Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Srdiečko

Príspevok v téme: Srdiečko
Lin colni

Ahojte, asi to tu už bolo nespočetné veľa krát rozoberane, a popisované. No som chlap a trpím busenim srdca, je mi to divne lebo sa prilis nato sustredujem a tym padom sa sezrim v živote vo všetkom. Bojim sa, obavam sa. Miestami ma trapi tep v klude 80 potom je za pol hod ok. A potom ked to od meriam v stoji napr po vysavani, tak iz je 120 ked stojim. Podla mna to je úplne extrémne zlé, co s tym? Doktori len mavnu rukou, ze to nič pritom mam aj bolest lavej lopatky, potim kedzi rebrami pri srdci, no to ze je chrbtica.... Neviem uz co dakujem

Lin colni

No ako vidim akupunktura tu vylieči asi vsetko. Ak finančné problémy.... V kazdom príspevku niekto hneď napise ze isto zaberie akupunktura. Nevravim ze nie, ale asi nie na vsetko

in blossom

Samozrejme ze to je v hlave. Co by som ja dala zato, keby toto bol moj jediny zdravotny "problem", jedina bolest. Inak mne toto robieva casto tiez, ze mam sialeny tep a vzdy si hovorim, ze zas to by nebolo take zle, umret na infarkt alebo proste ze vypne srdce. Ze dovtedy si zijes ok, normalne, zrazu bum a mas to za sebou. Nahodou, pekne.

Lin colni

Nie zamerne, mal som robene záťažové ekg, kde bola niejaka nezrovnalost, preto ma poslali na ct srdca a ciev a pozreli to arytmilogii viac menej znamy. Vsetko ok. Jedine co je problem je chrbtica, sedave zamestanie, a pod. Snazim sa nato nemyslieť, bohužiaľ nieje to take jednoduche....

Lin colni

Tak je asi skor psychického pôvodu, potreboval som to počuť asi narovinu. Ano je to o sledovaní, keďže celý deň vkuse niečo

DIVERGENCIA

ja nerozumiem čo sa furt sleduješ...!!!

predstav si že sú ludia bežne!!!! ktorí maju bolesti reálne! lebo maju diagnozy potvrdené prístrojmi, ktoré neobabreš!
a aj napriek bolestiach funguju, nesleduju sa, žiju s tou bolestou, zvykli si... či už ludia ktorí maju v tahu chrbticu, platnička im tlačí na miechove nervy, alebo ludia s rakovinou, nájdu sa takí ktorí aj napriek tazkym diagnozam funguju! staraju sa rodinu, chodia do práce...!
a nefňukaju ako ty!

Lin colni

Áno je to na zváženie s tym psychológom asi. Nebranim sa tomu. No tento pocit, alebo stav je umocneny bolestou v oblasti lavej lopatky a lavej strany srdca. Chrbtica a medzirebrove svaly.cize v prípade takejto bolesti od chrbta, nikdy si neoripustim zenje to chrbat, ale vzdy sledujem srdce.... Neviem to niejako zmenit.

Biela Kobra

Ahoj. Máš rodinu? Máš prácu? Máš náročnú prácu? Staráš sa o deti, staráš sa o psa alebo mačku? Máš koníčky? Športuješ? Venuješ sa nejakým dobrovoľníckym činnostiam? Máš svoj okruh priateľov, s ktorými sa stretávaš, alebo komunitu, kam chodíš?

Ak nemáš koníčky, nájdi si. Ak nemáš psa, choď do útulku a skús sa o nejakého postarať. Ak nešportuješ, rozhodne začni, vyber si niečo, čo ťa aspoň trochu bude baviť, a po troche pridávaj. Ak nie si extra na šport, tak si zober foťák alebo aspoň mobil a aspoň hodinu denne sa prechádzaj a skús si fotiť veci, ktoré ťa zaujmú. Ak máš rodinu, venuj jej viac času. Ak nemáš, tak sa prihlás do nejakého krúžku, kurzu, do nejakej komunity, ktorá robí niečo užitočné. Potrebuješ sa proste vo voľnom čase venovať niečomu zmysluplnému, aby si nemyslel na seba a na svoje zdravie. Potrebuješ sa báť o niečo alebo o niekoho, koho máš rád, a nielen o seba. Tvoje telo aj tvoja myseľ potrebujú činnosť, ktorá ťa baví, odpúta tvoju pozornosť. Šport (alebo aspoň tie prechádzky) pomáha aj tvojej telesnej kondícii, tým pádom aj srdcu, a okrem toho sa pri ňom uvoľní stres. Pri búšení srdca je najdôležitejšie zmeniť životný štýl a hlavne myslenie a prístup k životu. IMHO stav tvojho srdca je normálny, ja som mala pri palpitáciách tep 150 a trvalo to niekoľko hodín, aj v spánku, na porazenie. Ty si úplný pohoďák oproti tomu, tak si to nekaz. Neboj sa, postupne to prekonáš.