Dobry den,
prosím o radu zdravotníkov, alebo tých,co s tym robia a poznaju....
može sa zvysiť davka lieku doxycyklin(doxyhexal) zo 100 mg za 24 hodin( 1 tableta denne 100 mg prave uzivam uz tretí den),na 2 tabletky za den? (100+100 mg rano a vecer ?)lebo nezabera mi iba 100 mg za den.
Na jar som jedla na zapal moc. ciest a na mykoplazmu pneumoniae doxyhexal tri tyzdne 100 mg rano, 100 vecer,(tj. 200 mg za den) ostali mi este tri krabicky,tak som si ho nasadila aj teraz bez toho,aby lekar o tom vedel teraz, ked mam zas zapal mechura, lebo nechcem byt PN zase, a dala som si iba to,co pisu na letaciku 100 mg za 24 hodin. Lenze vobec to neprechadza, bolesti mechura a pichanie mam stale, mozem si teda zvysit davku,na 200 za den, ked uz tri dni jem iba 100mg ? nemoze sa mi nieco stat?
Planujem to brat tyzden..cize este 4 dni(do piatku by som to mala brat,ale po 200mg chcem), nic sa mi nestane ?dakujem za nazor !prosim iba ti,co sa v tom vyznaju.
moze sa zvysit davka atb v priebehu liecby?prosim zdravotnikov aby odpovedali
Robis so sebou pokusy? Ako ti mohli ostat 3 balenia ATB, to si ich prestala uzivat skor, alebo?
Tymto, co robis, si SAMA poskodzujes zdravie a tvoj organizmus sa mozes stat rezistetnym voci infekcii.
ja som si nasadila doxyhexal(doxycyklin)sama bez toho,aby mi ho lekar predpisal. dala som si ho na zapal mechura( v maji mi geniálne pomohol na mechur), tak mi ostali 3 krabice,tak som si nasadila. hoci mozno to neni najidealnejsie,ale moj doktor mi nechcel verit,ze mam zas reze a picha mechur,takze mi odmietol dat atb na to, tak som si nasadila sama,co som uznala za vhodne.(Pise sa tam ze aj na infekcie v moc. cestách)sa dava.
Tak som to riskla,lenze podla vahy, mam 66 kil, tak tam pisu,na pribalovom letaku, presne tak som to uzivala.
prvy den naraz 200 mg, a potom uz iba kazdych 24 hodin 100 mg, lenze mi to nepomaha, boli ma stale mechur,tak som rozmyslala,ze ako je to mozne ?ked jem antibiotika, tak by som si chcela zvysit davku na 200 mg za den...neviem,ci mi tovsak nemoze nejako uskodit.
Mal by si ich tak brat akonti bolo naordinovane. Ked mas 1x denne tak to ma urcite nejaky dovod sam si ho nezvysuj ked citis ze nezabera tak sa vrat ku lekarovi a on / ona sa na to pozroe este raz ale sam nie. Pretoze atb maju svoj ucinok a tym ze sinho sam zvysis si mozes viac uskodit ako pomoct