Hojenie rany po extrakcii zubu

Príspevok v téme: Hojenie rany po extrakcii zubu
Anonmous7

Dobrý deň. Pred týždňom mi môj zubár trhal ľavú spodnú 6, extrakcia bola komplikovaná, so zubom sa natrápil asi pol hodinu. Do rany mi potom vložil niečo čierne, na čo povedal že sa vytvorí zrazenina a vstrebe sa to. Opuch som nemal vôbec, na tretí deň aj zmizli bolesti, no príde mi ako by sa rana vôbec nehojila a v ústach mám stále rovnaký kráter. Je tam krvná zrazenina pokrytá niečím bielym, rana sa ale nesťahuje ani nič, je to normálne že to tak dlho trvá? Problémy nemám žiadne, viac menej o rane ani neviem, 5x denne vyplachujem opatrne repíkom.
Ešte by som sa chcel pýtať na jedlo, zubár mi povedal prvé tri dni kašovité jedla, potom jesť normálne ale na druhú stranu a ak sa da do rany dostane po 3 dňoch jedlo tak to už nevadí. Jem už normálne jedlá ale keďže je rana dosť hlboká tak stále sa tam niečo dostáva, fakt to nemôže byť problém? Treba to jedlo z rany vyberať? Každý mi vravel že to mám nechať tak že s tým problém nebude.
Ďakujem za odpovede

Biba77

Ahoj. Mám presne tento istý problém. Chirurgická extrakcia 6 a 7 mala som pod nimi zápal a dlabali mi to. zostali mi nenormálne diery a už je to dva týždne a zadná rana po 7 sa nie a nie hojiť. pred dvomi dnami som bola na pohotovosti kde mi povedali že vzadu mám odhalenú ešte stále kosť a že sa to hojí ale pomaly. Mám tam tiež zrazeninu a na nej žlto biely povlak. ja osobne si všetko .. teda skoro všetko mixujem a len to hltám aby sa tam absolútne nič nedostalo lebo sa bojím zápalu alebo že mi to tam bude kvasiť. Ale zjavne to nemá žiadny účinok .. už som z tej doby hojenia zúfala a vôbec mi nepríde v pohode že po 2 týždnoch tam mám stále viditelnu kosť a rana po 6 sa hojí a je to viditelne rozpoznatelne. Ako si finálne dopadol? Kolko ti trvalo zhojenie, prípadne nevadilo že sa tam niečo dostalo ? Veľmi pekne ďakujem za prípadnú odpoveď. Aj ked je príspevok už staršieho dátumu. :)

digger

Rovnaká chyba ako u mňa. 6ka je zub s najväčšou plochou, ktorý sa treba snažiť zachrániť za každých okolností a nie trhať. Tiež asi trištvrtehodinové trápenie s vytrhnutím, diera ako svet. Pol roka sa dasno hojilo. Ten zub strašne chýba pri žuvaní a tým si oslabuješ druhú stranu úst. Zubárka mi navrhla však urobíme mostík a to znamená oslabenie zdravých vedľajších zubov tak som ju poslal do hája. Uvažujem nad kvalitným implantátom, len tam ti nikto nedá záruku, že to vydrží a ceny sú astronomické. 6ka pokiaľ nebolí tak plátať do nekonečna nie trhať. Zubári si robia len kšeft do budúcnosti.

Najčítanejšie články