Ahojte. S priateľom sa nám už dva roky nedarí otehotnieť prirodzenou cestou. Najprv ma "dávali dokopy" na endokrinológií, potom sme boli na spermiograme = v tomto momente všetko OK. Nerobíme si zatiaľ stresy, ani nepanikárime. Priateľ navrhol, načo čakať, pome na umelé. Bijú sa vo mne dve veci. To, že dieťatko veľmi chceme a to, že mi to trochu príde tak, ako by sa človek povyšoval nad prírodu. Proste keď si to telo samo neželá, prečo to siliť. Ale tá túžba... :(
Sme spolu 8 rokov, máme obaja 30 rokov.
Umelé oplodnenie - váš názor
vydata - je to tvoj názor, ja ho však nezdielam. Pre spoločnú lásku a dieťatko nepotrebujeme svadbu. A nie, blbo sa cítiť určite nebudeme, nemáme totiž prečo :)
8 rokov a priatel, ktory chce babo. Co tak najprv svadba? Mozno sa aj skor podari, ked budete manzelia a nie priatelia. A nebudete sa citit blbo na umelom oplodneni ako priatelia? Pridete tam, a dobry den s priatelom sa nam nedari babo :D. Snad s manzelom sa ide na umeke oplodnenie.
denisaf - pre Boha, kde by som to nabrala ?? Nemala som na toto vyšetrenie popravde. Nemám žiadne zdravotné problémy, menzes mi chodí presne na chlp, nemám cisty. Gynekológ čakal na spermiogram, ten sme mali minulý týždeň. Že potom bude "riešiť" mňa. Čakám teraz na menzes, potom sa objednám. Zatiaľ som rozmýšlala, že si objednám PinkFertil (čítala som tu na to dobré recenzie a je na prírodnej báze) + ešte nejaké veci (kyselina listová, ovulačný tester atď).
Neviem, čo je toto za dobu. Každý druhý, čo počúvam, majú problém otehodnieť :(
Podla mňa je rozumné podstúpiť umelé oplodnenie ked sa inak nedá
simi ty budes mat asi v tele nejaky iny problem ked sa vam nedari 2 roky... na endometriozu si sa dala vysetrit? alebo bola si na testoch ci nemas chlamydie alebo nebodaj kvapavku? tieto dve bakterie vedia zjazvit vajecniky a sposobovat neplodnost. skus si dat spravit u gynekologicky testy..