Tehulky / mamicky ako ste vedeli, ze ste uz pripravene na materstvo?

Príspevok v téme: Tehulky / mamicky ako ste vedeli, ze ste uz pripravene na materstvo?
dominika-domca

Ahojte, ako ste vedeli/co ste citili, ked ste uz boli pripravene na materstvo?

Lebo ja si poslednu dobu vsimam, ze som sa dost zmenila. Volakedy som chodievala kazdy vecer von s kamoskami, na diskoteky, sadnut si, no dnes si uz neviem spomenut, kedy naposledy som bola takto "mladicky" vonku... Je tomu uz snad aj viac ako rok... A uz dlhsiu dobu rozmyslam a predstavujem si ake by to bolo mat vlastne babo. Vsimam si cudzie babatka, ked ich niekde stretnem. Chvilu sa uz citim uplne pripravena, no potom ma prepadne strach z tehotenstva/porodu a hlavne tej zodpovednosti, ci by som to zvladla sa postarat o take malicke, ci by som vydrzala to nocne vstavanie a plac a vsetku tu opateru. Uplne sa to tak vo mne bije. Asi to mam este nechat tak, ci je to normalne?

Pre rypacov: snubenec chce babatko, dokonca s tym prisiel sam ako prvy a uz davnejsie... o mesiac sa budeme brat, tak sa stale pohravam s myslienkou, mu navrhnut, ze by sme sa mohli pokusit o babo...

gastanko2016

my s manželom sme vedeli od začiatku, že chceme rodinu. Už sme boli "vybúrení" a mali sme už aj čo to precestované. Tak isto sme mali aj zabezpečené bývanie a manžel dobrú prácu, aby nás vedel uživiť, kým budem na materskej.

Odpoved4

Tak ja som velmi tuzila po dietatku uz od skoncenia strednej, potom som spoznala teraz uz mojho manzela a on bol tiez velmi rodinne zalozeny, takze sme mali do roka a pol svadbu a hned na to som otehotnela :) bol to ten najkrajsi den v nasom zivote :) potom prisiel este krajsi, ked sa mala narodila.. ani raz som pocas toho obdobia nezavahala, ci mat alebo nemat babo :)