hypnoza

Príspevok v téme: hypnoza
patina

Dobrý večer. Prosím vás o radu. Som v magisterskom štúdiu. Mám ale jeden velký problém, ked mám niečo na hodine povedať, alebo na skúške začne sa mi triasť telo, nemôžem povedať to všetko čo som sa naučila. Som vo velkom strese. Rok som mala prerušené štúdium, pracovala som, učila deti a v práci som nemala problém. Ako mám zvládnuť všetko bez stresu, bez trasenia. Čítala som na internete, že by mohla pomôcť aj hypnoza, alebo nejaký psycholog. Neviem či je to nejaká trauma zo základnej školy a teraz to prepuklo. Dakujem za každú radu.

Kubo11

patina:
Mohli by ste napísať ako ste sa s vaším problémom vysporiadali? Čo vám pomohlo a pod. ?

EVA111:
Neviem či je vhodné psychické problémy deliť na "len porucha" a "vážny stav". Keď sa dá nejaký problém odstrániť terapiou tak budem doporučovať antidepresíva ? "hypnoza sa pouziva len vynimocne vo velmi vaznych stavoch" - to ste kde čítali (počuli)? 30 rokov študujem hypnózu ale toto som sa nikde nedočítal a podľa mojich skúseností hypnóza je vhodná práve na "len poruchy" - napr.bolesti rôznych typov, tréma, neistota, nedostatok sebaovládania, dermatologické problémy, zníženie stresu, strach z pôrodu alebo strach z ošetrenia zubov.

EVA111

Triaska je uskost, taka silna, ze telo nevie inac reagovat ako trasom, chvenim, zavratmi, vracanim. Lieci sa to Escitilom a Autogennym treningom. Nemozem citat co tu pisete o hypnoze, hypnoza sa pouziva len vynimocne vo velmi vaznych stavoch..toto je len porucha, nie vazny stav, aj ked neliecene to prec nejde..Kazdy by rad len tu najlahsiu cestu:-)))

Kubo11

Nájdi si hypnoterapeuta, on Ti ten problém pomôže odstrániť.
Alebo skús autohypnotické cvičenia, ale toto je zdĺhavejšie a výsledok neistý.

nnnuuu

Divočina, najmä tú piatu a šiestu večeru treba vynechať, tak mi to odporúčal môj kardiológ, lebo sa mu moje srdiečko nepozdávalo. Asi už umriem Divočina, tak sa maj a chcel by som poďakovať najmä svojim rodičom, žene, synom, babke a dedkovi za to, že ma podržali a že ešte žijú, že to prežili! A tiež aj tebe za priazeň!!!

divocina1

taka hypnoza alebo aj regresna terapia je fantasticka vec :-) ze sa da tak aj schudnut som pocula..no nic musim to ist vyskusat snad je to lacnejsie ako liposukcia lebo uz to vazne potrebujem :-) ale dneska som nejedla po siestej siestu veceru pokrok :-)

medikamentus

Ak ta to aspon trochu upokoji, tak takymto problemom trpi odhadom snad kazdy treti clovek.
Isiel by som na sedenia k psychologovi /mas narok na bezplatne udajne/, ten, ak ti celkom
nepomoze, tak ta urcite nasmeruje.
Mozno aj keby si si mala zaplatit terapiu, skupinovu terapiu alebo tak.. Skus aj o tom
co-to precitat a nevdavaj to.