mama, dcéra, zať.

Príspevok v téme: mama, dcéra, zať.
hortenzia

Dobrý deň. Dcéra pred piatimi rokmi spoznala muža, ktorý je od nej 18 rokov starší.Zaľúbila sa a aj spolu žijú. Ja som ho od samého začiatku nemohla vystáť aj keď som sa o to pokúšala, ale vždy vyšlo niečo na povrch z jeho minulosti čo ma dostávala do stavu šialenstva z jej zaslepenosti. Nepomohlo žiadne dohováranie, vždy sa zdvihla a odišla. Dopracovalo to tak , že sa spolu odsťahovali 400km od nás. Dlho sme sa nevideli, cez telefon sme si rozumeli, pekne sa porozprávali. Potom prišla po dlhej dobe domov. Bola tu 4 dni, všetko v najlepšom poriadku, pekne sme si tie dni užili-čaká s tým chlapom bábetko. Teraz tu bola aj s ním, snažila som sa ho rešpektovať, navarila som , obsluhovala, upratovala a on iba sedel pri Pc a ona ho obhajovala, že on pracuje.Správal sa arogantne, stále ma upozorňoval čo mám robiť, zazeral, nikdy si slušne nič nevypýtal, nepoďakoval. Keď som jej to po štyroch dňoch slušne išla vysvetliť, zasa sa zdvihla spakovala kufre a šup ho odišli. Ja som im zabezpečila celú výbavičku, hračky,Mali toho plný kufor na aute, ale nedočkala som ani toho, že trhni si nohou. Nikdy takáto nebola, len odkedy je s ním. Hnusne ju manipuluje a ona to nevidí. Všetci sme sprostí, len on je dokonalý. Ako jej vysvetliť, že to nie je s kostolným poriadkom, ako ísť pozrieť miminko keď sa narodí,čo je o mesiac, keď na toho človeka nemôžem sa ani len pozrieť. Dcéru máme veľmi radi, ale s ním máme neprekonateľný problém kvôli jeho správaniu.
Ďakujem za skorú odpoveď.

Apokryft

kafe a Beznyclovek ti radia dobre .Ja by som len dodal že ak sa stane že dcére to nevíde prosím vás neotrepávajte jej to o hlavu .Reči typu Hovorila som ti ........
Teraz vidíš .......
Lebo nikto este nepreskočil a nieje najmúdrejší.Navyše si ju len odoženiete od seba a potvrdíte že to celé nieje o nej (o zlom rozhodnutí)ale o vašej netolerancii.....

kafe

Čo dcérin otec? Vychovala si ju sama?
Dcéra ti jasne dala najavo, s kým chce žiť svoj život. Nepýta sa na tvoj názor, nepotrebuje počúvať tvoje vysvetlenia, lebo jediný človek, čo je slepý a nevidí si TY. Napadlo ťa niekedy, že dcéra je s tým chlapom jednoducho šťastná? Že on má aj nejaké dobré stránky, ktoré jej imponujú tak, že sa nad jeho zápormi dokáže povzniesť? Že ked sú sami, správa sa k nej pekne? Ale to ty samozrejme nevieš, lebo nespávaš s nimi, netráviš s nimi 24h, odmietaš vidieť to fajn čo na tom chlapovi je, odmietaš pripustiť, že dcéra má svoj rozum a ona vie čo je pre ňu tobré (nie ty) a nenechá so sebou manipulovať. Lebo to čo ty chceš dosiahnuť, je manipulácia. Ak máš pravdu a on je skutočne zlý, neschopný chlap čo jej zničí život - musí na to prísť sama. Nepomôžeš jej. Ale ak má pravdu ona a slepá si ty, potom sa potrebuješ zamyslieť nad sebou, že si asi niekomu krivdila. Prečo? Neviem, proste nevidíš toho muža takého aký naozaj je ale vypichla si si pár vlastností. Aj ty máš zlé vlastnosti, vieš o tom? Tak isto nie si dokonalá.

