Ahojte. S priateľom sa nám už dva roky nedarí otehotnieť prirodzenou cestou. Najprv ma "dávali dokopy" na endokrinológií, potom sme boli na spermiograme = v tomto momente všetko OK. Nerobíme si zatiaľ stresy, ani nepanikárime. Priateľ navrhol, načo čakať, pome na umelé. Bijú sa vo mne dve veci. To, že dieťatko veľmi chceme a to, že mi to trochu príde tak, ako by sa človek povyšoval nad prírodu. Proste keď si to telo samo neželá, prečo to siliť. Ale tá túžba... :(
Sme spolu 8 rokov, máme obaja 30 rokov.
Umelé oplodnenie - váš názor
Uzitocnu radu ti dala Denisaf. Myslim si, ze po vysetreni budes mudrejsia. Lekarovi urcite povedz, ze beries hormony na ŠŽ, aj tu moze byt zadrhel. Mnohym zenam, ktore mali vsetko o.k. a nemohli otehotniet, pomohol detox organizmu. A to umele oplodnenie nechaj az nakoniec, ale zisti si, ci to robia aj NEmanzelom - ako to upravuje nasa legislativa.
Denisaf - ďakujem za radu, na najbližšej prehliadke to určite spomeniem. Beriem len hormóny na štítnu žľazu, čo mi dali na endokrinológii. Inak som úplne zdravá.
Simonka fakt si to daj zistit gynekologicka by ti tieto vysetrenia mala spravit napríklad spominane chlamydie sa ti nemusia nijak prejavovat a predsa ich mozes mat ver mi ja som si to prezila.... tak isto aj vysetrenie na endometriozu... a inak neberies ziadne lieky a nemas ziadne zdravotne problemy?
kilopus - ano
Žiješ na Slovensku?
Simi posielat mozes akurat seba niekam :D. K tebe sa ja uz nevyjadrujem. Ani jej radsej nepiste nazor, lebo ju to nezaujima. A este bude drza a vyhadzovat vas, aby ste pisali inam :-).
vydata - ako si môžeš dovoliť napísať cudzému človeku, že je blbý? To evidentne o niečom svedčí. Doteraz si nepochopila, o čom je táto téma - to tiež o niečom svedčí. Choď prosím inde aj so svojou svadbou, o toto tu nikomu nejde. Ďakujem !
Si pekne blba. Pytas sa nazor, a ked ti napisem nazor, ze bez papiera na umele nechod tak napises, ze ti nemam pisat nazor :D. Nuz radsej ty dieta ani nemaj, a nedivim sa, ze si ta tvoj priatel po tolkych rokoch nechce vziat. A ja som sa nevydavala, aby som si priputala manzela :D. Ale z lasky, lebo sa lubime, a chceli sme byt oficialne rodina. Raz ked zazijes pravu lasku pochopis, ze ludia sa beru z lasky, a potom sa ti snad aj to babo podari.
vydata - je to tvoj názor, kľudne sa na tom smej. Myslíš, že sisi muža pripútala navždy, keď máš papier? A že máš lepšiu rodinu ako niekto, kto nie je zobratý ? A v čom je to "viac" ? Pre mňa je rodina o ľuďoch/láske, nie o papieroch a rovnakých priezvyskách. My to nepotrebujeme, či sa ti to páči alebo nie, či ti to je smiešne alebo nie. Kto chce, nech si svadbuje, kto nechce, tak nie. Ty ani nikto iný nemá právo sa do tohto iným starať alebo dokonca pohŕdať. A ak ťa môžem pekne poprosiť, choď tému "svadba" rozoberať niekde inde. Tu sa bavíme trošku o niečom inom... Ďakujem :)
Takze, keby prisiel tvoj priatel, ze by si ta chcem vziat za zenu, tak by si mi povedala, nie lubit sa mozeme aj bez svadby :D. To tvrdi kazda ktory partner nechce za zenu. Dieta povazuju muzi za mensi zavazok, ako svadbu. A byt oficialne rodina s jednym priezviskom je viac ako priatelia co maju dieta. No tvoja vec. Ale ist na umele by som sa hanbila bez manzelstva, ved to je az smiesne.