zvyseny tlak, prosim o radu ! 19 rokov

Príspevok v téme: zvyseny tlak, prosim o radu ! 19 rokov
Michal3332221110

Dobry den zelam, ludia. Prosim Vas o radu, mam 19 rokov, a dnes v noci sa mi stalo nieco, co sa mi stalo este na na zaciatku leta a to to, ze som sa v noci prebudil a ako som sa posadil, chytili ma tocaky hlavy.Neboli vobec bezneho charakteru. Ako to trochu preslo, isiel som na wc. Tam som si musel sadnut tocila sa mi hlava. Zrazu som citil ako mi silno bije srdce, tak tazko, ale normalnou rychlostou. Od spodu som zacal vidiet svetlo az iskricky musel som sa sklonit. Cele telo sa mi triaslo od slabosti. Tlak som mal 130/95. Bezne pocas dna mavam od tych 130 cez 140 kludne az po 160/80 niekedy.doktorka kardiolog. Povedala ze to je vraj uz hypertenzia I. Stupna.Len to sa pytam lebo neviem ci aj taketo komplikacie mozu byt od toho sposobene. Preto Vam velmi pekne dakujem ak sa podelite o svoje rady ci dokonca skusenosti. Dakujem!
A este, ako zistim ci naaahodou nieje toto sposobene krcnou chrbticou? Dakujem. Pekny den.

Tomas12345

Tak michal ono RTG by ti malk dat odpoved na to ci to moze byt z krcnej chrbtici alebo nie. Este na tak napadlo že nemozes mat trebars zapal stredneho ucha ? Znamy to mal a tiez mal take tocaky hlavy a nevedeli mu to zo zakladnych vysetreni zistit až specialne vysetrenia.

michal333222111

Zdravim Vas. Dnes som mal tlak 155/82 ale ako spoznam ci to nieje z krcnej chrbtice? Nenapisal som to do textu ale vidietvam aj okrem iskier aj rozne elektricke flaky bielej, zltej ci nejakej fialovej farby. Obcas aj akoby muchy v roji. Dokonca mi niekedy piska v usiach. Mam sice svetlocitlive oci, ale take flaky vidievam napr pocas cvicenia, a pri roznej namahe. Krk som mal presetreny cez RTG, MRI pred rokom. Vsetko negativne vraj to nieje tymto sposbene. Tak ja neviem

Tomas12345

No tak ono vecsinou tie zavraty byvaju skor z nizkeho tlaku . Pil si vela v dany den ? Neudrel si sa v ten den do hlavy nemal si daky uraz hlavy ? Neuzivas nejake lieky alebo nefajcis ci nepijes alkohol ? Nebol si cely den zavrety vnutri, ak ano , tak si mohol mat skratka nedostatok kysliku kedze si bol cely cas zavrety v jednej miestnosti.

A mimochodom aky si mal pulz ?

Kycera

Michal,
BMI máš síce ešte v norme, ale na spodnej hranici. Mal by si pár kíl pribrať, vážiš príliš málo na svoju výšku, hrozí Ti podvýživa.

Kycera

Michal,
rozumiem tomu tak, že ž i a d n e lieky NEberieš, ani na tlak?! Neberieš ani výživové doplnky? Hmotnosť máš v poriadku, aj BMI ? Tlak ovplyvňuje aj správna životospráva - strava, pitný režim, šport, oddych,... Z toho, že si jednorázovo nameral vysoký tlak po tejto udalosti, netreba robiť kovbojku, spôsobil Ti to stres. Dúfam, že techniku merania tlaku ovládaš a pravidle ho meriaš, zapisuješ,...
Si mladý a Tvoj tlak by mal byť maximálne 120/81. Mal by si byť v dispenzári u kardiológa, kt. by mal zistiť príčinu Tvojho vysokého tlaku. Aké vyšetrenia Ti robili - Holter, vyšetrenie hormónov,...?

Jaja15

Ako písal Kýčera, tlak sa počas dňa aj noci mení. V noci sa prirodzene znižuje a nad ránom sa zvýši. Preto býva najviac mozgových príhod nadránom. Nebezpečný je práve ten spodný tlak, ktorý mal Michal 95-to už je veľmi veľa. Jeho šťastie je že je mladý a teda cievy má ešte v poriadku. Točenie hlavy, bolesť hlavy, slabosť - to všetko môžu byť príznaky vysokého ale aj nízkeho tlaku,ale nie vždy sa objavia tieto príznaky. Človek môže mať vysoký tlak kedykoľvek ani o tom nevie. Občasné zvýšenie tlaku počas dňa ak sa človek rozčúli alebo po námahe je ok,ak tlak ale vyskočí na takúto hodnotu(spodný 95)nadránom bez zjavnej príčiny, je to už problém a mala by byť už liečba.

michal333222111

Ahoj, tlak mam vyssi stale, po tomto incidente som si meral a mal som 130/95 ale to ma uz to tocenie scasti preslo ked som meral. Ale nefajcim ani nepijem ani ine lieky neveriem vobec.