Dobry den,
prosím o radu zdravotníkov, alebo tých,co s tym robia a poznaju....
može sa zvysiť davka lieku doxycyklin(doxyhexal) zo 100 mg za 24 hodin( 1 tableta denne 100 mg prave uzivam uz tretí den),na 2 tabletky za den? (100+100 mg rano a vecer ?)lebo nezabera mi iba 100 mg za den.
Na jar som jedla na zapal moc. ciest a na mykoplazmu pneumoniae doxyhexal tri tyzdne 100 mg rano, 100 vecer,(tj. 200 mg za den) ostali mi este tri krabicky,tak som si ho nasadila aj teraz bez toho,aby lekar o tom vedel teraz, ked mam zas zapal mechura, lebo nechcem byt PN zase, a dala som si iba to,co pisu na letaciku 100 mg za 24 hodin. Lenze vobec to neprechadza, bolesti mechura a pichanie mam stale, mozem si teda zvysit davku,na 200 za den, ked uz tri dni jem iba 100mg ? nemoze sa mi nieco stat?
Planujem to brat tyzden..cize este 4 dni(do piatku by som to mala brat,ale po 200mg chcem), nic sa mi nestane ?dakujem za nazor !prosim iba ti,co sa v tom vyznaju.
moze sa zvysit davka atb v priebehu liecby?prosim zdravotnikov aby odpovedali
Ahoj kludne mozes brat 200mg denne pri silnych infekciach sa davka zvysuje kedze 100mg nepostacuje.
Keď si to myslíš.. A buď si istá tým, že mám o tomto podstatne väčšie informácie ako ty.. Robili ti kultiváciu moču? Kultiváciu moču sexuálnemu partnerovi?
chod na chlamydie.info, tam ti poradia, zdruzuju sa tam chronici.... a mal som pravdu, tych sasov tu si nevsimaj, houno vedia a mudruju... liecis sa sama, ani sa ti necudujem, drzim ti palec silno
Ak liecis mykoplazmy pneumn, tak tie ATB rozhodne navys !!!! A ak ich mas na mesiac tak to ej kurva malo, mykoplazmy, chlamydie, borelie su najvecie svinstvo a ked sa zle v poc. stadiu vyliecia nie preliecia !!! tak si koledujes o poriadny pruser...
akoze toto su rady?? naco som sem vobec pisala!! cistit mi zaludok ako nejakemu decku ze si vzalo cukriky,co nemalo!! ja najlepsie viem, co si mozem k svojmu telu dovolit,a co nie si myslite ze ludia ini si tiez nedavaju atb ???ked maju poruke doma,a hrozne bolesti???ja mam chronicke zapaly moc. mechura,a to su take bolesti,ze by ste sa po stenach skrabali ,moji mili a nie mi tu cistili zaludok ako krepe!!! bola chyba sem pisat...ale nic to, clovek sa sam uci na vlastnych chybach....MNA NEDOKAZU LIECIT !! a takych slovnych invektivov na moju adresu, ze som sprosta, sa spamatajte..kultura naroda je teda genialna vazne,len co je pravda !!! nadavat druhym...to svedci o urovni..
uz rokytak mi neostava nic ine, iba samoliecba...a polemizovat o tom, odkial mam atb a ci som si skratila nejaku liecbu je choreeeee...lebo som si nic neskratila,ale jednoducho tie ATB mam..(a pomimo toho, su vselijake stranky na internete, kde sa daju zohnat atb samozrjeme nacierno,ale daju a full takze mi tu nerozpravajte dristy o nejakej predoslej zlej a kratkej liecbe, vzdy som vsetky lieky poctivo dovyuzivala)...
diky za rady fest ..tak ma nasrali,ako este nikdy !!!
Hlavne aby si sa v tom vyznala ty sama a neriskovala svojvolné nasadenie si ATB, ktoré ti zostali z predošlej liečby. Zrejme si nevybrala celú dávku čo ti predpísal lekár, možno si liečbu ukončila skôr, akonáhle sa ti trocha uľavilo, ale to vieš najlepšie sama. Preto jediné čo môžeš urobiť je zájsť znovu k lekárovi , nech ti predpíše iné lieky. Určite ti nepredpíše tie isté ATB, lebo on nevie, že si celú dávku nevyužívala a preto si bude myslieť že ATB nezabrali. Neriskuj, nenič si zbytočne zdravie.
He-he, nema chronicky zapal, liecit sa moze sama, ale nie ATB-ami! U lekara nebola, liecbu nemala naordinovanu! A vobec, nemusi sa jednat o zapal mocovych ciest, ale o iny urologicky problem. Problem moze byt aj gynekologicky, moze mat iny druh bakterie, na ktory tieto ATB nezaberaju.
nemusi byt sprosta, moze mat chronicky zapal a lieci sa sama, ako to robi milion ludi, lebo jej hovno pomaha naordinovana lecba
Milá autorka témy, prepáč, že ti to poviem takto narovinu, ale si totálne sprostá.. A prečo? Lebo, ak ti ostalo tak veľa toho ATB, tak niekde nastala chyba v pôvodnom dávkovaní.. Zrejme si ukončila liečbu, keď sa ti zlepšil stav a nie vtedy, keď si mala a teraz znášaš následky - tj nevyliečila si sa a vytvorila si si namiesto toho v mechúre baktérie rezistentné na danú účinnú látku, za čo ti všetci veľmi pekne ďakujeme..