To dieťa neni dieťaťom iba tvojej dcéry, ale tvojho zaťa a dcéry. Ak odmietaš jeho, odmietaš aj svoje vnúča. Ak si nedokážeš k nemu nájsť cestu (nie mať ho rada, jednoducho tolerovať, je aký je, takéhoto si dcéra vybrala a BODKA. Neriešiť. Je to jej voľba, jej právo žiť život ako sa jej páči), vykašli sa rovno aj na vnúča. Lebo babky ako ty dokážu robiť obrovské problémy v rodine a už teraz ti hovorím- takýmto štýlom prídeš nielen o dcéru, ale aj o vnúčatá! Nie preto, že je dcéra slepá a zať zlý, ale preto že pcháš nos do vecí, do ktorých ťa NiČ NENI! Svoj názor môžeš povedať raz a potom len dôverovať, že si si dcéru dobre vychoval a je schopná zvládnuť čokoľvek. Tvoje rozumy nepotrebuje. Trošku sa pozri na svoj vlastný život, či nepotrebuješ niečo zlepšiť, venovať sa viac svojmu manželovi, zdraviu, voľnočasovým aktivitám, ktoré ťa napĺňujú, aby si ty bola spokojná a šťastná. Dobre si premysli, či ti to vŕtanie do zaťa stojí zato. Lebo ak s tým neprestaneš, môže sa stať, že dcéru už v živote neuvidíš.

Kycera

Hortenzia,
aj keď je to pre Teba veľmi ťažké a máš pravdu, musíš nechať dcéru žiť jej vlastný život. Neraď jej, len ak Ťa o to požiada, nepodporuj ich, nech sa zaťko stará. A dajte si s ňou do poriadku vzťahy, je to vaša dcéra. Konieckoncov so zaťkom sa nemusíte stýkať, príp. styk môžete obmedziť.

tasty

každý raz musí spadnúť na hubu, a ty sa dočkáš, že tvoja dcéra spadne na hubu, príde ten čas,

teraz si to s ním, užíva, ale manipuláciu má aj inú stránku, stránku, že za chvílu sa objavia dôsledky na psychike tvojej dcéry, manipulácia so sebou prináša na manipulovanom nevysvetliteľné pocity zúrivosti, hnevu, vychádzajúce z toho, že vlastne je ako vo väzení, lebo nemá vlastnú mienku, nemá vlastnú vôlu, robí to čo sa jej diktuje... škoda, že takýto človek tak zapadne do tohto kolobehu, že si to nemá šancu uvedomiť,,, verím však, že tvoja dcéra sa spamätá sama, a začne veci vidieť z inej strany....

Klarka09

A na koniec vysvitne že zať je homosexuálny kanibal.Kde týto úbožiaci príspevkov nájdu svoje útočisko?.....chudáci

Beznyclovek

Detom sa dá dohovárať a vlastne aj každému len do istého bodu ,potom už sa musí každý rozhodnúť sám.V tomto štádiu vám zostáva už len plne rešpektovať jej voľbu a zmierniť sa stým.Čím viac budete poukazovat na chyby jej partnera tým viac sa vám bude vzďalovaț.Tiež mám dospelê deti tak vám radím a inak sa ani nedá ,že pretrpieť čas keď ste s nimi už len kôli vnúčatám a nechať dcéru žiť vl.život.Rodičom sa nemusí vždy páčiť ako žijú už dospelé deti vy ste len v pozícii poradcu ...ak o to stoja.Ak sa popáli je to jej život jej voľba jej skúška napredovanie.Nikto nemá univerzálny klúč na život to si priznajme doba aj ludia sa menia.Na záver vám poviem že vy ako pozorovateľ vidíte do druhého vzťahu len napr.to čo nefunguje alebo niekde u susedov vidíme len ze maju to ci ono nevidíme všetko .