Ahojte, mám jeden problém.. rada by som išla za vojačku, ale nosím okuliare :(.. telesne som zdatná, som zdravá, nemám žiadnu alergiu, ale nosím okuliare, teda šošovky, dioptrie -3,5, lenže podmienkou prijatia je, že nesmiete mať viac ako -3. Mám 17, môže sa mi ešte zrak napraviť ?
Pomoc
mesačný ale ona 10-12 rokov času nemá,... do armády do polície je vekové obmedzenie do 25rokov.
a na to že má iba 17 ma priliš silne dioptrie už,... -čím skor riešiť,
ja teda nepoznám nikoho kto by nosil okuliare "chvílu" a zrazu by mu oči vyliečili...
okuliare nie su liečba...!
práve naopak...! zrak sa len zhoršuje a čím dalej tym mensia šanca sa dostať na operáciu,... arieš čím skor lebo čo viem tak od 4 dioptrii sa už tušim op neodporuča ze to uz nema vyznam,...
kontaktne šošovky ti zlepšuju zrak??? asi ťažko..
len ked ich máš v okčiach... rovnako funguju aj okuliare... a ked mas iba 17 a máš "už" -3 , tak rieš operáciu, prekonzultuj so svojou očnou lekárkou,...
ja som bola koli vodičskemu na očnom a mám 28r. a -0.5 a -1
ale nevnimam to, okuliare nechcem..
a nahodou mi dala Dr. otázku či nechcem byť vojačka alebo policajtka ze musia mať 0 . ja že nieee :-D
ja okuliare nechcem, nastastie vidim , v bežnom živote nemám problem, som povedala aj Dr. že ked zle bude a budem mať -2 pojdem na laser...
Odmala som chcela slúžiť vlastni :)
Zlepší sa to teda dlhodobým nosením okuliarov ?
Asi skor ta laserova operacia by prichadzala do uvahy, pokial by sa to teda pri dlhodobom noseni okuliarov nezlepsovalo. Hlavne drzim palce a nevzdaj sa svojho sna!!! Je pekne, ze na Slovensku mame odvazne zeny, ktore sa chcu uberat tymto smerom :)