Som hanblivý a tichý a neviem sa rozpravat s dievcatami

Príspevok v téme: Som hanblivý a tichý a neviem sa rozpravat s dievcatami
Sebo159

Mam 15 rokov (chalan) a som starsne hanblivy a tichy. Ale nie stale, ked som s kamaratmi tak sa viem rozpravat a zabavat (vela krat som ja ten co hovori najviac). Ale s dievcatami sa absolutne neviem rozpravat. Napriklad v skole: Moj odvazny kamarat sa v lavici rozprava s dievcatom, ale ja len tak sedim,pozeram a som ticho. A robi mi to strasne zle. Lebo neviem ako si niekedy niekoho najdem ked sa neviem ani rozpravat s dievcatom a ziskat nejaku normalnu kamaratku nie len ''spoluziacku''. Proste neviem ako na to. Stale sa mi rozbucha srdce, zacnem sa potit a to mi vobec nerobi dobre. A ked si v hlave hovorim ukludni sa, dychaj zhlboka tak aj tak to nepomaha. Tak vas prosim o radu, lebo fakt neviem ako dalej :(
Dufam ze aspon niecomu z toho co som tu stvoril pochopite

Hello123

Skús sa porozprávať so sestrou/sesternicou/kamarátkou a ono to potom pôjde. Nájdi si niekoho známeho a neboj sa povedať, čo ťa trápi. ;) Nie všetky baby sú beštie. Ja som dievča v tvojom veku, vždy stredobod všetkej pozornosti, ale v živote by mi nanapadlo pohŕdať chlapcami ako si ty, ako tu niektorí spomínajú. Každý z nás je iný a nájdu sa aj také baby, ktorým sa tichí chlapci páčia. Tak hlavu hore a ide sa ďalej, chce to len čas :)

Sebo159

Moju sebadoveru netreba podla mna riesit. Podla mna je v dobrom stave a s kamaratmi ked sa rozpravam citim sa dobre, nepochybujem.
A este som na zakladke :/

Cliattsi

Ja by som ti ešte odporučil čo sa mne osvedčilo - keď už budeš chodiť na tie brigády, tak už vladtne budeš mať nejaké tie informácie ako na to, choď niekam dokladať tovar a pod. a tam už budú nové baby, ktoré ťa nepoznajú a môžeš trénovať a spoznávať.
Myslím to vážne. Ja práve tam vzhľadom na svoju hanblivosť som sa dal viac do reči s babami ako nikde inde. Aj keď ja som dosť špesiálny prípad - som až dosť hanblivý a nespoločenský.
A tie videá - hovoríš, že máš rád filmy:) si normálne z youtube ulož do mobilu a prehrávaj si to niekoľkokrát, aby si vedel o čom to je.. Ja sám aj keď mám viac rokov, tiež to poriadne neviem. Hanblivosť je do urč. miery vrodená. Baby sa mi v detstve aj dosť vysmiali aj to ma ovplyvnilo.

verbena

máš 15, tak čo riešiš, bav sa s kamarátmi, no a v prvom rade sa venuj škole a zaujímať by ťa malo to ako sa uplatníš v dospelosti, či stredna škola ktorú si si vybral má uplatnenie, či budeš mať dobre platenu prácu, aby si si mohol zabezpečiť vlastné bývanie a nebol na krku rodičom, aby si si frajerku mohol doniesť do vlastneho bytu/domu a nie do detskej izby k rodičom- čo je maximálne trápne..!
časom, tak ako aj pracovnymi skusenosťami, nadobudneš sebaistotu...
a nebudeš mať problem osloviť dievča...
ale dovtedy sa venuj radšej užitočnejším veciam,..
pomož mame navariť obed, okolo domu práce, chod von s kamosmi, do prírody...je tam toho... od 16 možeš začať brigádovať aby si si pomaly zvykal na pracovné návyky a zároveň si privyrobiš, že ked si budeš chcieť niečo kúpiť nebudeš musieť žobrať peniaze od rodičov...

Cliattsi

pozri si na youtube videá od Michala Kopeckého.
To by bol asi tak prvý krok.

Čo sa týka báb v triede, pokial si s nimi.doteraz moc.neprehovoril, tak je mozne, ze ta maju už zaradeného a pôjde ti to dosť ťažko s nimi hovoriť. Ale dá sa o tebe povedat, ze si tichy a hanblivy vo vseobecnosti?

A ty si už na strednej? Dá sa povedat, že ak sa.cwlkovo pozrieš na seba,tak máš aj dosť.nízku sebadôveru?.
Keď sa aj s tými chalaanmi normalne rozpravaš , tak stale je u teba nieco take pritomne, ze o sebe pochybuješ?

Tonislav

Si ešte mladý, nemáš sa čoho obávať. A úprimne, rozhovory s rovesníčkami by ťa nijak neobohatili. Tie zväčša zaujíma móda, kozmetika, to, akú barbinu si kúpia. Počkaj tak 3-5 rokov, vtedy už bude nejaké to percento dievčat rozumnejšie a tam sa môžeš skúsiť realizovať. Zatiaľ si užívaj detstvo.

Sebo159

Tebe sa to povie rozpravaj sa s nou ako s najlepsim kamaratom...
Ale to je o dost ine ked sa rozpravas s chalanom a s dievcatom ...
s chlapcom sa mozes rozpravat a vela veciach lebo ste si podobny hry,filmy,chlapske veci ale s dievcatom ? Teda ja fakt neviem o com by som sa s nou mal rozpravat

Axal

Kámo pocuvaj
Hlavne sa pri rozprávaní uvolni a rozprávaj sa snou ako s najlepším kamarátom....
Samozrejme slušne a nie ako kkt
Bud vtipný a bude to v pohode ......