Dobry den,potrebovala by som radu,ci robia litotripsiu zlcnikovych kamenov tj. ich rozdrvenie,vo fakultnej nemocnici Trnava. Ak ano,ako je potrebne sa tam objednat,pripadne kam treba volat? lebo na email nereaguju.Kedze nie som z TT ani blizkeho okolia potrebovala by som radu,kedze viem,ze tam maju na to nejaky specialny pristroj.Dakujem pekne
Zlcnik
Toto môžeš zistiť len v prípade, ak by si mala kontakt priamo na vyškoleného lekára z tejto nemocnice, keďže jediný prístroj sa nachádza len v Trnave. O tom, že takýto druh operácie robia, veľmi pochybujem, keďže je a priori určený na iné účely.
No ja by som chcela vediet,ci to niekomu skutocne aj touto litotripsiou robili,ci je to realne mozne a za akych okolnosti sa to vlastne vykonava. Skusala som uz aj ocistne kury, z internetu,pri ktorych a po ktorych mi nebolo velmi dobre a mam pocit,ze nemali ani nejaky ucinok,kedze som potom bola na sone a kamene tam stale boli/ +-1 Aj napriek tomu,ze som ich vykonavala spravne. Takze uz neviem,ze co s tym robit :(
Bela,
v poriadku, ja Ti rozumiem. Ty si ale nepochopila toto : "Cholangioskopom sa DÁ vykonávať aj litotripsia - rozdrvenie žlčníkových kameňov." Dá sa neznamená, že to aj vykonávajú!!!
Ak máš malé kamienky a nemáš iné problémy so žlčníkom, môžeš sa ich zbaviť bez toho, aby si oň prišla.
Viem,ze vsetci odporucaju vybratie celeho zlcnika,ale ja som na to este mlada.Pre mna to nie je len "zbytocny" organ a hladam aj ine sposoby,ako by sa to dalo vyriesit.Ved take vybratie zlcnika moze mat za nasledok neskor rakovinu hrub.creva alebo zaludka,kedze kyseliny z criev sa mozu vracat prave spat do zaludka. Pocula som o tej metode v TT tzv.cholangioskope(litotripsia),tak preto hladam niekoho,kto ma s tym nejake skusenosti. Tu je link: www.teraz.sk
Nie! Žlčník sa operuje, t.z. odstraňuje aj s kameňmi, buď klasicky alebo laparoskopicky.