Ahojte mam problem vo vztahu, teda skor je to moj problem ako jeho, ale ide o to, ze po 3 rokoch zacinam mat pocit, ze sme obaja prilis rozdielni. On je typicky rodinny typ co mu k stastiu staci mat pracu zenu postavit dom usadit sa a mat deti a spokojne dozije az do smrti, naopak ja takto svoj zivot nevidim. Som viac zamerana na budovanie kariery financne zabezpecenie cestovanie a rodinu a to, ze by som sa mala usadit este nechcem riesit. No momentalne sa to v nasom zivote blizi k tomu, ze by sme sa mali posunut dalej, ale ako ked kazdy chceme ine? Da sa to zosuladit prekonat? Ineho nechcem inac si sadneme vo vsetkom, ale nedokazem sa zmierit, ze nema ziadne ambicie, plany a nijaku ochotu na sebe pracovat a zlepsovat sa. Kvoli tomu sa potom len hadame, kedze mu to vycitam poradte co robit?
Moze to fungovat?
trivium .. súhlasím s príspevkom, sú povolania ktoré jednoducho sa nedaju spojiť s partnerským životom, alebo si len ludia namýšlaju v takych vzťahoch že maju super partnera, čo je blbosť, lebo ked niekto napríklad pracuje na druhom konci sveta obaja vyhlasuju na verejnosti že su zadaní, pritom sa vidia len 2x do roka...? to čo je za vzťah? pritom každy z nich šudi s niekym inym, ale na oko hraju to na
"šťastny pár"
proste ked mojim životným snom je byť vojačkou a bojovať v Afganistane alebo chcem byť letuška a lietať pre dopravnu spoločnosť v Saudskej Arábii a domov prídem raz za rok, tak aj napriek nechápavosti ludí "prečo?" "ako to?" "..taká pekná?" "...a nemáš frajera???" NO LEBO!!!
jednoducho si splnim karierne sny a frajera nemám.. a nemusím riešiť potom takéto problemy...
alebo sa zamyslím nad sebou, ked chcem frajera, to znamena manžel, rodina, prehodnotím svoje priority, zahodím karieru do smetneho koša a vydaj sa a maj deti a rob niekde predavačku v potravinách za 380€ ale budeš mať rodinu...
bud alebo... treba si vybrať,..
Žena , ktorá chce robiť kariéru, nech radšej ostane sama. Ano je taká doba, že mnoho žien je veľmi ambicióznych, buduje si svoju kariéru , ale vo vzťahoch potom môže očakávať len katastrofu ( skúsenosť v mojom blízkom okolí ). Ja nemám nič proti takýmto ženám , ale len pokial nezaťahujú do svojich ambícií partnerov , od ktorých očakávajú totálne podriadenie.
tu to máš pekne vystihnuté...
...
sú také typy ludí, ktorí ked maju 20 su spokojní furt su na tom jednom mieste, ked maju 30 ešte furt ho na tom mieste nájdeš kde bol ked mal 20, no a čo nás absolutne neprekvapí? ked má 40 predstav si že ešte stále je na tom jednom mieste a on je spokojný, prípadne šomre na život ale pre zmenu neurobí nič,..
ten tvoj partner bude asi taky isty...
nepíšeš kolko máte rokov, či máte prácu, bývanie, resp. či to tvoj partner zabezpečil ked chce tu rodinu...?
toto sú veci ktoré treba riešiť hned na začiatku vzťahu, ale pre ružove okuliare to ludia neriešia a potom prežiju roky vo vztahu ktory nema buducnosť, lebo ked si zlozia ruzove okuliare zistia ze kazdý z partnerov je rozdielny a kazdy chce niečo iné...
..tak si s sním sadni a porozprávaj sa s ním, povedz mu ako si to ty predstavuješ, kedy chceš deti ja neviem o 5 rokov. napriklad a dovtedy si užiť život, dovolenky, chceš vidieť svet, či chce byť súčasťou toho? alebo si radšej pojdete každý svojou cestou...
Bcn - lenže vy máte spoločnú víziu, zatiaľ čo tu sú rozdielne cesty a každý chce ísť inou.
Ja si myslím, že by ste sa mali rozísť, pretože nech už ustúpi jeden alebo druhý, aj tak to neskôr budete partnerovi vyhadzovať na oči. Samozrejme sa dá spraviť kompromis, ale budú musieť ustúpiť obaja...a tiež sme tam, kde sme nechceli byť.
Nebude to fungovať. Rob si kariéru a priateľovi daj voľnosť, nech si založí rodinu.
Som v nemom uzase, ake komentare sa k tejto teme objavili. Autorke: urcite je mozne najst kompromis. My mame s partnerom dohodu, ze este najblizsie dva roky pracujeme, cestujeme a setrime peniaze a rodinu neskor. Ja mam 27, priatel 31, ale obaja sme sa zhodli, ze si najprv splnime svoje sny, napr. Cestovat a vidiet svet a az potom si mozeme zalozit rodinu a usadit sa. Skus sa s priatelom uprimne porozpravat o tom, ako to citis a ake mas ocakavania, rovnako si vypocuj jeho nazor a urcite najdete spolocne riesenie.
Jedine rozchod, aj keby ste sa nerozišli tak ver tomu že za pár rokov bude ten tvoj ľutovať že s tebou ostal. Btw nikdy nepochopím ženy, ktoré si chcú budovať kariéru a nájdu si chlapa. Potom sú z toho len hádky a nakoniec rozchod. Kebyže chcem kariéru tak si určite nikoho nehladám.
Aj tak toho ako ženská s vtáčim mozgom veľa nedosiahneš, resp. máš veľmi malú šancu. Ak nechceš rodinu a tvoje predstavy o živote sú diametrálne odlišné od predstáv partnera, asi bude vhodné zvoliť rozchod a dať tak šancu partnerovi nájsť inú ženskú, ktorej požiadavky sa budú zhodovať s jeho požiadavkami, hoci je to taktiež málo pravdepodobné, nakoľko zo ženských sa stávajú bezdetné pseudokarieristky, pokúšajúce sa ovládnuť svet.
Asi bolo zbytocne cakat nejaku rozumnu odpoved ked vidim ake individua su tu v tomto case. Nie som zvedava na urazky a nemienim sa znizovat na uroven prispievatela a Mesacny princ tiez som sa nepytala ci by si so mnou bol ale na radu lebo to chcem riesit. Taketo komentare su zbytocne a kludne ste si ich mohli nechat obaja v hlave alebo kde vznikli