Ahojte..zaujímali by ma názory tých, ktorí mali s týmto problémom osobnú skúsenosť...Mám pocit, že som vyrastala v rodine kde som bola ľúbená opičou láskou..teda hlavne moja mama, sa ma snažila prehnane ochraňovať a robila za mňa všetky rozhodnutie, plánovala mi život..boli sme výborné priateľky a mali medzi sebou dôverný vzťah až kým som sa nezačala v dospelosťi proti niektorým veciam búriť...vtedy sa začali moje hádky s mamou a bolo to veľmi kritické a ťažké
Strašne som duševne trpela..napokon som odišla z domu, a s mamou sa vieme po telefone úžasne porozrpávať..máme dôverný vzťah no ked prídem domov príde nejaká hlúposť mama vybuchne a stačí že na mňa trochu pokričí mňa to veľmi veľmi zraní...
Napadlo ma, či by ma to nezraňovalo menej, kebyže s ňou prestanem mať dôverný vzťah, budem jej menej volať a budem ešte menej chodiť domov..
Nechcem byť k nej zlá ani jej ublížiť..ale trpím tým..Možno je to moja vina, normálneho človeka by asi tak nezranilo že rodič na neho občas vybehne, alebo trochu pokričí.....mňa to zrańuje až príliš (niekedy tak že celú noc nespím a tu niečo nesedí) Proste vždy ked prídem domov je to sprevádzané týmto...
Dalo by sa s tým niečo robiť alebo ? Bude to drsné a neúctivé kebyže sa aj takto duševne od mamy odpútam? často mi robí výčitky že som sa vzdialila od rodiny, že som proti rodine a myslím, že rodina mi chce zle..že som sa od nich odrezala, ale že človek nemôže fungovať bez rodiny že rodina je na to aby si pomáhala td..
Ja si nemyslím že rodina mi chce zle..ale zraňuje ma to správnie, hoci neviem či objektívne mám na to dôvod...
Pravdou je že mamka za mňa chce často aj všetko vybavovať riešiť hoci už mám naozaj dosť rokov....a neviem..
cítim sa akosi neslobodne vo vzťahu k nej..mám chuť to celé preťať a nechať na čisto formálnej úrovni...ale nebude to odo mňa podlé?
Proste sa bojím, že mi začne robiť výčitky ako som mohla tak preťať náš blízky vzťah že ju už nemám rada atď..no neviem to tak rozlíšiť, či to moje prežívanie, zranenie a to čo chcem urobiť je celé ok..
Asi zložito napísané, ale pomohol by mi niekto kto mal s takoutou ochranárskou výchovou osobnú skúsenoť.
Bola by som veľmi vďačná..a ak ste našli cestu ako z toho von