Ahojte, sme s priateľom zasnúbení, svadba síce bude až za vyše roka, ale už je v pláne. Veľmi by som chcela so snúbencom bývať spolu, ale jeho rodičia sú proti tomu, pretože sú katolíci. Snúbenec už pracuje, ja ešte dokončujem vysokú školu. Ako to vidíte vy, ktorí ste z katolíckych rodín, ale aj všetci ostatní? Vedeli vám rodičia niečo takéto odpustiť, respektíve to prekusnúť?
Bývanie spolu pred svadbou
Netreba si brať katolíkov :P
Nebudes s nim byvat pred svadbou lebo si si vybrala slabocha. A ty sa s nimi darmo budes hadat, tvoj snubenec sa aj tak vzdy prikloni na ich strany a ty budes za tu zlu. Naco sa chces hadat s nimi ked on nechce s tebou byvat.
Spoločné bývanie pred svadbou je podľa mňa naozaj veľmi dôležité. Kým sme spolu s priateľom nemali vlastnú domácnosť, tiež sme chodili na množstvo výletov, dovolenky, kde sme boli nonstop spolu a všetko super fungovali. Keď sme išli spolu bývať, mysleli sme si, že nás už nič neprekvapí a bude to fungovať v pohode, ale spätne keď sa na to dívam, tak to hodnotím ako veľmi naivné. :-D Spoločné bývanie je úplne iný level, tam naozaj zistíš aký ten človek je, ako sa spolu dohodnete na fungovaní v domácnosti, domácich prácach, financiách a pod. Skús ho nejako presvedčiť, veď je dospelý, rodičia nemajú právo sa do vás starať. Keď budete mať deti, tiež si takto nechá skákať po hlave?
Nie je to zas svetova katrofa, je nam spolu super, vzdy sa vela nasmejeme, rada pocuvam priatelove pribehy, zazitky, co bolo v praci, proste nas spolocny cas si velmi vazim, takze sa na neho nedokazem za toto hnevat. Ale prave preto by som toho spolocneho casu chcela travit viacej, ked je na to moznost. Len fakt neviem ako to slusne vysvetlit rodicom, bez toho, ze by vznikla nejaka hadka a uvedomili si, kde su hranice, kedy mozu povedat svoj nazor, ale nemusi byt vzdy na 100% akceptovany.
No Majka, si silná ze toto vydrzis lebo byvat by ste mali spolu aspon si skusit ci si tak rozumiete v spolocnej domacnosti. Mozno ked zistia ze ste spolu uz spali tak vam to dovolia predsa ved vtedy to uz je jedno
Pan boh po svete dopustil uz take veci ze je to az k neuvereniu ze nejaky existuje.
Boli sme spolu aj na nejakych dovolenkach, vyletoch, vikendoch, chatach s kamaratmi, tak im musi byt jasne, ze uz sme aj tak velakrat mali moznost spolu spat. Na to sa nikdy ale nehnevali, ked sme takto niekam spolu isli, len prvy raz utrusili o tom poznamku, ze co sme uz manzelia, ked spolu chodime po vyletoch, ale teraz to uz brali normalne ked sme isli na tyzden na dovolenku len sami dvaja.
No to je prave to najkomickejsie, ze sex spolu mavame, to byvanie je v podstate len na taku pretvarku pred rodicmi. Skor to zacina byt take, ze ma stve kazda poznamka jeho rodicov a obavam sa, ze raz sa to uz vo mne nakopi a od nervov im velmi drzo vynadam. Ale stale sa drzim toho, ze su to predsa priatelovi rodicia, mal by si to hlavne on s nimi riesit, nechcem do toho zasahovat ja, aby som sa s nimi nepohadala, lebo predsa vlastnemu dietatu odpustis ked sa pohada s rodicmi, ale od cudzieho si to veru zapamataju. Velakrat som priatelovi otvorene povedala, ze chcem, aby sme spolu byvali aj pred svadbou a ze je to pre mna dost podstatna vec, na co mi vzdy odpovie, ze on sa snazi a ze mi nic nerobi napriek naschval a ze je mu to luto ked som kvoli tomu smutna, ale ze momentalne s tym nic nespravi.
A mali ste uz spolu sex ? Ak ano tak to povedz jeho rodicom tí budu zurit ale potom si povedia ze ked uz ste mali tak uz to je jedno a zite si spolu.
Btw rodicia nemaju co zasahovat do vztahu. Neznasam nieco taketo.
Ma uctu k rodicom a nechce im robit napriek. Tak si nimi necha kecat do zivota a bude zit presne podla toho jak mu to oni nariadia. Ked uz je dospely tak by mal zit podla seba a brat ohlad predovsetkym na zenu ktoru si vybral za svoju zivotnu partnerku. Uctu k rodicom moze mat aj bez toho aby skakal jak oni piskaju. Toto nie je jediny problem co riesite, tie sa budu postupne kopit a ty si s nim este uzijes.