Ahojte. S priateľom sa nám už dva roky nedarí otehotnieť prirodzenou cestou. Najprv ma "dávali dokopy" na endokrinológií, potom sme boli na spermiograme = v tomto momente všetko OK. Nerobíme si zatiaľ stresy, ani nepanikárime. Priateľ navrhol, načo čakať, pome na umelé. Bijú sa vo mne dve veci. To, že dieťatko veľmi chceme a to, že mi to trochu príde tak, ako by sa človek povyšoval nad prírodu. Proste keď si to telo samo neželá, prečo to siliť. Ale tá túžba... :(
Sme spolu 8 rokov, máme obaja 30 rokov.
Umelé oplodnenie - váš názor
Simi30 esye sem chodis na forum? Mala by som otazku
0vecka - hej a nedokážu zniesť, keď s nimi nesúhlasíte. Posledný príspevok som už odignorovala, lebo to by nemalo konca kraja. Niektorí ľudia fakt nevedia, čo so sebou.
Simi30 jj to su ludia co len cakaju kym niekto napise nieco aby sa mohli navazat... odporucam ignorovat
0vecka - no pani sa do mňa začla navážať, ako sa vôbec opovažujem, keď nie sme zobratí...
Všetka výbava je na ceste, tak uvidíme. Tiež by som radšej ešte počkala /priateľ je už nedočkavý :) /.
Btw - áno, viem ako to prebieha. Ale treba tomu dať nejaký názov, keďže to nie je prirodzený spôsob :)
Ďakujem.
Marosko-n - no ja som zmenila stravovanie už 4 roky dozadu + zaradila som pravidelný pohyb. Vajíčka máme LEN domáce a ryby konzumujem 1-2x do týždňa. S tou B12-kou ďakujem za radu.
zase hadky a overene rady...
imho ak este nepouzivate ovulacne pasiky a nejete kys listovu tak by som na umele oplodnenie nesiel. skusil by som min pol roka a ked to nevide tak idem na umele oplodnenie.
btw umele oplodnenie v podstate ani neexistuje. Princip je prirodzeny akurat kroky ktore vieme preskocit sa spravia v labaku umelo ale inak tam nic umele neni, a preto akekolvek vyhrady su uplne mimo.
Máte kyslé prostredie, treba jesť zásadité potraviny aspoň pol roka a manželovi chýba B12, treba jesť viac domácich vajíčok a občas ryby.
Simi, nech sa ti tuzba splni a narodi sa vam zdrave dietatko. :)
kilopus - on to vie. Odporučil ma aj mojej endokrinologičke. No uvidíme, čo bude. Čakal na ten spermiogram. A dík moc :)
Snad ho ani nebudes potrebovat a pojde to prirodzenou cestou.