Je depresia skutočne choroba?

Príspevok v téme: Je depresia skutočne choroba?
Silvyy

Myslíte, že depresia je skutočne choroba, ktorá súvisí skôr s genetikou, chemickou poruchou mozgu a nedostatkom serotonínu? alebo je to len čisto novodobá choroba moderných nešťastných ľudí, ktorí len nie sú spokojní so svojím životom a ktorá sa dá pozitívným myslením prekonať? Źe ak by človek prestal fňukať a zaoberať sa svojou psychikou, že to prejde?

nnnuuu

Ja si myslím, že depresia sú stavy, ku ktorým sa človek zvyčajne nejako prepracuje, napr. tým, že sa preťažuje, najmä psychicky. Potom už keď do toho niekto spadne, tak už nie je také jednoduché dostať sa naspäť hore. Tiež sa k tomu treba nejako prepracovať. Ten negatívny stav je stav, ktorý človeka limituje, a asi aj preto sa to označuje ako choroba alebo chorobný stav.

Mesačný princ

Podľa mňa je to z 2/3 zapríčinené životom daného jedinca a tým, čo sa mu aktuálne deje.

Ten zvyšok je genetika a nedostatok serotonínu, no aj ten nedostatok sa dá pri troške šťastia ustrážiť či zvýšiť. No človek musí mať opäť šťastie na ľudí.

Depresia nie je otázka ,,fňukania,, ale toho, že sú takí ľudia nešťastní, mnohí ani nevedia prečo, ale podvedomie pracuje. Minulosť, prítomnosť.....

Takže odpoveď je áno. je to choroba. Je to choroba ľudstva. Ľudia sú voči iným ľuďom veľmi ľahostajní a preto vznikla depresia!

Neurol

Myslim si,ze do istej miery je to povahova zalezitost,ale ze ked sa clovek snazi,tak si aj pomoze. Ale tiez ju mozu podnietit necakane neprijemne situacie a clovek,donedavna v pohode zrazu nie je schopny vidiet pozitivne.