Dobrý večer,chcem sa spýtať či má niekto z vás skúsenosti s koronagrofivkym zákrokom.Mojej mamine to navrhla kardiologicka....len..mamina sa dosť toho obáva...pretože samotná doktorka sa vyjadrila že zákrok má aj rizika..že môžu nastať komplikácie.....ale presne aké nám nepovedala...vraj tam..môže ísť ale nemusí ale keď ju už objednala mala by....výsledky u kardiológa boli fajn..aj tlak aj EKG ....len keďže ju už objednala mala by ísť....že si..máme o Tom pozrieť na internete...ma prosím vás niekto s tým skúsenosti?????aké sú tie možné rizika o ktorých nik nechce hovoriť z doktorov???fakt sa bojím o maminu a ona sa boji tiež ...ďakujem za odpovede ..poprosím čo by ste doprucili?vy???
Koronarograficke vysetrenie
Ja mám 26 rokov a idem na to budúci týždeň nakoľko mi noha fialovie a mám ju chladnú. Kamarát mi spomínal,že v BA to robia ako na páse. Jedneho pacienta za druhým. Neviem teda či sú aj nejaké nežiaduce účinky z toho. Vždy je riziko pri zákrokoch,že jeden z tisíc nevyjde. Aj to je riziko. Ale ja potrebujem hlavne zistiť prečo mi do nohy neprúdi krv. Myslím,že radšej podstúpiť takéto vyšetrenie ako prísť o prsty alebo nohu...
Každé vyšetrenie má svoje riziká, takisto aj koronarografia. Pred vyšetrením sa podáva kontrastná látka, ktorá môže vyvolať alergickú reakciu rôzneho stupňa. Okrem toho je tam riziko embolizácie, CMP, infarktu,.... . Rizík je viac, ale to neznamená, že bude mať komplikácie.
Ako tu už niekto aj písal, pred vyšetrením sa podpisujú 3 informované súhlasy a to s vyšetrením, s liečebným zákrokom tzv. balonovanie a so samotnou operáciou, ak nemajú súhlas, vyšetrenie neurobia.
Štítna žľaza môže a aj má vplyv na obehovú sústavu a koronarografia by nemala byť vyšetrením číslo 1. Pred koronarografiou by mal mať pacient výsledky EKG, ECHO, záťažové EKG a komplet laboratórne výsledky.
Ak tam nepôjde, stačí tam zavolať - napísať a príp. povedať, že je prechladnutá a vyšetrenie sa odloží a dovtedy doriešiť problémy so štítnou žľazou. Teda aspoň v Prahe to tak funguje.
Nemáš za čo :). Prajem pevné zdravie :)
Som prekvapena zeby to vysetrenie bolo az take zivotu nebezpecne aj ked neyvrdim ze byt nemoze.mam s tym akurat dost cerstvu skusenost ktora sa tykala otca.robili mu to dva krat v priebehu par dni kvoli infarktu a vdaka za to ze to bolo bez problemov zato som dost prekvapena.a nemal ani ziadne kompletne vysetrenia kedxe islo o infarkt.a mojej kamoske to robili.ked mala 20 tiez jej tym velmi pomohli.takze naozaj neviem ci je to az take nebezpecne zeby hrozila smrt.ale ako vravim to len moja skusenost aj ked je pravda ze je to velmi neprijemne vysetrenie
Si veľmi milá ...ďakujem..za každú radu pr.skusenost...velmi si to cenním...aj ja si myslím..že to zlyhávanie štítnej žľazy malo vplyv na záťaž srdca...keďže srdce doteraz fungovalo bezproblémov...až pokiaľ..odmietla dať lekárka lieky mojej mamine ktoré užívala dlhodobo...ďakujem..ešte raz a želám..aj pánovi Ocinov všetko len to dobré :-)si skvelý človek saska
Pokiaľ viem, štítna žľaza ovplyvňuje činnosť celého tela, čiže má vplyv aj na srdce. Spočiatku to môžu byť búšenie srdca a arytmie, aj keď je srdce o.k., ale ak sa štítna žľaza správne nelieči, tak sa môže poškodiť okrem iného aj srdce.
