Chcem sa spýtať včera o 15 tej som sa priotravila paracetamolom do jednej rána som zvracala, problém je ze už vyše 3 týždňoch nezvládam jest tuhú stravu, čiže som na tých džúsoch z lisované ho ovocia, zeleniny, niekedy nič = posledné 3 dní napr, teraz mi priateľ dal piť solmukol a čierne uhlie lebo to pôsobí ako protijed na látky, zjedla som tých tabletiek asi 25/30., lenže mne je na vracanie a mam bolesti brucha je nutné ísť na výplach? A do nemocnice?
Otrava paracetamolom
Som už v druhej nemocnici, čakám na ďalšie výsledky a odkopli ma s tým ze tu nemám trvaly pobyt že mám ísť do inej nemocnice :)
Čakám na výsledky krvi, takže uvidím
No občas človek spraví hlúposť, z jednej strany som chorá a z druhej vyčerpaná psychicky, jedno z druhým, plus obrovský nápor stresu a ja p labilna hneď všetko vzdam :( ten solmukol vraj je tam látka co neutralizuje jed co vytvára paracetamol..
orchidejka, kedysi som zachytila, že pracuješ v lekárni. Ak si sanitárka, tak tvoja nevedomosť je v poriadku, ale ak si laborant alebo nebodaj(!) lekárnik, tak by si mala vedieť takú základnú vec, že N-acetylcysteín regeneruje sulfhydrylové skupiny v pečeňovom glutatióne, čím obnovuje jeho činnosť. Druhá vec je však to, že Solmucol obsahuje toho N-acetylcysteínu príliš málo, aby pomohlo 1 balenie, hoc i užité celé naraz, na reneneráciu pečene pri otrave paracetamolom.
Zakladateľka témy je, dúfam, už v nemocnici a snáď neskončí na čakačke na transplantáciu pečene.
ja zase nechapem naco ti dali v lekarni solmucol. to cierne uhlie je fajn, najlepsie by bolo carbotox pri intoxikacii ale presne ako ti radili nizsie, smer pohotovost.
tiez by ma zaujimalo, preco si uzil/a tolko toho paracetamolu.
Prosím ťa, prečo si to spravila?
A meriam 163 a z tých 70 je veľa svalovej hmoty, lebo som aktívne cvičila.... Hm
Mam tak do 70 kg
A ďalšia vec je koľko sa mi toho na prázdny žalúdok vstrebalo od tej 3/4 do večera do 22 keď ma prinútil vypiť mlieko lebo ma len napínalo ale nič zo mňa nešlo... Proste, pôjdem sa osprchovať a pôjdem do nemocnice.. Určite vedia podať efektívnejšie to anti liečivo a postupovať odbornejsie ako laik....ked pôjdem nič nestratím, nepôjdem, tak už môžem ísť vážne do riti po 4 dnoch
Koľko vážiš? Smrteľná dávka paracetamolu je 125 mg/kg živej hmotnosti, ty si prijala 12,5 až 15g paracetamolu, čo je smrteľné pre osoby pod 96 až 120 kg (sú to údaje nie veľmi presné, veľa spraví liečba a každé telo je iné). Potrebuješ ísť do nemocnice..