi tak dopadlo

Berserk stale ta ista pesnicka vo verejnom zdravotnictve, lekar sa snazi pacienta presvedcit, ze mu nic nieje, pritom pacient kludne je tazko zdravotne postihnuty a kazdy den trpi. Takto to riesia lekari, ked maju naprd pristup, naprd diagnozu a odhodlanie, zvaluju to na pacienta, bud ho poslu na psychatriu, alebo ho obvinia ze si to vymysla, tym ze mu hovoria, ze mu nic nieje, tak mu nepriamo naznacia, ze je hypochonder, hoci nieje.

Berserk

Kycera:
A kde vravim ze je to csito hnacka? Vravim ze totalne rozhadzane travenie, raz hnacka, raz zapcha, potom kasoivta stolica, neskutocna plynatost, stipanie konecniku, prehananie viac krat do dna. Nie toto nie je normalne, ako sa mi snazis nahovorit. Cely zivot, okrem tychto poslednych 5 rokov som mal travenie tip top, raz do dna max a pevna stolica tmavohneda ako ma byt... bez plynatosti lahko som sa vyprazdnil... Teraz je to pravy opak. Laktoza mi to nesposobuje, o tomto probleme viem uz 2 roky mal som vela krat dni ze som nejedol nic mliecne( ziadne chem prasky co by to obsahovali aj tak neberiem) isiel som par dni len cisto zelenina, obcas hladovka a nic som nezistil stale ta zlta kasovita stolica az do oranzova. Mam to nezavisle na potravinach.

Ale toto je tak 1/3 mojho problemu co tie tlaky na hrudi, zaludku tazke dychanie? Skor to by ma zaujimalo

Apokryft
''.Pravda je pravdepodobne niekde uprostred z toho vyplýva že to čo ti vedia natestovať lekáry či už krvné výsladky,gastro,alebo kolonos.tak je správne si nechať vyšetriť .Poprípade sono brucha atď.K takejto diagnostike je ale nevyhnutná aj spolupráca pacienta v prvomrade dodržiavanie dohodnutých kritérii v stravovaní plus pozorovanie''

V podstate vsetko z toho mi bolo robene a nic z toho, tak kto je za debila ja alebo doktor? Ja by som mile rad spolupracoval len este ziadny ''lekar'' mi nepovedal ako mam spolupracovat, proste vysledky negatvne a tym sa to uzavrelo.

Apokryft

Niekedy máme pocit že lekári sú blbý alebo naopak ,že musia vedieť všetko.Pravda je pravdepodobne niekde uprostred z toho vyplýva že to čo ti vedia natestovať lekáry či už krvné výsladky,gastro,alebo kolonos.tak je správne si nechať vyšetriť .Poprípade sono brucha atď.K takejto diagnostike je ale nevyhnutná aj spolupráca pacienta v prvomrade dodržiavanie dohodnutých kritérii v stravovaní plus pozorovanie a nieje na škodu aj zapisovanie čo človek zje.Asi vylučovacia metóda v tvojom prípade bude to na čo by si sa mal zamerať.1.Treba určiť (vylúčiť)či potiaže súvisia zo stravou,stres môže tiež zavážiť poprípade prostredie práca z chemikáliami atď.V prvomrade by som 24.hodín nič nejedol a ak sa dá a neberieš lieky ani tie ( niektoré obs.laktozu )Skus to tak že nie od rána ale napr.poobede nič nejesť noc ako tak prespať cez deň do poobedia a máš 24.hod .Samozrejme tekutiny priímaš .Potom začať zvolna jesť zapisovať pozorovať atď.Keď vylúčiš možné potiaže zo stravy,krvy,žalúdka,konečníka,prostredia,psychiky,odparazituješ sa apropo parazity u nás ani myslím nieje komplex.liek len v česku .treba hladať......

Poletucha

Môj manžel mal príznaky skoro totožné a tiež lekári nevedeli stanoviť diagnózu. Nakoniec to bol upchatý žlčovod a následkom toho chronický zápal pankreasu s kalcifikáciami. Bol na všetkých možných vyšetreniach, vrátane magnetickej rezonancie, CT atď...potvrdilo sa to až na vyšetrení ERCP - endoskopická retrográdna cholangio-pankreatografia.

Kycera

To, čo popisuješ, nie je hnačka. Stolicu môžeš mať toľkokrát za deň, koľkokrát prijímaš potravu. Jej farba je závislá od toho, čo konzumuješ. Ak ale nekonzumuješ vo zvýšenej miere potraviny, kt. obsahujú žlté a oranžové pigmenty a tento stav nie je krátkodobý, potom by si mal vyhľadať lekára. Ak aj zapácha, potom sa jedná o zlé vstrebávanie tukov - malabsorpcia.

Problémy Ti môže spôsobovať aj laktózová intolerancia. Nestačí vynechať mliečne výrobky, treba kontrolovať každý jeden výrobok pred konzumáciou, lieky, suplementy, pretože mnohé z nich laktózu obsahujú!!!