Ahojte, chcem sa len spýtať, viete mi povedať či nejakým sposobom škodia elektronické cigarety človeku v prípade, že náplň neobsahuje nijaký tabak.. teda človek inhaluje a exhaluje iba vodnu paru s nejakou prichuťou.. Chcel by som si ju kúpiť len na priležitostné fajčenie, kedže k normalnym cigaretam mam odpor.
Ďakujem za odpoved :)
škodia elektronické cigarety?
skodia! ved su to cigarety, pre clvoeka nie je vobec prirodzene vtahovat do pluc nejaky dym
Kazda cigareta je skodliva :)
Dobrý deň, doporučujem si prečítať článok: Používanie elektronických cigariet je približne o 95 % bezpečnejšie ako fajčenie. Je to najnovšia správa od Anglickej vlády. Článok je na: www.vaprio.sk
Diky za odpoveď, len moja otázka bola, či škodia v prípade 0mg-oveho obsahu nikotínu nejakym sposobom, povedzme si otvorene, co dnes neskodi, berme do uvahy len reálne riziká :-)
Osobne si myslim ze urcite ano. Cigatery pred tym neboli take svinstvo ake su dnes.
Elektronicke obsahuju
propylenglykol (existuju aj verzie pre alergikov, kde je propylenglykol nahradeny rastlinym olejom)
glycerol
nikotin (su aj varianty bez nikotinu) –mnozstvo nikotinu sa uvadza v miligramoch na jeden mililiter,obsahu nikotinu (od 0mg – 24 mg).
aromatické látky (většinou potravinarska aroma, alebo specialne pre elektronickou cigaretu vytvorena aromata tabakovych prichuti) receptury dalej mozu obsahovat menšie % vody, alkoholu a organických kyselin.
Osobne sa prikladam ze ano moze skodit.