zvyseny tlak, prosim o radu ! 19 rokov

Príspevok v téme: zvyseny tlak, prosim o radu ! 19 rokov
Michal3332221110

Dobry den zelam, ludia. Prosim Vas o radu, mam 19 rokov, a dnes v noci sa mi stalo nieco, co sa mi stalo este na na zaciatku leta a to to, ze som sa v noci prebudil a ako som sa posadil, chytili ma tocaky hlavy.Neboli vobec bezneho charakteru. Ako to trochu preslo, isiel som na wc. Tam som si musel sadnut tocila sa mi hlava. Zrazu som citil ako mi silno bije srdce, tak tazko, ale normalnou rychlostou. Od spodu som zacal vidiet svetlo az iskricky musel som sa sklonit. Cele telo sa mi triaslo od slabosti. Tlak som mal 130/95. Bezne pocas dna mavam od tych 130 cez 140 kludne az po 160/80 niekedy.doktorka kardiolog. Povedala ze to je vraj uz hypertenzia I. Stupna.Len to sa pytam lebo neviem ci aj taketo komplikacie mozu byt od toho sposobene. Preto Vam velmi pekne dakujem ak sa podelite o svoje rady ci dokonca skusenosti. Dakujem!
A este, ako zistim ci naaahodou nieje toto sposobene krcnou chrbticou? Dakujem. Pekny den.

Kycera

Michal,
tlak sa počas dňa a noci mení. Všeobecne platí pravidlo, že ráno je najvyšší a v noci najnižší. Takže to, čo sa Ti v noci stalo, bola normálna reakcia z prudkého zníženia TK. Vtedy musíš byť obozretný, pomaly meniť polohy a žiadne prudké pohyby. Fajčíš, piješ, berieš lieky na tlak?

Michal333222111

Ahoj, a s tymi istymi priznakmi? No neviem ja som spal teda aj spavam na anatomickom vankusi. Ja sa aj pamatam ze som lezal na pravom boku a ked som sa v noci posadil tak sa to zacalo tak ako som popisal vyssie. Dnes rano som mal tlaku 140/90 hned rano, necitim bolesti chrbta ziadne, cvicim na chrbticu aj. Takze netusim. Dakujem za reakciu

Kontrol0r

Ahoj 2 krát som to mal už aj ja ale keď som kus posedel prešlo to ale veľmi nepríjemné. Som to neriešil nejak, podľa mňa nejaká poloha zlá pri spaní.