Presne tak..sme na Tom úplne podobne...rozprávali sme sa s maminou....že akoby ani sama kardiologicka nebola zato vyšetrenie...sama ju tam..objednala...a teraz sa vyjadrila že si tam aj rizika ale nech sa rozhodne sama ale ...tak to podala..,,veď keď nechcete nemusíte tam..ísť ...,,ja to môžem..zrušiť ...ale spravte si tie vyšetrenia...dovtedy...poponáhľajte sa ...aby ste to stihli...ani sama nevie čo hovorí a keď som sa jej spýtala sama či jej to doporučuje sama...vyjadrila sa ,,asi......"presne mi to prišlo že tiež nie je za tento zákrok...ale že keď ju tam..už objednala ...či to má odvolávať...že ako to bude vyzerať....ale už som..priklonena k tomu že to zrušíme.....lebo akútne to nie je ...a ešte sa spýtam..môže nastať problém..so srdcom..a s vysokým..tlakom...keď nepracuje štítna žľaza tak ako by mala??alebo nedostane pacient lieky ktoré má dostávať na podporu a liečbu štítnej žľazy????prepáčte že sa toľko pýtam...len nemám..s tým skúsenosti a tii doktori...nič nepovedia...len si vás posúvajú od jedného kolegu k ďalším..desiatim..a nik vám nič nepovie...alebo vám..povedia takú diagnózu s ktorou vás vyplašia a keď idete k inému doktorovi ten povie že nič také nemáte...a človek zbytočne nespava..ti doktori už nie sú to čo voľakedy........
My máme takú skúsenosť, že nám sám lekár, keď bol otec na konzultácii u neho povedal, že je tam riziko, že by mohol zomrieť, ale že je to na ňom, ako sa rozhodne. takže sám doktor akoby nebol moc za toto vyšetrenie. Ale asi záleží aj na celkovom zdravotnom stave. Niekto je asi viac rizikový pacient niekto by to zase zvládol lepšie ...
Ďakujem Vám veľmi pekne za ďalšiu reálnu skúsenosť...aj..my sa reálne nad tým zamýšľame...že to mamina nepodstúpi....je to celé aké si podozrivé a hlavne tie rizika o ktorých žiaden doktor nechce hovoriť ...dokonca povedia že o tých rizikách bližšie pred zákrokom....akurát to prirovnajuu k trhaniu zubu...že aj trhanie zubu je riziko..aj pri tom..môžete vykrvácať....a nastať vážny stav..má to celé nejaké ruskoo tajomstiev...akurát doktori sú za...a reálne skúsenosti...veľa ľudí to odmietlo.....lebo čisté to nie je a riziko..myslím že na Tom zákroku človeka skantria viac ako je.....a keďže musí podpísať aj s tým že bol upovedomeny. Aj s prípadným rizikom..pokiaľ by bola aj vína na ich.....strane aj tak...by sa nikdy nepriznali k tomu...len by sa výhovorili na zlý zdravotný.stav pacienta....celé zdravotníctvo je podľa mňa jeden veľký biznis s poisťovňami....a pacienti sú len ich babky...na ktorých sa učia...skúmajú...skúšajú a zarabaju
Ďakujem Vám veľmi pekne za ďalšiu reálnu skúsenosť...aj..my sa reálne nad tým zamýšľame...že to mamina nepodstúpi....je to celé aké si podozrivé a hlavne tie rizika o ktorých žiaden doktor nechce hovoriť ...dokonca povedia že o tých rizikách bližšie pred zákrokom....akurát to prirovnajuu k trhaniu zubu...že aj trhanie zubu je riziko..aj pri tom..môžete vykrvácať....a nastať vážny stav..má to celé nejaké ruskoo tajomstiev...akurát doktori sú za...a reálne skúsenosti...veľa ľudí to odmietlo.....lebo čisté to nie je a riziko..myslím že na Tom zákroku človeka skantria viac ako je.....a keďže musí podpísať aj s tým že bol upovedomeny. Aj s prípadným rizikom..pokiaľ by bola aj vína na ich.....strane aj tak...by sa nikdy nepriznali k tomu...len by sa výhovorili na zlý zdravotný.stav pacienta....celé zdravotníctvo je podľa mňa jeden veľký biznis s poisťovňami....a pacienti sú len ich babky...na ktorých sa učia...skúmajú...skúšajú a zarabaju