Dobry den, mam 20 rokov (ja viem, mlada na dietatko, ale zadarilo sa), no a mam 3 tyzdnove dietatko.
Este byvam s rodicmi ale uz sa chcem velmi odstahovat za priatelom aj ked on robi 12 hod denne a nebolo by to pre mna same najlahsie takto mi mamina pomaha atd..ale na tom az tak nezalezi viem ze to zvladnem aj sama..
No a rada by som sa odstahovala priatelovi velmi chybame a on nam tiez ale vzdy ked sa co i len poksim hovorit o odchode mamina je ceka smutna pri pokuse o odchod uplne place strasne to znáša..a moj brat tiez maleho ma velmi rad a hned mi zacne nadavat ze som hlupa atd. A lrestane sa so mnou rozpravat.. mojho priatela nemaju vobec v laske.Ja mam rodinu velmi rada a neccem ich nijak zranit, a chcen byt a nimi v kontakte vzdy sa so mnou pri pokuse odstahovat nerozprávaju a stratim kontakt .. je to uplne hrozne mam pocit ze so mnou psychicky manipuluju. .s priatelom sa citim Dobre aj malinkeho si viacej uzivam a som viac trpezliva...maye podobne skusenosti? Alebo co ai o tom myslite? (Hlupe poznamky si prosim nechajte pre seba
Tazky odchod z domu od rodicov
podla mna je ist k nemu uplna somarina. Ak robi 12 hodin denne tak budes cely den sama a bude ti to liezt na mozog. Co by som ja za to dal kebyze nam stari rodicia pomahaju s deckom. Ak nerobi vikendy tak by si mohla k nemu na vikendy ak to krpec bude dobre zvladat. Ale vo vseobecnosti deti nemaju rady zmeny
Lenka, vieš pre maminu je to prvé vnúčatko. Sama si ešte veľmi mladá a teraz je v pozícií, že berie za svoje dieťa aj to maličké, cíti zodpovednosť. Neviem aké zázemie máš pripravené u priateľa, ale ak máš k dispozícii byt, môže byť o tom reč. Ak je to len nejaká izba niekde na ubytovni, tak o tom ani neuvažuj. Teraz je bábätko ešte malé, viac spí. Avšak časom bude vyžadovať viac a viac energie od Teba. Podľa mňa, ak odídeš, neprídeš o svoju rodinu. Určite ich bude zaujímať, ako maličké rastie. Skús sa ešte porozprávať v maminou, nehovor, že sa chceš odsťahovať, choď k priateľovi na týždeň, potom na dva a uvidíš sama čo je lepšie pre Vás.