Zdravím Vás,
mali ste podobný problém ako ja?
Roky som mala pri partnerovi pocit, že ma pri ňom bolí hrdlo, škriabe ma v ňom, nechápala som, prečo. Lekári tiež nechápali, čo je so mnou, chronický zápal hrdla, vkuse ma bolelo v krku, škrabalo. Nakoniec sa to tak vyvrbilo na zač. roku 2017, že mibola diagnostikovaná mykoplazma pľúcna,
anti mykoplazma pn IgA 1,53 pozitívne ( nad 1,1 je to už pozitívne)
S anti mykoplazma pn. IgM 1,6 pozitívne
S anti mykoplazma pn IgG 18,8 -hraničné
Chlamydie- negatívne uplne
Z krvi všetko iba
Lekár povedal, že mám zvýšené mykoplazmy, dal mi na tri týždne azitromycín, vybrala som to. Po kúre znova mi bolo zle, partnera vtedy tiež bolelo hrdlo, aj hlava. *Skúsili sme teda požiadať Mudr. aby mu vzala mykoplazmy. Hodnoty nasledovné:
ycopl. pneum. IgA ELISA 58.5 >> (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum. IgG ELISA 138.1 >> (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum.IgM ELISA 1.00 >> (0.00 - 0.89)
Podľa mňa skutočne vysoké hodnoty !!! akútnu mykoplazmu mal, podľa týchto výsledkov, ak sa nemýlim hoci nie som zdravotník.
Dali mu teda tiež na tri týždne azitromycin. Vybral atb. Stav sa mu zlepšil.
na kontrolných odberoch v apríli mal ale podobné výsledky. ešte viac mal IgA pozitívne aj IgG. Lekár to uzavrel, že to je bežný nález, že to už dalej netreba riešiť, že to má stále z klimatizácie( v ktorej pracuje nonstop).
nechce zmeniť robotu.
Kedže mne bolo stále v máji zle a pobolievalo ma hrdlo aj uzliny- následne daná doxyhexal na tri týždne u mňa, partner sa už neliečil. vybrala som aj dávky imunomodulátorov- ribomunyl, imunor.Mám pocit, že sa mal aj on liečiť, lebo stále mi to prenáša.
leto sme prežili OK, bolo nám fajn, necítila som nič zlé. Prišiel oktober 2017 teraz, a ja začínam cítiť to isté, čo vtedy na zač. roka- uzliny bolia, infekt hrdla, červený nosohltan, bolestivé hrdlo, ktoré po ničom nechce prejsť. Na kontrolný odber na mykooplazmy idem az v decembri
nechcem vkuse brať ATB, nechcem aby ma vkuse boleli uzliny a cítila sa malátna a chorá, nedá sa tak existovať. Čo máme robiť ?
Nechcem sa pasovať za doktora,ale nezdá sa mi prístup jeho všeobecniara normálny, že uzavrie, že také vysoké hodnoty ako mal partner, že sú normálne. Ja som mala oproti nemu " nič", len mierne zvýšené, partner to má vo veľkom podľa mňa a najmä chronické.
Prosím Vás, čo máme robiť už ?zažili ste to aj vy ?tento pinpongový efekt?
Ale napríklad teraz partner nemá absolútne žiadne problémy, je zdravý a ja som KO. Jeho hrdlo ani uzliny nebolia, merci za vaše odpovede.