Chcela by som sa opýtať, že či po narodení drobca bude môcť byť priateľ zapísaný ako otec dieťaťa. Máte s tým niekto skúsenosti?
O 3 mesiace budem mať 17 priateľ má 23 pravdepodobne som tehotná
A ja som tu napísala "blbosť". Je to § 91 odsek 3 Zákona o rodine č.175/2015 Z.z. v znení neskorších noviel.
Hanbi sa, ja by som ti dala....
Máš pravdu, napísala si to "blbo". Nakoľko je autorka maloletá, tak má LEN túto možnosť :
"Súhlasné vyhlásenie môže urobiť IBA pred súdom (§ 91 ods. 3 zákona č. 35/2006 Z.z.)!!!
som to blbo napisala.. pred narodenim sa to da vybavit na okresnom urade, po narodeni tiez a ak by si to otec rozmyslel a nesuhlasil, tak po narodeni dietata sa mozes domahat urcenie otcovstva na sude. priezvisko je druhorade, to sa da zmenit na otcove aj dodatocne.
obavam sa, ze sa nevyhnes tomu, aby si to riesila spolocne s tvojim zakonnym zastupcom :( ... otcovstvo vies vyriesit v priebehu celeho tehotenstva alebo aj potom, aj po dobrom, aj po zlom. Po dobrom to vybavis na matrike na miestnom obecnom/mestskom urade - musite prist obaja (+tvoj rodic) s obcianskymi a spisete tam zapisnicu. a po zlom to vybavis na okresnom sude podla toho, kde byvas. Plati: kym nie je urcene otcovstvo, meno sa zapisuje po matke. na priezvisku sa mozte akokolvek dohodnut, to nie je dolezite. avsak kym nie je uznane otcovstvo, nie je narok na vyzivne. len pozor, otca uz z rodneho listu nevymazes a jeho priezvisko odtial dostat je tiez skoro nemozne. a svadbu by som vobec ...
keby sa toto stalo mojej dcere asi by som ju prerazila.... bez penazi bez byvania bez odpracovanych rokov dieta...
Vsak sa mozte zobrat, aj ked mas len 17. Co na tom? Poziadate o vynimku a bude a dieta sa narodi uz do kompletnej rodiny a s priezviskom tvojho muza a aj s tvojim uz teda. Za komunistov sa takto vydavala kazda druha a co?
Dostala si nesprávne informácie. Na to, aby bol Tvoj priateľ zapísaný ako otec dieťaťa, NESTAČÍ uviesť jeho meno a priezvisko!!!
Takéto slovíčka používajú zväčša puberťačky na škole, tak sa ťa pýtam: Úlohy máš už hotové ?
Pavel y-si prišiel vyhoniť :D