Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otrava paracetamolom

Príspevok v téme: Otrava paracetamolom
Zoeeey

Chcem sa spýtať včera o 15 tej som sa priotravila paracetamolom do jednej rána som zvracala, problém je ze už vyše 3 týždňoch nezvládam jest tuhú stravu, čiže som na tých džúsoch z lisované ho ovocia, zeleniny, niekedy nič = posledné 3 dní napr, teraz mi priateľ dal piť solmukol a čierne uhlie lebo to pôsobí ako protijed na látky, zjedla som tých tabletiek asi 25/30., lenže mne je na vracanie a mam bolesti brucha je nutné ísť na výplach? A do nemocnice?

Zoeeey

No fakt mu to povedal, len on mu podľa mňa nepovedal, že to bolo o 15 a ze koľko toho bolo, on si možno myslel ten lekárnik, že ne moc, ale začínam mať triašku tak neviem, rozmýšľam ze idem do nemocnice, že mi spravia pečeňové testy a na základe výsledkov, budú vedieť, tiež si myslím ze keď to nechám tak umriem

philips

Zooey, neverím tomu, že v akejkoľvek lekárni povedali niečo takéto, toto by si na tričko nezobral absolútne nikto, keďže tu ide o život. Viem, o čom hovorím, o intoxikácií liečivami som písal seminárnu prácu na 54 strán, z čoho cca 20 bolo venovaných len paracetamolu, keďže je to najčastejší voľnopredajný liek, ktorý spôsobuje (ne)úmyselné intoxikácie. Ak chceš prežiť, tak choď do nemocnice.. Ináč je vysoké riziko tvojho úmrtia.

Kycera

Philips Ti poradil správne!!!

Ak si užila viac Paracetamolu ako je prípustné, musíš OKAMŽITE vyhľadať lekársku pomoc, a to aj vtedy, ak nie by si nemala žiadne príznaky predávkovania. Predávkovanie paracetamolom môže totiž spôsobiť závažné poškodenie pečene, dokonca aj jej zlyhanie. Medzi príznaky predávkovania paracetamolom patrí nevoľnosť, vracanie,... Môže sa o.i. vyskytnúť aj bezvedomie.
Nuž ale, ak sa chce človek vyhnúť pobytu na psychiatrii, potom koná tak ako Ty...

Zoeeey

Priateľovi v lekárni povedali ze keď som o 22 vracala, také ze stačí aj ten solmukol prášok a ze čierne uhlie.....

philips

Chceš mi povedať, že si zjedla 25-30 tabletiek paracetamolu za 1 hodinu?
Smer nemocnica, potrebuješ okamžite podať protijed, ináč ti zlyhá pečeň, neexistuje nič ako "priotrávenie sa paracetamolom", ten ťa rovno zabije. Najprv ti bude zle, potom sa to prechodne zlepší a nakoniec ti zlyhá pečeň. Takže, smer nemocnica!