Zlcnik

Príspevok v téme: Zlcnik
Bela30

Dobry den,potrebovala by som radu,ci robia litotripsiu zlcnikovych kamenov tj. ich rozdrvenie,vo fakultnej nemocnici Trnava. Ak ano,ako je potrebne sa tam objednat,pripadne kam treba volat? lebo na email nereaguju.Kedze nie som z TT ani blizkeho okolia potrebovala by som radu,kedze viem,ze tam maju na to nejaky specialny pristroj.Dakujem pekne

zapper

ahoj Kycera, nie že by som tu nebol, ale som neprispieval, lebo nieje komu...
Chodím tu len sporadicky, či niekto nemá problém, krom depresií, ukájania, riešenie penisov, vagín,a podobným nezmyslom, ktoré sa na tejto stránke zmenili na samozrejmosť.
Je pravda, že mi uniklo, že bela robila kúru a bolo jej zle, ale to sa dá vysvetliť. Robila chybu a jej operácia je zbytočná, len sa neozýva...a zas problém, ktorý nemienim riešiť...

Kycera

@ Zapper,
ahoj! Dávno si tu nebol. : ) Ja som to tak pochopila, že Bela takúto kúru absolvovala, ale ostal jej tam ešte jeden kameň. Nakoľko nechce prísť o žlčník, tak hľadá iné možnosti.

@ Bela,
bola som mimo, tak Ti odpovedám až teraz. Škoda, že Ti Asik nenapísal, v kt. nemocnici drvia žlčníkové kamene ultrazvukom. Dr. Klucha nepoznám, možno to robí on a možno je aj chirurg. Ak máš nejakú známu v poisťovni, tak Ti môže tieto informácie potvrdiť alebo vyvrátiť. A dať nejaké info ohľadne tej Trnavy.

zapper

Riešite tu opráciu žlčníka a pri tom je internet už plný o bezbolestnom odstránení žlč. kamienkov. Ja osobne si takúto pečeňovu kúru praktikujem 2x do roka, žiaden problém.

www.info.sk

Bela30

mate59: Mne ich diagnostikovali cca pred troma rokmi...takze v podstate neviem uplne urcit,ako dlho som ich uz v tele mala.Nerobili mi nejake zvlastne problemy az do teraz. Bolesti sa mi zacali presuvat pod prave rebro smerom ku a do zaludka a pankreasu,bohuzial vsade ma len odbiju s tym,ze to je urcite z toho zlcnika,ale nejako sa mi to nezda z toho dovodu,ze som davnejsie uz mala problem s dvanastnikom,konkretne vred a helicobacter v zaludku.Bohuzial na vysetrenie gastro musim cakat 3 mesiace, avsak lekar nie som,takze neviem..snazim sa vsak vnimat prejavy mojho tela a nenechavat veci na nahodu.A co sa tyka toho vybratia zlcnika,mojej svokre ho vyberali a ma dodnes problemy,dokonca ho vyberali aj jej mame a ta nakoniec zomrela na rakovinu hrubeho creva,takze je to tazke rozhodovanie.

Kycera

Asik,
a čo si tým chcel povedať? : D To, čo napísal Dr. Klucho je teória, nie je to chirurg a prax na Slovensku je taká, ako som napísala.

Kycera

@ Mate,
pomýlil si si to s obličkovými kameňmi, tie sa rozbíjajú ultrazvukom. Žlčník sa vyberá celý.

@ Bela,
ešte mi napadla jedna vec. Ak by si mala niekoho v poisťovni, mohol by Ti zistiť nejaké informácie.

mate59

V prvom rade záleží na zložení kamienkov, nie všetky sú vhodné na rozbitie.Kamene som mal 17 rokov,som si ich hýčkal,ale po náhlej kolike mi ich odstránili laparoskopicky.6 rokov som bez žlčníka a nemám žiadne problémy,ani obmedzenia.Ak ich máš a nerobia ti problém,netrpíš na koliky,nadúvanie,ťažkosť s trávením,tak si ich opatruj,Problém je ale,že kamienky môžu prederaviť stenu žlčníka a to by bola potom katastrofa.Je ale veľmi časté,že po drvení kamienkov ultrazvukom sa utvoria nanovo.Žlčník,ktorý obsahuje kamene nie je beztak funkčný.