Sklena vata , kusanie koze uz 5ty den

Príspevok v téme: Sklena vata , kusanie koze uz 5ty den
Twink

Zdravim, vo stvrtok sme prenasali nejake sklene izolacie, absolutne som netusil ze co z toho budem mat, je uz odvtedy 5 dni ale mna stale skrabe koza uplne vsade, samozrejme som sa osporchoval a umyl veci ale zda sa mi ze to vobec nepomohlo. Dnes som sa znovu osprchoval tentokrat studenou vodou a trochu som si kozu vydrhol s kefou, ale stale to neni ono a picha to. Najviac sa obavam tych veci co som mal na sebe,m neboli najlacenjsie. Zleze to zo mna vobec niekedy? A co z tych veci?

Brat to takisto prenasal, nemal rukavice ani nic ale jeho uz davno nic nepicha tak preco ma po tolkych dnoch stale kuse koza, je to neprijemne, pripadam si ako keby som mal na celom tele blchy.

Marek_007

Som zistoval, ze co si mam dat na seba....aby sa mi nestalo to co Twinkovi...a tu je to vsetko napisane: www.oblecsadoroboty.sk ...musis mat oblek, rukavice, vsetko...mozno vam to pomoze nabuduce...

Vsdyjvf

Ahoj, prestalo ta to svrbiet? Ak ano, kedy? Stalo sa mi to iste, len som to prenasala a zametala, neprestava to ani po vyse tyzdni...

Biela Kobra

Kýčera ti dobre radí. Nedrhni sa, lebo si to vtláčaš hlbšie do kože, ktorá sa snaží kúsočky sklene vaty vypudiť. Neviem, či ti je jasné, o čo ide: Určite si už mal niekedy zadretú drevenú triesku. Tá bude vadiť, kým ju telo nevypudí (t. j. vyhnisá), alebo si ju nevyberieš sám ihlou alebo pinzetkou. Teraz máš v sebe stovky, možno tisíce mikroskopicky tenkých úlomčekov skla, ktoré nemáš ani šancu vidieť, pretože je to sklo, ale zato ich dobre cítiš. Telo sa ich postupne zbaví samo, čo môže trvať dni až týždne. Ak si to budeš drhnúť, tak si ich len tlačíš hlbšie a môžu ti tam zarásť.
Medzitým by som dala na nižšie uvedené rady a išla za lekárom, aby ti predpísal Alerid alebo nejaké iné antihistaminikum.
Ináč toto nechápem, kedysi sa zatepľovalo len sklenou vatou a ľudia boli viac uzrozumení s tým, že sa nesmie dostať do kontaktu s kožou a nebodaj vdýchnuť. Dnes sú materiály rôzne a ľudia nie sú naučení, že pri práci so sklenou vatou treba dodržiavať prísne opatrenia - ono to síce je vata, ale tvorená z mikroskopicky tenkých sklenených vlákien, ktoré sú krehké a pri dotyku sa lámu. Ten, kto vás na to neupozornil, je poriadne nezodpovedný.
Oblečenie oželieš a nech ti ani nenapadne, aby si si to na seba ešte niekedy dával.

Kycera

Cariboo Ti správne určil diagnózu, prejavila sa u Teba kontaktná kožná alergia. Ochladzovanie studenou vodou pomáha, drhnutie však nie, pretože si tie miniatúrne kúsočky vtláčaš hlbšie do tela. Takže neškriabať, nedrhnúť a ak to nevieš vydržať, tak potom zájdi k lekárovi, kt. Ti prepíše antihistaminiká,... Tie si môžeš kúpiť aj v lekárni.
No a druhýkrát sa riaď radami Mesačného princa.
Ty na rozdiel od brata máš citlivejší organizmus, budeš alergik, tak si na seba dávaj väčší pozor. A buď rád, že Ti to nezasiahlo oči alebo pľúca. Pri manipulácie s touto vatou sa má používať aj respirátor. Oblečenie môžeš vyhodiť.

Kaido

Zas ma kuse cele telo nechapem pred par hodinami som sa sprchoval studenou sprchou vydrhol som si kozu a akoby nic, mam taky pocit ze to budem mat v kozi do konca zivota.

despacito

Najhorsie je ta stara sklena vata co sa pouzivala kedysi, je to brutalny humus material sa to zapichne vsade male ostre kusky a potom to skrabe aj niekolko dni co sa tyka novych materialov teda mineralne vaty tak tiez trocha drazdia ale nie az tak ako popisujes zateploval som strop z knaufom a bolo to v pohode.

Mesačný princ

Nerozumiem prečo ľudia pri práci nepoužívajú ochranný odev a idú prenášať takýto materiál v značkových veciach.

Neboj, nie si sám...vidím to všade. prácu bez okuliarov, ochrany uší, tela, hlavy...atď

ľudia sú nepoučiteľní.
Nabudúce si to zapamätáš, pretože na oblečení to najskôr ostane navždy.

Twink

No ok a kedy ma to nebude uz svrbiet ved uz je 5 dni od toho, aj keby som mal alergiu uz sa tohto materialu nikdy v zivote nechytim ani v ochrannom obleku.